Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
19. 03.
kurzy
00:00info
BOS
OTT
NHL live
00:00info
DET
CBJ
00:00info
NJD
PIT
00:00info
NYR
WPG
00:00info
PHI
TOR
00:30info
NYI
CAR
01:00info
NSH
SJS
01:00info
STL
COL
02:00info
EDM
MTL
03:00info
ANA
MIN
03:30info
LAK
CHI
03:00info
VAN
BUF
03:00info
VGK
TBL
NHL live
20. 03.
kurzy
00:30info
WSH
TOR
NHL live
01:00info
DAL
ARI
03:00info
LAK
MIN
«

Sumáre

Chára dosiahol míľnik ako hviezda duelu, Halák asistoval, Tatar trojbodový

V sobotu sa v NHL odohralo až štrnásť zápasov aj so siedmimi Slovákmi. Tomáš Tatar nazbieral tri body v okrúhlom dueli, Zdeno Chára strelil jubilejný gól a dostal sa medzi hviezdy. Jaroslav Halák vychytal výhru a tiež bodoval. Boston a Winnipeg si zaistili postup do play-off.

Halák doviedol Boston k zaisteniu play-off, Chára strelil jubilejný gól

Jaroslav Halák predviedol 31 zákrokov pri jeho 20. výhre v sezóne a pripísal si asistenciu, aby položil základy víťazstva Bostonu 7:3 nad Floridou, po ktorom majú Bruins už istotu play-off. Ku štvrtej výhre v sérii prispel aj kapitán Zdeno Chára, ktorý strelil svoj jubilejný 200. gól kariéry a pridal asistenciu. Na gól pritom čakal od 18. februára. „Je jedno, ako dlho hráte, vždy je to dobrý pocit, keď skórujete. Všetci tu máme zo Zdena radosť,“ poznamenal tréner Bruce Cassidy. Chára strávil v akcii až 25 minút. Prezentoval sa aj piatimi strelami, dvoma bodyčekmi a nazbieral štyri „plusky“. Stal sa druhou hviezdou duelu. Z jeho spoluhráčov sa z gólov tešili Noel Acciari, Brad Marchand, Karson Kuhlman, Steven Kampfer, David Pastrňák a Patrice Bergeron, ktorý uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. Domáci Sam Montembeault inkasoval šesť gólov z 38 striel. Z jeho spoluhráčov pokorili slovenského brankára Jayce Hawryluk, Mike Hoffman a Vincent Trocheck.

Chárov 200. gól v NHL:


Hviezdy duelu: 1. B. Marchand (BOS) , 2. Z. Chára (BOS), 3. M. Hoffman (FLA)

Článok pokračuje pod reklamou

Tatar v jubilejnom zápase trojbodový, Canadiens zdolali Sabres

Tomáš Tatar vo svojom okrúhlom 500. zápase v NHL zaznamenal dve asistencie a gól do prázdnej brány, aby pomohol Montrealu k výhre 7:4 nad Buffalom, vďaka ktorej si tím zvýšil náskok pred Columbusom na pozícii druhej divokej karty na tri body. Brendan Gallagher pomohol k tretej výhre v sérii dvoma gólmi a asistenciou, Max Domi si pripísal gól – svoj 200. bod v kariére a dve asistencie. Po jednom góle pridali Artturi Lehkonen, Andrew Shaw a Paul Byron, zatiaľ čo Carey Price kryl 23 striel. Prekonali ho Sam Reinhart, Alexander Nylander, Marco Scandella a Jack Eichel. Carter Hutton zastavil 37 striel a Sabres oficiálne vypadli z boja o play-off. V posledných 10 zápasoch zaknihovali len jednu výhru. Tatar odohral v zápase 15 minút a okrem troch kanadských bodov si pripísal aj tri plusové. Na bránu vyslal jednu strelu a tím viedol so štyrmi bodyčekmi.

Tatar skóroval v jeho 500. zápase NHL:

Hviezdy duelu: 1. M. Domi (MTL), 2. B. Gallagher (MTL), 3. J. Eichel (BUF)

Tkachuk rozhodol o výhre Ottawy v Edmontone, Sekera dosiahol míľnik

Brady Tkachuk strelil dva góly, pričom tým druhým rozhodol v tretej minúte predĺženia o víťazstve Ottawy 4:3 v Edmontone. Bobby Ryan s Brianom Gibbonsom ho doplnili na listine strelcov, kým Craig Anderson urobil 26 zákrokov a ukončil osobnú 14-zápasovú sériu prehier trvajúcu od 17. decembra. Prekonali ho Alex Chiasson, Connor McDavid a Colby Cave, ktorí trikrát doháňali jednogólové manko. McDavid si vyrovnal osobné maximum so 108. bodom v sezóne, Mikko Koskinen zaregistroval 31 zákrokov. Senatros, ktorí už nebojujú o play-off, vyhrali tretí zápas z posledných piatich. Oilers prehrali tretí duel z ostatných štyroch a na postupové miesto strácajú šesť bodov. Súboj slovenských obrancov vyhral Christián Jaroš, ktorý odohral 16 a pol minúty s bilanciou mínusový bod, strela, menší trest za vysokú hokejku, dva bloky a päť bodyčekov, najviac v tíme. Andrej Sekera v jeho 700. zápase v NHL zaznamenal „mínusku“ a blok počas necelých 16 minút v akcii. Bol na ľade aj pri rozhodujúcom góle súpera.

Tkachukov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. B. Tkachuk (OTT), 2. C.McDavid (EDM), 3. T. Chabot (OTT)

St. Louis pretrhlo víťaznú šnúru Tampy, Černák zbieral plusky

St. Louis strelilo v prvej tretine tri góly za 75 sekúnd a napokon dokráčalo k domácej výhre 4:3 nad suverénnou Tampou Bay, ktorej ukončilo sedemzápasovú víťaznú sériu. Vďaka tretiemu triumfu v rade sa priblížilo na rozdiel dvoch bodov k druhému miestu v Centrálnej divízii. Brayden Schenn a Vladimir Tarasenko zaznamenali po góle a asistencii, Robert Thomas s Alexom Steenom tiež skórovali. Jordan Binnington sa zaskvel 39 zákrokmi, pričom čelil najviac strelám v kariére (42). Vychytal 20. výhru v sezóne a len dve ho delia od vyrovnania klubového rekordu nováčika (Jake Allen, 2014/15). Pokorili ho Alex Killorn v oslabení, Steven Stamkos a Brayden Point, ktorý prvýkrát v kariére dosiahol 40-gólovú métu. Andrej Vasilevskij kryl 22 striel. Slovenský obranca Erik Černák odohral vyše 21 minút a napriek prehre si pripísal dva plusové body. Zaznamenal aj dve strely a dva bodyčeky. Lightning hrali bez suspendovaného Yanniho Gourdeho.

Pointov 40. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. B. Schenn, 2. V. Tarasenko (obaja STL), 3. B. Point (TBL)

Pánik neuspel v nájazdoch, Arizona opäť prehrala

Slovenský útočník Richard Pánik mal šancu predĺžil nájazdovú lotériu, ale svoj pokus v šiestej sérii nepremenil, pričom trafil tyčku. New Jersey tak zvíťazilo doma nad Arizonou 2:1. Ukončilo si trojzápasovú šnúru prehier, kým mužstvo z Glendale si ju natiahlo na štyri duely. Prehralo aj tretí zápas na aktuálnom výjazde. Pánik inak odohral vyše 15 a pol minúty s dvoma strelami a jedným bodyčekom. Jeho spoluhráč Oliver Ekman-Larsson otvoril skóre, ale Drew Stafford ho ešte v prvej tretine vyrovnal. V nájazdoch potom rozhodli o triumfe Devils Blake Coleman a Pavel Zacha, ktorý si pripísal aj asistenciu. MacKenzie Blackwood kryl 23 striel a päť zo šiestich nájazdov. Pokoril ho v nich iba Conor Garland, ktorý tiež asistoval. Darcy Kuemper opustil zápas s 31 zákrokmi a štyrmi chytenými nájazdmi.

Zachov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. P. Zacha, 2. D. Stafford (obaja NJD), 3. D. Kuemper (ARI)

Bailey zariadil triumf Islanders vo Philadelphii

Josh Bailey pretrhol šnúru ôsmich zápasov bez gólu a skóroval dvakrát za 83 sekúnd v posledných štyroch minútach tretej tretiny. Prvým gólom pritom prelomil nerozhodný stav a zariadil víťazstvo New Yorku Islanders 4:2 vo Philadelphii. Znamenalo koniec krátkej série dvoch prehier, ale oboch na nulu. Brock Nelson, ktorý vsietil aj posledný gól tímu pred suchotami, ukončil jeho sériu bez streleného gólu po viac ako 134 minútach. Pripísal si aj asistenciu, Nick Leddy tiež skóroval a Robin Lehner predviedol 22 zákrokov. Prekonali ho obrancovia Robert Hagg, ktorý skóroval prvýkrát po 38 zápasoch a Shayne Gostisbehere, ktorý využil presilovú hru. Carter Hart sa prezentoval 36 zákrokmi, ale ani on nezabránil štvrtej prehre Flyers v ostatných šiestich dueloch. Sean Couturier prišiel o trojzápasovú gólovú šnúru, no vďaka asistencii bodoval v piatom zápase po sebe.

Hviezdy duelu: 1. J. Bailey, 2. B. Nelson (obaja NYI), 3. S. Couturier (PHI)

Colorado si predĺžilo víťaznú sériu na úkor Chicaga

Colorado zdolalo doma Chicago 4:2 a predĺžilo si víťaznú sériu na štyri zápasy. J.T. Compher, dvojbodový Colin Wilson v presilovej hre, Sven Andrighetto a Derick Brassard (prázdna brána) sa presadili strelecky, Alex Kerfoot dvakrát asistoval a Philipp Grubauer predviedol 29 zákrokov pri jeho štvrtom triumfe po sebe. Recept na neho našli Jonathan Toews a obranca Erik Gustafsson, ktorý skóroval v treťom zápase v rade. Corey Crawford chytil 21 striel, ale neodvrátil tretiu prehru Blackhawks v sérii a druhú proti Avalanche presne po mesiaci. Colorado, ktorému chýbal zranený Mikko Rantanen, sa dostalo na druhú divokú kartu v Západnej konferencii.

Hviezdy duelu: 1. C. Wilson, 2. A. Kerfoot, 3. S. Andrighetto (všetci COL)

Strome rozhodol o výhre Rangers nad Leafs, Georgiev žiaril v bráne

Ryan Strome skóroval v druhej minúte predĺženia, aby Rangers porazili Toronto 2:1 a ukončili si päťzápasovú sériu prehier. Pavel Bučnevič skóroval v normálnej hracej dobe a Alexandar Georgiev podal ďalší skvelý výkon, keď zlikvidoval 44 striel. „Náš brankár bol pre toto víťazstvo veľmi dôležitý, ale aj hráči pred ním urobili veľa dobrých vecí. Čelili sme jednému z najnebezpečnejších tímov ligy a myslím si, že sme vo viacerých oblastiach urobili skutočne dobrú robotu a konečne vyhrali zápas, ktorý sa predlžoval,“ povedal tréner David Quinn, ktorého mužstvo prehralo 10 z predošlých 11 zápasov, ktoré sa hrali dlhšie ako 60 minút. Ako jediný pokoril mladého Bulhara Zach Hyman. Frederik Andersen urobil 26 zákrokov a jeho tím hral opäť bez slovenského obrancu Martina Marinčina, ktorý sa stále nezotavil z chrípky.

Stromeov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. R. Strome (NYR), 2. A. Georgiev (NYR), 3. Z. Hyman (TOR)

Connor a Hellebuyck doviedli Jets k výhre nad Predators i k istote play-off

Kyle Connor strelil tri góly a pridal asistenciu, Connor Hellebuyck predviedol 33 zákrokov pri svojom druhom čistom konte sezóny a Winnipeg vďaka ním nie len porazil Nashville pomerom 5:0, ale rovno si zaistil aj účasť v play-off. Kevin Hayes zaznamenal gól a tri asistencie, strelecky sa presadil aj Andrew Copp. Čisté konto bolo pre Hellebuycka 14. v kariére a druhé po sebe. Jeho náprotivok, Pekka Rinne, urobil 38 zákrokov. Predators mali šancu bodovo sa dotiahnuť na Jets, ale momentálne na nich strácajú štyri body. Vzájomnú sériu v tejto sezóne prehrali 1-3. „Bol to najdôležitejší zápas doterajšieho priebehu sezóny a oni boli lepší ako my. Je to sklamanie,“ poznamenal kapitán Roman Josi.


Hviezdy duelu: 1. K. Connor, 2. C. Hellebuyck, 3. K. Hayes (všetci WPG)

Carolina sa priblížila k play-off výhrou nad Wild

„Chceme play-off!“ To skandovali fanúšikovia v PNC Aréne, ktorá bola svedkom presvedčivej výhry Caroliny 5:1 nad Minnesotou, po ktorej sú Hurricanes bližšie u ukončeniu deväťročného čakania na vyraďovacie boje. Teuvo Teräväinen pomohol k piatej výhre z posledných siedmich zápasov gólom a dvoma asistenciami, po góle pridali Jordan Staal, Brett Pesce, Andrej Svečnikov a Lucas Wallmark, zatiaľ čo Petr Mrázek zastavil 24 striel. O čestný úspech Wild sa postaral Eric Staal a Devan Dubnyk duel opustil s 28 zákrokmi. Ich tím vypadol z postupovej pozície. „Boli tam nejaké nevynútené chyby. Ak chceme mať nejakú nádej, nemôžeme si v tejto časti sezóny dovoliť nevynútené chyby,“ poznamenal tréner Bruce Boudreau.

Hviezdy duelu: 1. T. Teräväinen, 2. J. Staal, 3. B. Pesce (všetci CAR)

McCann efektne rozhodol o výhre Pittsburghu v Dallase

Jared McCann strelil dva góly, pričom ten druhý stál za to. Exhibičným zakončením v úvode tretej tretiny vo vlastnom oslabení rozhodol o výhre Pittsburghu 3:2 v Dallase, čím si jeho tím predĺžil bodovú sériu na štyri zápasy. Jake Guentzel otvoril skóre v presilovke, Phil Kessel dvakrát asistoval a Matt Murray predviedol 29 zákrokov. Prekonali ho Tyler Seguin a Andrew Cogliano, ktorý skóroval prvýkrát od 1. februára po 20 dueloch. Anton Chudobin urobil 27 zákrokov a Stars ukončili päťzápasovú domácu sériu s bilanciou 1-3-1. Stále im však patrí prvá divoká karta na západe. Obranca Penguins Marcus Pettersson odohral 100. zápas v NHL.

McCannov parádny víťazný gól v oslabení:

Hviezdy duelu: 1. J. McCann, 2. P. Kessel (obaja PIT), 3. A. Radulov (DAL)

Calgary dosiahlo 100-bodovú métu, trojbodový Giordano natiahol bodovú sériu

Mark Giordano mal prsty vo všetkých góloch Calgary, ktoré zvíťazilo vo Vancouveri 3:1 a dosiahlo 100-bodovú hranicu prvýkrát od sezóny 2005/06, celkovo piatykrát v histórii. Jeho kapitán otvoril skóre zápasu a potom prihrával na góly dvojbodovému Garnetovi Hathawayovi a Andrewovi Mangiapanemu. Predĺžil si bodovú sériu na sedem duelov. Mike Smith pomohol ku tretej výhre Flames po sebe a šiestej v posledných siedmich zápasoch s 27 zákrokmi. Ako jediný na neho našiel recept Brock Boeser, ktorý bodoval v deviatom zápase po sebe. Jacob Markström chytil 28 striel, ale Canucsks prišli o trojzápasovú víťaznú aj päťzápasovú bodovú sériu. Giordano je po Sergejovi Zubovovi a Nicklasovi Lidströmovi tretím obrancom v histórii NHL, ktorý nazbieral 70 bodov v sezóne vo veku 35 rokov a viac. Vancouver stráca na play-off šesť bodov.

Hviezdy duelu: 1. M. Giordano, 2. G. Hathaway (obaja CGY), 3. B. Boeser (VAN)

Mantha zariadil výhru Detroitu v Las Vegas

Anthony Mantha skóroval dvakrát, aby sám otočil stav a zariadil víťazstvo Detroitu 3:2 v Las Vegas, tretie v posledných štyroch zápasoch. Len 65 sekúnd po vedúcom góle Reillyho Smitha v oslabení vyrovnal stav na 2:2 a po 19 sekundách predĺženia strelil víťazný gól. Luke Glendening otvoril skóre svojím prvým gólom od 12. februára po 18 dueloch, Andreas Athanasiou dvakrát asistoval a Jimmy Howard predviedol 28 zákrokov. O jeden zákrok menej urobil Malcolm Subban, ktorý štartoval vo štvrtom zápase po sebe. Z jeho spoluhráčov skóroval aj Cody Eakin, ktorý prvýkrát v kariére pokoril 20-gólovú hranicu. Smith absolvoval 500. zápas v NHL. Vegas prišlo o sériu štyroch výhier, ale bodovalo v piatom dueli po sebe.

Manthov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Mantha (DET), 2. C. Eakin, 3. R. Smith (obaja VGK)

Kings vyhrali ďalšie kalifornské derby, rozhodol Kopitarov efektný nájazd

Anže Kopitar sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch, keď v druhej sérii efektnou kľučkou prekonal Ryana Millera a rozhodol o domácom triumfe Los Angeles 4:3 nad Anaheimom. Po San Jose zdolal o tri dni aj druhého kalifornského rivala. Kyle Clifford, Jeff Carter a Carl Grundström skórovali v normálnom hracom čase, Alec Martinez dvakrát asistoval a Jonathan Quick zastavil okrem 17 striel aj všetky tri nájazdy súperov. Predtým ho prekonali Cam Fowler, Rickard Rakell v presilovke a Carter Rowney v oslabení. Ducks viedli 1:0 aj 3:2, ale ani 27 zákrokov Millera nezabránilo ich prehre. Clifford strelil svoj prvý presilovkový gól v NHL a Kings vyhrali dva zápasy po sebe prvýkrát od začiatku februára. Ducks mohli byť vyradení z hry o play-off, ak by prehrali v riadnom hracom čase. Pre Clifforda išlo aj o vôbec prvý bod v presilovke alebo v oslabení v jeho 599. zápase kariéry.

Kopitarov parádny rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. A. Kopitar, 2. A. Martinez (obaja LAK), 3. C. Rowney (ANA)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 31/34 (91,2 %) - 1 1 - - - -
T. Tatar (MTL) 15:02 1 2 3 +3 0 1 4
E. Černák (TBL) 21:11 0 0 0 +2 0 2 2
Z. Chára (BOS) 25:07 1 1 2 +4 0 5 2
R. Pánik (ARI) 15:39 0 0 0 0 0 2 1
Ch. Jaroš (OTT) 16:29 0 0 0 -1 2 1 5
A. Sekera (EDM) 15:56 0 0 0 +1 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Rangers prišli na niekoľko týždňov o obrancu. Naplnili sa obavy? Kariéru končí hráč s 1000+ duelmi v NHL. Bol aj najužitočnejším hráčom zápasu hviezdRuský obranca bol suspendovaný za svoj čin z floridského derby Montreal poslal svoju jednotku draftu do AHLFlames, Oilers a Wild podpisovali zmluvy s mladíkmi Pospíšil otvorene o škandále: Veľká škoda, čo sa udialo. Bola to hlúposť Slovenský súboj v NHL je za nami, zažiaril v ňom Ovečkin. Prepisoval dejiny Kňažko nebodoval ani sa netešil z výhry Zlá správa: Anaheim priniesol nemilú novinku o Regendovi Vytvorí Nemec rekord? Ak by skončil ročník teraz, bol by jeho! Bedard medzi hráčmi týždňa. Na čele je ruská hviezda Život v prvom útoku: Nový parťák je skvelý, no musíte byť neustále v strehu, tvrdí Pospíšil Slafkovský by s týmto tempom dokázal, čo naposledy zvládli Hossa a Gáborík!Dvorského gólová séria je mimoriadna. Len jeden hráč v lige zažil dlhšiu! Gretzky odmietol podiel v kanadskom tíme! Aký som len hlúpy, ľutuje s odstupom časuBoj o Celebriniho: Aké šance majú aktuálne tímy na zisk draftovej jednotky? Petrovský zatienil Dvorského a bol terčom veľkej špinavosti! Slovák vychytal výhru nad Mešárom + videoKelemen a Kňažko potvrdili formu pri víťazných góloch. Koch prišiel o sériu Latkóczy to dokázal, zahrá si finálový turnaj! Výhru vychytal aj ďalší Slovák Zhodenie rukavíc sa mu vypomstilo: Obranca Oilers utrpel zlomeninuZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies