Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Tatar zažiaril v dôležitom zápase, bodoval aj Jaroš

V utorok sa odohralo v NHL sedem zápasov, z ktorých niektoré mali veľký význam z hľadiska bojov o play-off. Tie už skončili pre Panthers. V akcii sme videli aj štyroch Slovákov, z ktorých bodovali dvaja. Zažiaril Tomáš Tatar.

Tatar zažiaril pri dôležitej výhre Montrealu nad Floridou

Montreal si posilnil svoju pozíciu divokej karty a víťazstvom 6:1 nad Floridou zarmútil svojho súpera dvojnásobne. Ukončil mu totiž už aj teoretické nádeje na postup. Prvou hviezdou zápasu sa stal Tomáš Tatar, ktorý zaznamenal dva góly a asistenciu, aby kanadský tím vyhral štvrtý zápas z posledných piatich, v ktorých získal deväť bodov z 10. Okrem Tatara sa presadili aj Brett Kulak, Artturi Lehkonen, Phillip Danault a Max Domi. Carey Price čelil 34 strelám, z ktorých ho prekonal len Frank Vatrano. Panthers prehrali piaty zápas z posledných šiestich. V dueli štartoval James Reimer, ktorý inkasoval tri góly z deviatich striel a druhý gól Tatara ho vyhnal z brány už v 15. minúte. Sam Montembeault následne kryl 15 striel z 18. Tatar, ktorý odohral 19 a štvrť minúty, vyslal na bránu hostí dokopy tri strely. Pripísal si aj tri plusové body a dve trestné minúty za sekanie. S 57 bodmi v sezóne si vytvoril nové osobné maximum. Jeho spoluhráč Paul Byron utrpel v bitke s MacKenziem Weegarom zranenie a duel nedohral.

Tatarov 24. a 25. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. T. Tatar, 2. B. Kulak, 3. C. Price (všetci MTL)

Článok pokračuje pod reklamou

Anderson vynuloval Buffalo, Jaroš prispel k výhre asistenciou

Craig Anderson zneškodnil 35 striel a vychytal svoje druhé čisté konto v sezóne, aby Ottawa zdolala Buffalo 4:0 a vyrovnala si sezónne maximum s treťou výhrou v domácom prostredí po sebe. „V poslednom zápase vyhral svoj prvý zápas po dlhom čase a teraz získal čisté konto, ktoré si zaslúžil. Celý rok chytá dobre. Je pre nás dôležitý a zaslúžil si to,“ povedal Thomas Chabot, ktorý zaznamenal dve asistencie. O góly sa postarali štyria hráči – Anthony Duclair, Brian Gibbons, Rudolfs Balcers a Magnus Paajarvi. Pri druhom góle sa peknou prihrávkou prezentoval slovenský obranca Christián Jaroš, ktorý odohral 15 minút a 42 sekúnd. Pripísal si aj dva plusové body, dva bloky a tri bodyčeky. Hosťujúci Carter Hutton opustil duel s 27 zákrokmi. Sabres prehrali štvrtý zápas v sérii a 11. z posledných 12. Na ľade súperov pritom prehrali posledných 13 zápasov, najviac za ostatné štyri ročníky.

Hviezdy duelu: 1. C. Anderson, 2. B. Gibbons, 3. T. Chabot (všetci OTT)

Kuemper a Cousins rozhodli o dôležitom triumfe Coyotes nad Hawks

V Glendale na seba narazili súperi v boji o play-off. Lepšie zápas vyšiel domácej Arizone, ktorá si futbalovým víťazstvom 1:0 nad Chicagom ukončila sériu piatich prehier a bodovo sa dotiahla na Colorado, ktoré je na pozícii druhej divokej karty so zápasom k dobru. Svoje štvrté čisté konto v sezóne vychytal Darcy Kuemper, ktorý vo svojom 18. štarte v sérii zlikvidoval všetkých 31 striel. Na jediný gól sa čakalo do 46. minúty, kedy Nick Cousins potrestal vylúčenie Brenta Seabrooka. Corey Crawford čelil 28 strelám a štyrikrát ho ohrozil aj Richard Pánik. Slovenský útočník odohral necelých 18 minút a prezentoval sa aj dvoma bodyčekmi. Jeho bývalý tím, ktorý prehral štvrtý zápas z posledných piatich, aktuálne stráca na poslednú postupovú pozíciu päť bodov.

Hviezdy duelu: 1. D. Kuemper, 2. N. Cousins, 3. O. Ekman-Larsson (všetci ARI)

Dva hetriky pomohli Oilers k posilneniu postupových nádejí

Edmonton je bližšie k tomu, aby vynechal boje o Stanleyho pohár v 12. z posledných 13 sezón, ale v utorok si svoje nádeje ešte udržal nažive, keď ukončil trojzápasové víťazné ťaženie Los Angeles triumfom 8:4. Zaujímavé bolo, že k tomu gólovo prispeli len štyria hráči – Ryan Nugent-Hopkins a Leon Draisaitl totiž dosiahli hetriky. Draisaitl pridal aj asistenciu. Štvorbodový skončil aj Connor McDavid, ktorý strelil gól a pridal tri asistencie, aby si vytvoril nové osobné maximum so 112 bodmi v sezóne. Autorom zvyšného gólu bol Zack Kassian. Mikko Koskinen kryl 34 striel. Recept na neho našli Alex Iafallo, Drew Doughty, Dustin Brown a Carl Grundstrom. Jonathan Quick inkasoval päť gólov z 11 striel a od druhej tretiny chytal Jack Campbell. Ten inkasoval tri góly z 21 striel. V akcii nechýbal ani slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý proti svojmu bývalému tímu odohral 18 minút. Pripísal si dva plusové body, jednu strelu a jeden menší trest za hákovanie. Oilers strácajú šesť zápasov pred koncom základnej časti na poslednú postupovú pozíciu päť bodov.


Hviezdy duelu: 1. L. Draisaitl, 2. R. Nugent-Hopkins, 3. C. McDavid (všetci EDM)

Ovečkin, Kuznecov pomohli Capitals k výhre nad Hurricanes

Washington po návšteve Bieleho domu privítal vo forme hrajúcu Carolinu v dôležitom zápase pre oba tímy. Kapitán Alexander Ovečkin opustil zápas s dvoma bodmi, pričom bol aj autorom víťazného gólu pri výhre 4:1. Bol to jeho gól č. 49 v tejto sezóne a 656. v kariére, čím na 13. mieste historického poradia vyrovnal zápis Brendana Shanahana. Jeho krajan Jevgenij Kuznecov nazbieral tri asistencie a k druhej výhre po sebe viedli aj góly T.J. Oshieho, Johna Carlsona a Nicklasa Backstroma, ktorý uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. Braden Holtby zastavil 27 striel a ako jediný ho pokoril Dougie Hamilton, ktorý v druhej tretine vyrovnával stav na 1:1. Petr Mrázek opustil duel s 24 zákrokmi. „Oni boli dobrí, my nie. Keď si to dáte dokopy, tak skutočne nemáte v takom zápase žiadnu šancu,“ poznamenal tréner Caroliny Rod Brind’Amour. Oba tímy sa znovu stretnú vo štvrtok. Ak by Capitals vyhrali, mali by už istotu play-off.

Ovečkinov gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Kuznecov, 2. A. Ovečkin, 3. B. Holtby (všetci WSH)

Bobrovskij doviedol Columbus k triumfu nad Islanders

Columbus zúfalo potrebuje víťazstvá a body, no v utorok sa postavil proti tímu, s ktorým prehral prvé tri vzájomné zápasy, pričom v posledných dvoch nestrelil ani jeden gól. Blue Jackets tento trend zastavili a tentokrát to boli oni, kto vynuloval súpera. Islanders zdolali pomerom 4:0, keď Sergej Bobrovskij predviedol 26 zákrokov a vychytal svoju tretiu nulu z posledných štyroch štartov, ôsmu v sezóne a 32. v kariére. K druhej výhre po sebe viedli aj presné zásahy Ryana Dzingela, Artemija Panarina a Olivera Bjorkstranda, ako aj strela do prázdnej brány Cama Atkinsona. Atkinson pridal aj asistenciu, Matt Duchene ich zaznamenal dve. Hosťujúci Thomas Greiss, ktorý vynuloval Columbus v predošlých dvoch dueloch, inkasoval tri góly z 32 striel. Za Columbus si po štvorzápasovej absencii zahral aj kapitán Nick Foligno.

Bobrovskij zneškodnil únik Cizikasa:

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij, 2. O. Bjorkstrand, 3. R. Dzingel (všetci CBJ)

Steel pomohol hetrikom k výhre, no Ducks už sú z hry o play-off von

Nováčik Sam Steel strelil hetrik, Kiefer Sherwood strelil víťazný gól a Anaheim triumfoval pomerom 5:4 nad Vancouverom, ktorý prehral tretí zápas po sebe. Zvyšný gól Ducks strelil Rickard Rakell, kým John Gibson zastavil 28 striel. Jeho náprotivok, Jacob Markstrom, urobil 19 zákrokov. O góly Canucks sa postarali Jake Virtanen, Alexander Edler, Josh Leivo a Tanner Pearson. Kalifornský tím aj napriek výhre už vypadol z boja o play-off po tom, čo Arizona zdolala Chicago.


Hviezdy duelu: 1. S. Steel (ANA), 2. T. Stecher (VAN), 3. J. Leivo (VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 19:17 2 1 3 +3 2 3 0
Ch. Jaroš (OTT) 15:42 0 1 1 +2 0 0 3
A. Sekera (EDM) 18:08 0 0 0 +2 2 1 0
R. Pánik (ARI) 17:40 0 0 0 0 0 4 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies