Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Juniori

Faško-Rudáš patrí v play-off medzi elitu, aj 2. kolo prinesie slovenský súboj + série

V utorok sme spoznali posledné štyri tímy v juniorskej CHL, ktoré postúpili do druhého kola. To odštartuje v piatok zápasmi OHL, QMJHL i WHL. V hre budú stále aj slovenskí hráči – dokopy šiesti.


QMJHL

V QMJHL postúpili do druhého kola všetci traja Slováci a dvaja sa v ňom stretnú vo vzájomnom súboji. Drummondville s obrancom Michalom Ivanom narazí na Sherbrooke s Oliverom Okuliarom. V druhej sérii Západnej konferencie sa stretnú Rouyn-Noranda a Victoriaville. Ak by Huskies potvrdili úlohu favorita, mali by sme garantovanú účasť vo finále celej ligy, keďže ich dres oblieka Patrik Hrehorčák.

Pokiaľ ide o body, najviac ich v celej lige získali Raphael Lavoie z Halifaxu a Peter Abbandonato z Rouyn-Norandy – 13. Prvý menovaný v siedmich zápasoch za sedem gólov a šesť asistencií, druhý v šiestich za dva góly 11 asistencií. Zo Slovákov bol najproduktívnejší Hrehorčák, ktorý si v šiestich zápasoch pripísal tri góly a tri asistencie. V ligovom bodovaní je na 29. mieste. Okuliar si v piatich zápasoch pripísal gól a dve asistencie, Ivan v piatich dueloch nebodoval.

Série 2. kola:
Západná konferencia
Rouyn-Noranda (1) – Victoriaville (4)
Drummondville (2) – Sherbrooke (3)
Východná konferencia
Halifax (1) – Moncton (7)
Rimouski (3) – Cape Breton (5)

Článok pokračuje pod reklamou

WHL

Vo WHL bolo jasné, že v prvom kole púť jedného Slováka skončí, keďže Miloš Roman a Andrej Kukuča sa stretli vo vzájomnej sérii. Tá individuálne dopadla lepšie pre Kukuču, ktorý v šiestich zápasoch nazbieral štyri góly a tri asistencie. Roman, ktorý získal gól a dve asistencie, sa však tešil z postupu. Jeho Vancouver sa v druhom kole stretne s Victoriou.

Ešte lepšie prvé kolo mal Martin Faško-Rudáš, ktorý je po ňom šiesty v kanadskom bodovaní ligy. A to odohral len päť zápasov, v ktorých zaznamenal štyri góly a štyri asistencie. Jeho Everett postúpil a v druhom kole narazí na Spokane. Ak by postúpil aj do tretieho kola, mohol by sa v ňom potenciálne stretnúť s Vancouverom, čo by prinieslo ďalší slovenský súboj.

Najproduktívnejším hráčom play-off je momentálne Jake Leschyshyn, ktorý si pripísal šesť gólov a štyri asistencie. Jeho Lethbridge však už v hre o titul nepokračuje. Vyradilo ho Calgary, ktoré sa postará o zaujímavú sériu s provinčným rivalom z Edmontonu. Do druhého kola postúpilo ako jediný nenasadený tím.

Série 2. kola:
Západná konferencia
Everett (A1) – Spokane (A2)
Vancouver (B1) – Victoria (B2)
Východná konferencia
Prince Albert (V1) – Saskatoon (V2)
Edmonton (C1) – Calgary (C3)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies