Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Jaroš sa tešil z výhry, ktorá opäť zarmútila Lundqvista

V stredu sa v kanadsko-americkej NHL odohrali tri zápasy, v ktorých sa z výhier tešili Chicago, Anaheim a Ottawa. V jej drese ktorej nechýbal slovenský obranca Christián Jaroš..

Jaroš sa tešil z jasnej výhry nad Rangers

Jediný Slovák sa v stredu predstavil v Madison Square Garden, kam zavítala Ottawa. Obranca Christián Jaroš sa do bodovania nezapísal, ale tešil sa z výhry 4:1, ktorá bola pre jeho tím štvrtou z posledných šiestich stretnutí. Podal pritom veľmi dobrý výkon. „Naši mladíci hrali dobre. Naši mladí obrancovia hrali dnes všetci dobre,“ povedal tréner Marc Crawford. V presilovkách k výhre pomohli Bobby Ryan a Brady Tkachuk, v oslabení Zack Smith a v hre piatich proti piatim Brian Gibbons. Tkachuk pridal aj asistenciu, Colin White ich zaznamenal dve. „Podali sme dobrý výkon celých 60 minút. Mali sme dobré presilovky aj oslabenia,“ povedal Anders Nilsson, ktorý kryl 27 striel. Jaroš odohral 16 minút so ziskom plusového bodu, bloku, dvoch bodyčekov a dvoch striel. Tie smerovali na Henrika Lundqvista, ktorý mal šancu na šiesty pokus zaknihovať výhru číslo 450 v NHL. Duel opustil s 27 zákrokmi. O čestný úspech Rangers sa postaral v oslabení Lias Andersson. „Boli sme nevýrazní, veľmi nevýrazní. Neprejavili sme emócie, neukázali sme vášeň. Na lavičke chýbalo nadšenie,“ poznamenal tréner David Quinn, ktorého zverenci prehrali druhý zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. B. Tkachuk, 2. A. Nilsson, 3. C. White (všetci OTT)

Chicago zdolalo St. Louis, ktoré na čelo divízie stráca bod

St. Louis bojuje o divízny titul a víťazstvom nad Chicagom sa mohlo bodovo vyrovnať Winnipegu i Nashvillu. Nakoniec sa priblížilo len na rozdiel bodu. Ten na konci tretej tretiny vydreli David Perron a 39 sekúnd pred koncom Tyler Bozak, ktorí nadviazali na gól Vladimira Tarasenka. Z víťazstva 4:3 sa však tešili Blackhawks, o ktorých osude rozhodol v samostatných nájazdoch Jonathan Toews. Toews strelil v normálnom hracom čase svoj 35. gól v sezóne (osobný rekord) ešte predtým, ako sa do čierneho trafili Artem Anisimov a Patrick Kane, ktorý si ukončil desaťzápasové gólové suchoty a so 107 bodmi v ročníku si vytvoril nové osobné maximum. Cam Ward zneškodnil 37 striel i všetky tri nájazdy, Jake Allen urobil o dva zákroky menej. Blues, Jets i Predators odohrajú ešte dva zápasy. „Je dobré získať bod, o ktorom ste si ešte desať minút predtým mysleli, že ho nezískate. Na začiatku zápasu sme nemali dosť energie, ale v tretej tretine sme ju začali nachádzať a zatlačili sme. Budeme bojovať o čo najviac bodov ako budeme môcť získať,“ povedal Perron, ktorého tím prehral len druhý zápas z posledných ôsmich.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. P. Kane (CHI), 2. V. Tarasenko (STL), 3. C. Ward (CHI)

Chicago si uctilo Phila a Tonyho Esposita:

Anaheim si poradil s oslabeným Calgary

Nováčikovia Sam Steel a Max Jones strelili góly v prvej tretine, aby Anaheim pokračoval v silnom konci sezóny víťazstvom 3:1 nad Calgary. K 10. výhre z posledných 16 zápasov pomohol gólom aj kapitán Ryan Getzlaf, zatiaľ čo Ryan Miller urobil 25 zákrokov pri svojom prvom víťaznom štarte od 5. marca. Ako jediný ho prekonal Derek Ryan. David Rittich predviedol 29 zákrokov, ale na predĺženie víťaznej série na štyri zápasy to nestačilo. Flames, ktorí už mali isté prvé miesto v Západnej konferencii, nenechali hrať niekoľkých kľúčových hráčov, vrátane Seana Monahana a Eliasa Lindholma, ktorí dostali oddych pred play-off. Johnny Gaudreau si pripísal asistenciu a k prvej stobodovej sezóne mu teraz chýbajú dva body.

Hviezdy duelu: 1. R. Miller, 2. S. Steel, 3. R. Rakell (všetci ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Ch. Jaroš (OTT) 15:59 0 0 0 +1 0 2 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies