Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Halák vychytal nulu ako hviezda duelu, Pánik ukončil suchoty gólom

V dvanástich štvrtkových zápasoch NHL hrali aj šiesti Slováci. Bodoval iba Richard Pánik, ktorý ukončil gólové i bodové suchoty. Jaroslav Halák vychytal čisté konto a stal sa prvou hviezdou duelu. Colorado, Pittsburgh aj Carolina sú v play-off, Washington získal divízny titul.

Pánik skóroval, ale Arizona napriek výhre vo Vegas nebude v play-off

Richard Pánik ukončil sedemzápasové bodové suchoty jeho 14. gólom v sezóne, ktorým vyrovnával stav zápasu v Las Vegas na 1:1. Napokon prispel k výhre Arizony 4:1, ktorá znamenala koniec päťzápasovej série prehier na súperových klziskách. Tím z Glendale napriek tomu nebude hrať v play-off, keďže pred posledným zápasom stráca na už postupujúce Colorado štyri body. Derek Stepan strelil dva góly v druhej tretine, vrátane víťazného, Conor Garland pridal štvrtý gól Coyotes v tretej tretine. Lawson Crouse dvakrát asistoval a Darcy Kuemper sa zaskvel 37 zákrokmi, rovnako ako domáci Marc-Andre Fleury. Recept na neho našiel iba Mark Stone, ktorý otvoril skóre zápasu. Pánik však na jeho gól odpovedal po 57 sekundách. Za 18 a pol minúty v akcii zaznamenal aj tri strely, tri bodyčeky a jeden blok. Vegas prehralo šiesty duel z posledných siedmich.

Pánikov 14. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. D. Stepan (ARI), 2. R. Carpenter (VGK), 3. L. Crouse (ARI)

Článok pokračuje pod reklamou

Halák vynuloval Minnesotu a zaistil Bostonu domáci ľad v play-off

Jaroslav Halák zastavil všetkých 26 striel pri jeho piatom čistom konte v sezóne a 47.v kariére. Doviedol ním Boston k výhre 3:0 v St. Paul, druhej po sebe po predošlých dvoch prehrách. Znamenala preň zaistenie si výhody domáceho ľadu v prvom kole play-off proti Torontu. Víťazný gól strelil v druhej tretine Joakim Nordström, ďalšie dva pridali v tretej tretine v rozmedzí 36 sekúnd David Pastňák a Zach Senyshyn, ktorý skóroval pri debute v NHL do prázdnej brány. Alex Stalock inkasoval dvakrát z 34 striel. Wild prehrali na nulu desiatykrát v sezóne, z toho siedmykrát na domácom ľade. Kevan Miller nedohral duel pre zranenie. Bruins nechali odpočívať viacerých hráčov, vrátane kapitána Zdena Cháru.


Hviezdy duelu: 1. J. Halák (BOS), 2. A. Stalock, 3. Ch. Coyle (obaja MIN)

Washington podstatne znížil Montrealu postupové nádeje

Washington vyhral opäť titul vo svojej divízii – štvrtýkrát po sebe. Jeho víťazstvo 2:1 pritom prišlo v náročnom zápase proti Montrealu, ktorý si tak skomplikoval situáciu s postupom do play-off. Víťazný gól strelil Nic Dowd, presadil sa aj Lars Eller a Braden Holtby zneškodnil 33 striel. Pre obhajcu titulu išlo o piatu výhru z posledných šiestich zápasov. Jediný gól Canadiens strelil Shea Weber, kým Carey Price urobil 29 zákrokov. Tomáš Tatar odohral necelých 18 minút a prezentoval sa dvoma strelami na bránu, jedným bodyčekom a jedným blokom. Slovákovi a jeho spoluhráčom sa sezóna skončí po základnej časti, ak Columbus vyhrá jeden zápas z posledných dvoch. Prvú šancu bude mať v piatok proti Rangers. „Dúfajme, že budeme žiť aj po zajtrajšku a budeme mať stále šancu. Príliš sa však nestarám o veci, ktoré nemôžem kontrolovať. Budeme čakať a uvidíme,“ povedal tréner Claude Julien.

Hviezdy duelu: 1. B. Holtby (WSH), 2. C. Price (MTL), 3. L. Eller (MTL)

Tampa Bay sa víťazstvom nad Torontom priblížila k rekordu

Steven Stamkos zaregistroval gól a asistenciu, Andrej Vasilevskij zastavil 29 striel a Tampa Bay uspela na ľade Toronta pomerom 3:1. Nikita Kučerov a Alex Killorn tiež skórovali, aby sa Lightning stali len druhým tímom, ktorý v jednej sezóne vyhral viac ako 60 zápasov. Rekord so 62 výhrami stanovil v ročníku 1995/96 Detroit. Slovenský obranca Erik Černák nebodoval, pričom v akcii strávil 21 minút a prezentoval sa plusovým bodom, štyrmi strelami, troma bodyčekmi a troma blokmi. Domáci Frederik Andersen inkasoval dva góly z 28 striel – Kučerov strelil svoj 40. gól v sezóne do prázdnej brány. Bol to jeho 126. bod v sezóne, čím vytvoril ligový rekord v ére po zavedení platového stropu. O jediný gól Maple Leafs sa postaral Mitch Marner. Za domácich si nezahral Martin Marinčin, pretože sa do zostavy vrátil po 18 zápasoch Jake Gardiner.

Kučerovov 40. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. S. Stamkos (TBL), 2. A. Vasilevskij (TBL), 3. M. Marner (TOR)

San Jose prehĺbilo krízu Edmontonu, Thornton a Burns s míľnikmi

Gustav Nyquist prelomil nerozhodný stav v závere druhej tretiny a San Jose zvíťazilo v Edmontone 3:2, aby si zaistilo konečné druhé miesto v Pacifickej divízii. Marcus Sörensen a Brent Burns otočili stav z 0:1 na 2:1, Aaron Dell predviedol 26 zákrokov pri druhej výhre kalifornského tímu v posledných 11 zápasoch. Prekonal ho iba Leon Draisaitl, ktorý otvoril skóre v oslabení a neskôr vyrovnal stav na 2:2. Na konte má už 49 gólov. Anthony Stolarz kryl 24 striel, ale Oilers prehrali piaty duel v sérii. Slovenský obranca Andrej Sekera v ňom odohral vyše 15 minút s jednou strelou na bránu. Joe Thornton sa s 1 064. asistenciou v NHL dostal pred Stevea Yzernana na ôsme miesto historického poradia. Burns sa stal šiestym hráčom v histórii, ktorý prvýkrát v kariére dosiahol métu 80 bodov v ročníku až vo veku 34 a viac rokov.

Hviezdy duelu: 1. L. Draisaitl (EDM), 2. B. Burns, 3. J. Thornton (obaja SJS)

Sabres sa rozlúčili s fanúšikmi výhrou, Jaroš duel nedohral

Buffalo sa vo štvrtok lúčilo so svojimi fanúšikmi a podarilo sa mu to víťazstvom 5:2 nad Ottawou, ktorým si ukončilo osemzápasovú šnúru prehier. Posledný gól zápasu strelil Jason Pominville, pre ktorého mohlo ísť o posledný domáci duel v Buffale. Vyslúžil si od divákov ovácie v stoji. „Užil som si každý moment. Samozrejme, nehrávali sme tak, ako by sme chceli, ale konečne sme fanúšikom dopriali víťazstvo,“ poznamenal. Okrem neho skórovali aj Victor Olofsson, Kyle Okposo, Sam Reinhart a Jack Eichel, ktorý pridal aj dve asistencie. Carter Hutton kryl 21 striel a prekonali ho Anthony Duclair a Jean-Gabriel Pageau, ktorí posielali Senators dvakrát do vedenia. Svoj debut v NHL zažil brankár Joey Daccord, ktorý kryl 35 striel. Slovenský obranca Christián Jaroš odohral len šesť minút a pripísal si mínusový bod. V druhej tretine ho do korčule trafila strela Conora Shearyho a následne odohral len jedno striedanie.


Hviezdy duelu:1. J. Eichel, 2. V. Olofsson, 3. J. Pominville (všetci BUF)

Nelson rozhodol o výhre Islanders nad Panthers

Brock Nelson skóroval v druhej tretine a následne premenil aj rozhodujúci samostatný nájazd, aby Islanders porazili Floridu 2:1 a zostali dva body pred Pittsburghom na druhom mieste Metropolitnej divízie, ktoré by v prvom kole garantovalo výhodu domáceho ľadu. K tretej výhre z posledných štyroch zápasov pomohol aj Thomas Greiss, ktorý kryl 29 striel. „V nájazdoch bol proti nim, pomerne dynamickým hráčom, mimoriadny. Bol skutočne dobrý, “ poznamenal tréner Barry Trotz. Ako jediný Greissa pokoril Jonathan Huberdeau, ktorý vyrovnal stav sedem a štvrť minúty pred koncom tretej tretiny. Sam Montembeault pri svojom 10. štarte v NHL kryl 35 striel. „Chytal úžasne. Dal nám šancu. Podržal nás a dal nám šancu získať bod, skoro dva. On a Greiss boli dnes najlepšími hráčmi na ľade,“ pochválil svojho brankára Bob Boughner.

Nelsonov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu:1. B. Nelson, 2. T. Greiss (obaja NYI), 3. S. Montembeault (FLA)

Pittsburgh ukončil Detroitu sériu výhier a zaistil si play-off

Pittsburgh si definitívne natiahol svoju sériu účastí v play-off na 13, keď vo štvrtok porazil Detriut hladko 4:1. Vedenia sa síce zásluhou gólu Matta Puempela ujali hostia, ale Jake Guentzel a Phil Kessel sa ešte v prvej tretine postarali o obrat. Kessel pridal ešte jeden gól v druhej tretine a víťazstvo poistil v tretej Sidney Crosby po jeho asistencii. Crosby skončil tiež trojbodový – ku gólu pridal dve asistencie. Matt Murray urobil 33 zákrokov, teda o desať menej ako Jimmy Howard. Do zostavy Penguins sa vrátil Jevgenij Malkin, ktorý zaznamenal asistenciu. Matt Cullen odohral svoj 1 515. zápas kariéry, čím sa dostal na 19. miesto historického poradia pred legendu štvrtkového súpera, Stevea Yzermana. Red Wings prišli o sériu šiestich výhier.

Hviezdy duelu:1. P. Kessel, 2. S. Crosby, 3. M. Murray (všetci PIT)

Carolina si zaistila prvé play-off od roku 2009

Hurricanes si zaistili prvú účasť v play-off od roku 2009, keď vo štvrtok porazili New Jersey pomerom 3:1. „Je to vzrušujúce. Každý mohol vidieť naše emócie. Stále sa z toho trochu trasieme. Je to skvelé a ešte stále nie sme spokojní. Nestačí nám postup do play-off,“ povedal Justin Faulk, ktorý strelil víťazný gól. Strelecky sa presadili aj Warren Foegele a Nino Niederreiter. Petr Mrázek zastavil 35 striel a ako jediný ho prekonal Andy Greene. Cory Schneider opustil duel s 22 zákrokmi. Carolina si poslednú účasť v play-off zaistila na deň presne pred 10 rokmi. Vtedy bola prvá od roku 2006, v ktorom tím získal Stanleyho pohár. Aktuálne končí najdlhšiu aktívnu sériu bez play-off. Táto „česť“ teraz pripadne Buffalu s ôsmimi neúčasťami po sebe.


Hviezdy duelu: 1. P. Mrázek, 2. N. Niederreiter, 3. J. Faulk (všetci CAR)

Blues strelili Flyers päť gólov v tretine, Binnington s rekordom

Jordan Binnington urobil 26 zákrokov a s 23. výhrou v sezóne prekonal klubový nováčikovský rekord Jakea Allena (2014/15). St. Louis strelilo najrýchlejších päť gólov od začiatku zápasu v histórii (9:41) a zdolalo doma Philadelphiu 7:3. Predĺžilo si bodovú sériu na štyri duely. Alexander Steen zaznamenal dva góly a asistenciu, dvojbodový Brayden Schenn, Ivan Barbašev, Ryan O´Reilly, Pat Maroon a David Perron tiež skórovali. Vladimir Tarasenko dvakrát asistoval, Alex Pietrangelo trikrát. Brian Elliott inkasoval štyrikrát z prvých piatich striel a pustil do brány Cartera Harta, ktorý urobil 27 zákrokov. Oskar Lindblom, Claude Giroux a dvojbodový James van Riemsdyk strelili góly Flyers ešte v prvej tretine. Prehrali štvrtý zápas v sérii. V prvej tretine inkasovali päť gólov prvýkrát od 15. marca 1997, Blues skórovali päťkrát v úvodnej tretine po prvý raz od 30. marca 2011.

Rekordná 1. tretina Blues:

Hviezdy duelu: 1. A. Steen, 2. J. Binnington, 3. A. Pietrangelo (všetci STL)

Nashville otočil zápas s Vancouverom a je na čele divízie

Nashville prehrával po prvej tretine 0:2, ale troma gólmi otočil stav a vyhral doma nad Vancouverom 3:2. O štvrtom triumfe v posledných piatich zápasoch rozhodol 19,5 sekundy pred koncom tretej tretiny Ryan Johansen, ktorý nadviazal na vyrovnávajúci gól dvojbodového Nicka Bonina. Colton Sissons naštartoval obrat Predators, ktorí sa vrátili na čelo Centrálnej divízie a pred Winnipegom i St. Louis majú jednobodový náskok pred záverečným duelom základnej časti. Austin Watson dvakrát asistoval a Pekka Rinne prispel k výhre 30 zákrokmi. Jacob Markström chytil rovnako 30 striel, ale nezabránil koncu trojzápasovej víťaznej série Canucks. Markus Granlund a dvojbodový Tanner Pearson ich poslali do vedenia presilovkovými gólmi, pričom obom na ne prihral nováčik Quinton Hughes.

Johansenov neskorý víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. R. Johansen, 2. N. Bonino, 3. A. Watson (všetci NSH)

Colorado zdolalo Winnipeg a postúpilo do play-off

Colorado prehrávalo po prvej tretine domáceho zápasu s Winnipegom 0:2, ale podaril sa mu obrat, ktorý zavŕšil v druhej minúte predĺženia Erik Johnson. Výhrou 3:2 si natiahlo bodovú sériu na 10 duelov a ako posledný tím zo Západnej konferencie postúpil do play-off. Prvýkrát po 13 rokoch si zahrá o Stanley Cup v dvoch sezónach po sebe. Tyson Barrie a Carl Söderberg vyrovnali stav z 0:2 na 2:2 a Philipp Grubauer predviedol 34 zákrokov. V prvej tretine čelil 19 strelám, z ktorých ho prekonali Mark Scheifele a Nikolaj Ehlers. Connor Hellebuyck kryl 35 striel pri piatej prehre Jets v ostatných šiestich dueloch. Kanadský tím spadol na delené druhé miesto v Centrálnej divízii.

Johnsonov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. E. Johnson, 2. T. Barrie, 3. C. Söderberg (všetci COL)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 26/26 (100 %)
T. Tatar (MTL) 17:43 0 0 0 0 0 2 1
E. Černák (TBL) 21:03 0 0 0 +1 0 4 3
R. Pánik (ARI) 18:31 1 0 1 0 0 3 3
A. Sekera (EDM) 15:10 0 0 0 0 0 1 0
Ch. Jaroš (OTT) 6:06 0 0 0 -1 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies