Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Správy z NHL

Coyotes sú sklamaní, ale vidia pred sebou svetlú budúcnosť

Tím Arizona Coyotes sa nedostane do play-off v siedmej sezóne po sebe, čo v celej NHL prekonáva len Buffalo s ôsmimi neúčasťami v sérii. Na rozdiel od Sabres bol však tím z Glendale v hre o postup až do posledných chvíľ.

Nádeje arizonskému klubu ukončila až štvrtková remíza Colorada v normálnom hracom čase proti Winnipegu. Tím mal play-off na dosah napriek tomu, že ho počas celej sezóny sužovali zranenia kľúčových hráčov.

„Bolí to, ale som veľký prívrženec toho, že sa viac učíte zo zlyhaní ako z úspechov. Zároveň však toto za zlyhanie ani nepovažujem. Máme veľký rešpekt k tomuto mužstvu. V tomto ročníku odviedli veľa skvelých vecí,“ skonštatoval generálny manažér John Chayka. „Ešte sme neskončili. Ešte len začíname. Takto to vnímam. Máme tu veľa vecí, na ktorých môžeme stavať. Budeme v tom len pokračovať.“

Coyotes vyhrali o desať zápasov viac ako vlani a oproti minulej sezóne sa zlepšili až o 16 bodov. Stále si to v sobotu proti Jets môžu vylepšiť. Budú hrať doma, kde majú bilanciu 10-2-1 v posledných 13 dueloch.

Článok pokračuje pod reklamou

Tím doplatil hlavne na spomínané zranenia. Brankár Antti Raanta vynechal 65 zápasov, útočník Christian Dvorak 62. Cez 40-zápasové absencie sa dostali aj Jason Demers, Nick Schmaltz a Michael Grabner.

„Nikdy som niečo podobné nevidel,“ skonštatoval Derek Stepan, ktorý v marci vynechal 10 zápasov.

Ďalším významným faktorom nepostupu bola ofenzíva. Kým obranná hra bola piata najlepšia v celej NHL, ofenzíva skončila až na 29. mieste, keď tím strieľal len 2,56 gólu na zápas. Žiaden hráč pritom nedosiahol na métu 20 gólov alebo 50 bodov.

Coyotes sa zlepšili a dobre vedia, kde sa musia zlepšiť, aby boli ešte konkurencieschopnejším tímom. Stále je v mužstve potenciál, a tak sú vyhliadky pomerne pozitívne.

„Som na chlapcov hrdý. S tým, čím sme si museli prejsť, zraneniami a podobnými vecami, sme mali stále šancu dva zápasy pred koncom. To hovorí veľa o tomto tíme. Je pred nami svetlá budúcnosť,“ povedal kapitán Oliver Ekman-Larsson.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies