Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Černák skóroval, Sekera asistoval, Poehling žiaril pri debute

V posledný hrací deň základnej časti bolo v akcii 30 tímov NHL aj so šiestimi Slovákmi. Erik Černák skóroval, Andrej Sekera asistoval. Spoznali sme zvyšné série play-off aj víťazov prvých individuálnych ocenení. Dvaja brankári vychtali nuly, Ryan Poehling zažil hviezdny debut.

Černák prispel gólom k rekordnej výhre Tampy Bay

Tampa Bay prehrávala po prvej tretine zápasu v Bostone 0:2, ale troma gólmi v druhej tretine sa vrátila do hry a napokon zvíťazila v Bostone 6:3. So 62. výhrou v sezóne vyrovnala ligový rekord Detroitu (1995/96). Jej prvý gól strelil slovenský obranca Erik Černák, ktorý v 25. minúte znižoval stav duelu na 1:2 v presilovej hre. Sám ju pritom vybojoval. Bol to jeho piaty gól v NHL, ale prvý v špeciálnych formáciách. Jeho spoluhráč Nikita Kučerov zaznamenal víťazný gól a asistenciu, aby so 128 bodmi v ročníku prekonal ruský rekord Alexandra Mogilného. Steven Stamkos, dvojbodoví Anthony Cirelli s Braydonom Coburnom a Tyler Johnson (prázdna brána) tiež skórovali, J.T. Miller dvakrát asistoval a Edward Pasquale predviedol 30 zákrokov. Prekonali ho dvojbodový David Krejčí, Danton Heinen a Matt Grzelcyk. David Pastrňák dvakrát asistoval a Tuukka Rask inkasoval päťkrát z 21 striel. Černák ho ohrozil trikrát za 17 minút na ľade. Pripísal si aj jeden blok a 10-minútový osobný trest za potýčku s Trentom Fredericom z 54. minúty. Jeho starší krajan Zdeno Chára odohral vyše 20 minút s dvoma strelami na bránu a troma blokmi. Cirelli odohral 100. duel v NHL, Charlie Coyle 500. a Stamkos si s 98. bodom vytvoril osobné maximum. Lightning sú prvým tímom histórie, ktorý zaknihoval v sezóne 30 výhier doma i vonku.

Černákov 5. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. E. Pasquale (TBL), 2. D. Krejčí, 3. D. Pastrňák (obaja BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Sekera prihral na Draisaitlov 50. gól, Oilers uspeli v derby aj bez zraneného kapitána

Andrej Sekera ukončil sedemzápasové bodové suchoty štvrtou asistenciou v sezóne, ktorou pomohol Edmontonu zakončiť ročník triumfom 3:1 v štátnom derby na ľade Calgary. Prihrával na otvárací gól Leona Draisaitla, ktorý skončil ako druhý najlepší strelec sezóny s 50 gólmi, o jeden za Alexom Ovečkinom. Ako piaty hráč v klubovej histórii a prvý od ročníka 1986/87 pokoril túto métu. Alex Chiasson strelil v druhej tretine víťazný gól v presilovke a pridal asistenciu pri treťom góle Darnella Nursea. Ryan Nugent-Hopkins dvakrát asistoval a Mikko Koskinen prispel k ukončeniu série piatich prehier 30 zákrokmi. Recept na neho našiel iba Mark Jankowski. Mike Smith inkasoval trikrát z 25 striel. Sekera na neho nevystrelil ani raz za 16 minút v akcii. Zaznamenal aj plusový bod a dva bloky. Flames sa stretnú v prvom kole play-off s Coloradom. Oilers dohrávali duel bez zraneného Connora McDavida.

Draisaitlov 50. gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. J. Gaudreau (CGY), 2. M. Koskinen, 3. L. Draisaitl (obaja EDM)

Tatar sledoval skvelý debut Poehlinga, Marinčin odohral 22 minút

Tomáš Tatar nezískal dva body, ktoré by znamenali dosiahnutie 60 bodov po prvýkrát v kariére. So sezónou sa rozlúčil bez bodu, pričom odohral 17 a pol minúty. Pripísal si dva mínusové body a bodyček. Jeho Montreal porazil Toronto 6:5 po nájazdoch, v ktorých Slovák neuspel. Rozhodujúci nájazd premenil Ryan Poehling, ktorý zažil nezabudnuteľný večer. Pri svojom debute v NHL totiž stelil aj hetrik! O zvyšné dva góly sa postarali Jordan Weal a Andrew Shaw, kým Charlie Lindgren vo svojom prvom zápase sezóny zastavil 44 zo 49 striel. Trikrát ho ohrozil slovenský obranca Martin Marinčin, ktorý odohral necelých 22 minút a prezentoval sa aj jedným bodyčekom a dvoma blokmi. Z jeho spoluhráčov skórovali Zach Hyman, Jake Gardiner, Trevor Moore, William Nylander a Kasperi Kapanen. Frederik Andersen tiež urobil 44 zákrokov. Toronto hralo bez štyroch obrancov zo základu – Hainseyho, Muzzina, Zajceva a Dermotta.


Hviezdy duelu: 1. R. Poehling (MTL), 2. Z. Hyman (TOR), 3. J. Weal (MTL)

Jaroš odohral posledný zápas sezóny. Vyhral ho Columbus

Dobrá správa pre slovenskú reprezentáciu – zranenie nohy Christiána Jaroša nebolo vážne a odohral aj posledný zápas Ottawy v tejto sezóne. Duel však nedopadol najlepšie – Senators podľahli pred vlastnými fanúšikmi Columbusu 2:6. O posledné dva góly tímu v sezóne sa postarali Thomas Chabot a Mikkel Bödker. Jaroš odohral 18 a štvrť minúty s dvoma streleckými pokusmi. V bráne sa predstavili obaja brankári – Craig Anderson inkasoval tri góly zo siedmich striel, Anders Nilsson následne zastavil 17 striel z 19. Sezóna Blue Jackets pokračuje aj v play-off, kde narazia na Tampu Bay. Joones Korpisalo v poslednom zápase základnej časti urobil 27 zákrokov, Pierre-Luc Dubois strelil dva góly a Oliver Bjorskstrand zaznamenal gól a dve asistencie. Po góle pridali Alexandre Texier, Markus Nutivaara a do prázdnej brány Riley Nash. Pre Texiera išlo o prvý gól v kariére.


Hviezdy duelu: 1. P. Dubois (CBJ), 2. O. Bjorkstrand (CBJ), 3. A. Duclair (OTT)

Binnington doviedol Blues k ďalšej výhre

Jordan Binnington zastavil oba nájazdy po tom, čo urobil 23 zákrokov počas 65 minút hry, aby doviedol St. Louis k výhre 3:2 nad Vancouverom, po ktorej si upravil bilanciu na 24-5-1. „Je to teraz až príliš veľa zábavy. Je to celkom úžasné,“ poznamenal dvadsaťpäťročný nováčik. Vladimir Tarasenko a Brayden Schenn skórovali v normálnom hracom čase, kým Ryan O’Reilly a David Perron uspeli v nájazdoch. Blues mali šancu získať divízny titul, ale v neskoršom programe si ho zaistil Nashville. Tím z Missouri sa tak v play-off stretne s Winnipegom. Pre Canucks sa sezóna končí. Posledné dva góly tímu strelili Elias Pettersson a Tanner Pearson. Thatcher Demko urobil 34 zákrokov a pripísal si aj svoju prvú asistenciu v kariére.

Hviezdy duelu: 1. V. Tarasenko, 2. B. Schenn, 3. A. Pietrangelo (všetci STL)

Carolina pred play-off zdolala Flyers

Carolina už mala istotu play-off, a tak sa jej pasívna hra v určitých bodoch posledného zápasu základnej časti dala ospravedlniť. Napriek nie najlepšiemu výkonu, navyše, prišla aj výhra 4:3 nad Philadelphiou. Rozhodujúci gól strelil Jordan Staal, ktorý v druhej tretine nadviazal na góly Warrena Foegeleho, Justina Faulka a Teuva Teräväinena z prvej tretiny. Curtis McElhinney čelil 31 strelám, z ktorých ho prekonali Oskar Lindblom, Travis Konecny a Sean Couturier. Carter Hart opustil posledný duel sezóny s 24 zákrokmi. Hurricanes si vytvorili nový rekord s 22 výhrami vonku a v prvom kole play-off narazia na Washington, ktorý v tejto sezóne ešte neporazili.

Hviezdy duelu: 1. J. Staal (CAR), 2. T. Teräväinen (CAR), 3. S. Couturier (PHI)

Strome rozhodol o víťaznom lúčení sa Rangers

Ryan Strome skóroval v tretej minúte nadstaveného času, aby sa Rangers rozlúčili so sezónou víťazstvom 4:3 nad Pittsburghom. Brendan Smith, Brady Skjei a Vladislav Namestnikov sa presadili v normálnom hracom čase, Alexandar Georgiev zastavil 36 striel pri svojom druhom štarte za dva dni a Rangers, ktorí vynechajú play-off v druhej sezóne po sebe, ukončili trojzápasovú sériu prehier. Sidney Crosby, Nick Bjugstad a Jake Guentzel strelili góly Penguins, ktorí si bodom zaistili tretie miesto v divízii a súboj s Islanders v prvom kole play-off. Matt Murray predviedol 26 zákrokov pri svojom 20. štarte z posledných 21 zápasov tímu. Pre Guentzela inak išlo o 40. gól v sezóne, čo v klubovej histórii dokázal ako 20. hráč. Crosby mu asistoval, aby po šiesty raz v kariére dosiahol na métu 100 bodov.

Guentzelov 40. gól, Crosbyho 100. bod v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. R. Strome (NYR), 2. J. Guentzel (PIT), 3. S. Crosby (PIT)

Buffalo uspelo v Detroite, Fulcher debutoval v bráne Wings

Buffalo zažilo ďalšiu nevydarenú sezónu, ale aspoň jej koniec zakončilo jasným víťazstvom. Jeff Skinner skóroval dvakrát, aby prvýkrát v kariére dosiahol na métu 40 gólov a prispel k triumfu 7:1 na ľade Detroitu. Sam Reinhart, Conor Sheary, Zemgus Girgensons a Brandon Montour sa tiež presadili z hráčov Sabres, ktorí ukončia sezónu so 76 bodmi. Rasmus Ristolainen zaznamenal dve asistencie a Linus Ullmark urobil 23 zákrokov. Jediný gól Red Wings, ktorí získali o dva body menej ako ich sobotný súper, vsietil Anthony Mantha. Jimmy Howard zastavil 21 striel predtým, ako po štvrtom inkasovanom góle prenechal miesto v bráne Kadenovi Fulcherovi. Ten pri svojom debute v NHL kryl deväť striel z 11.

Skinnerov 40. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Skinner, 2. R. Dahlin, 3. J. Eichel (všetci BUF)

Zajac rozhodol o výhre Devils nad Panthers

Travis Zajac strelil presilovkový gól v predĺžení, aby New Jersey vyhralo nad Floridou pomerom 4:3 v poslednom zápase sezóny pre oba tímy. V normálnom hracom čase sa dvakrát presadil Nathan Bastian, raz Pavel Zacha. MacKenzie Blackwood zastavil 37 striel a recept na neho našli Alexander Barkov, Jonathan Huberdeau a Mike Hoffman. Barkov pridal asistenciu a stanovil nový klubový rekord s 95 bodmi v sezóne. Huberdeau strelil prvýkrát v kariére 30 gólov a pre Hoffmana bol gól 300. bodom v NHL. Roberto Luongo opustil zápas s 23 zákrokmi.

Barkovov rekordný bod:

Hviezdy duelu: 1. A. Barkov (FLA), 2. T. Zajac (NJD), 3. N. Bastian (NJD)

Lehner vynuloval majstra a získal Jenningsovu trofej

Robin Lehner zastavil všetkých 29 striel pri svojom šiestom čistom konte v sezóne a doviedol New York Islanders k výhre 3:0 na ľade majstrovského Washingtonu. Znamenala zabezpečenie druhého miesta v Metropolitnej divízii a prvú výhodu domáceho ľadu v play-off od roku 1988. Stretne sa v ňom s Pittsburghom, kým Capitals narazia na Carolinu. Lehner získal spolu s Thomasom Greissom William M. Jennings Trophy za najmenej inkasovaných gólov v lige. Vlani ich pritom Islanders inkasovali najviac. Valtteri Filppula strelil dva góly, vrátane víťazného, pri návrate do akcie po sedemzápasovevj absencii, Matt Martin trafil prázdnu bránu. Pheonix Copley kryl 21 striel. Newyorský tím si vytvoril rekord s 11 výhrami na nulu v sezóne.

Hviezdy duelu: 1. V. Filppula, 2. R. Lehner, 3. D. Toews (všetci NYI)

Arvidsson rozhodol o divíznom titule pre Nashville a vytvoril rekord

Viktor Arvidsson strelil v úvode tretej tretiny víťazný gól v presilovke, ktorý bol jeho 34. v sezóne. Vytvoril ním nový klubový rekord a rozhodol o domácom triumfe Nashville 5:2 nad Chicagom, po ktorom tím druhýkrát v histórii vyhral Centrálnu divíziu a po siedmy raz dosiahol 100-bodovú hranicu. V prvom kole play-off sa stretne s Dallasom. Dante Fabbro začal cestu za obratom zo stavu 0:2 po prvej tretine svojím prvým gólom v NHL, ďalšie pridali dvojbodoví Filip Forsberg s Nickom Boninom a Colton Sissons do prázdnej brány. Pekka Rinne sa prezentoval 31 zákrokmi pri tretej výhre Predators v sérii. Prekonali ho Brendan Perlini a Drake Caggiula. Cam Ward chytil 45 striel, ale neodvrátil koniec päťzápasovej bodovej série. Pre Blackhawks sa ročník skončil.

Arvidssonov rekordný gól:


Hviezdy duelu: 1. V. Arvidsson, 2. F. Forsberg, 3. D. Fabbro (všetci NSH)

Bishop pri návrate s nulou, Radulov s míľnikom

Ben Bishop sa vrátil do akcie po štvortázpasovej absencii vo veľkom štýle. S 24 zákrokmi vychytal svoje siedme čisté konto v sezóne (kariérne maximum) a doviedol Dallas k domácej výhre 3:0 nad Minnesotou. Rozhodol o nej dvojgólový Tyler Seguin, ktorý skóroval dvakrát za šesť minút v prvej polovici tretej tretiny. Víťazný gól strelil v presilovke, tretí pridal Tyler Pitlick. Alexander Radulov asistoval pri Seguinovom prvom góle a dosiahol métu 300 bodov v NHL. Alex Stalock kryl 41 zo 44 striel v poslednom zápase sezóny pre Wild, ktorí nebudú v play-off prvýkrát od roku 2012. Stars si v ňom zahrajú proti Nashville.

Radulovov 300. bod v NHL

Hviezdy duelu: 1. T. Seguin (DAL), 2. A. Stalock (MIN), 3. B. Bishop (DAL)

Winnipeg zdolal Arizonu hrajúcu bez Pánika

Kyle Connor a Mark Scheifele zaznamenali po góle a asistencii, aby doviedli Winnipeg k výhre 4:2 na ľade Arizony. Jacob Trouba a Nikolaj Ehlers ich doplnili na listine strelcov, zatiaľ čo Connor Hellebuyck urobil 19 zákrokov. Pokorili ho Alex Galchenyuk v presilovke a Brad Richardson. Calvin Pickard opustil duel s 28 zákrokmi. Coyotes, ktorí hrali aj bez Richarda Pánika, sa lúčia so sezónou. Jets sa vôbec prvýkrát stretnú v play-off so St. Louis.

Hviezdy duelu: 1. M. Scheifele, 2. K. Connor (obaja WPG), 3. B. Richardson (ARI)

Sharks pretrhli bodovú šnúru Avalanche

San Jose v súboji postupujúcich tímov zdolalo doma Colorado 5:2 a ukončilo mu 10-zápasovú bodovú sériu. Evander Kane, Gustav Nyquist a Brent Burns zaznamenali po góle a asistencii, Kevin Labanc a Michael Haley tiež skórovali. Haley strelil svoj prvý gól v drese Sharks do prázdnej brány, Tomáš Hertl dvakrát asistoval a Martin Jones predviedol 28 zákrokov. Prekonali ho iba Tyson Jost a Nathan MacKinnon. Samuel Girard prihral na oba góly Avalanche, kým Semion Varlamov inkasoval štyrikrát z 29 striel. Nyquist oslávil gólom jeho 500. zápas v NHL. Sharks narazia v prvom kole play-off na Vegas, Colorado čaká Calgary. Erik Karlsson sa vrátil do akcie po 17-zápasovej absencii.


Hviezdy duelu: 1. E. Kane, 2. G. Nyquist, 3. B. Burns (všetci SJS)

Kings ukončili ročník triumfom nad Vegas

Iľja Kovaľčuk ukončil deväťzápasové gólové suchoty dvoma presnými zásahmi, ktorými pomohol Los Angeles zdolať doma Vegas 5:2 v poslednom zápase sezóny. Ruský veterán otváral i uzatváral skóre duelu, pričom druhý gól strelil do prázdnej brány. Anže Kopitar zaznamenal gól a asistenciu, Jeff Carter a Matt Roy sa tiež zapísali do streleckej listiny. Dustin Brown dvakrát asistoval a Jonathan Quick chytil 29 striel. Brandon Pirri a Valentin Zykov znižovali stav z 0:3 na 2:3, ale ani 27 zákrokov Marc-Andre Fleuryho neodvrátilo prehru Vegas. V prvom kole play-off sa najmladší tím NHL stretne so San Jose.

Hviezdy duelu: 1. D. Brown, 2. J. Quick, 3. A. Kopitar (všetci LAK)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Marinčin (TOR) 21:51 0 0 0 0 0 3 1
Ch. Jaroš (OTT) 18:15 0 0 0 0 0 2 0
T. Tatar (MTL) 17:31 0 0 0 -2 0 0 1
E. Černák (TBL) 17:04 1 0 1 0 10 3 0
Z. Chára (BOS) 20:13 0 0 0 0 0 2 0
A. Sekera (EDM) 16:04 0 1 1 +1 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies