Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Správy z NHL

Lundqvist chce zapracovať pred ďalšou sezónou na mentálnej stránke

Skúsený brankár Henrik Lundqvist z tímu New York Rangers strávi prvú polovicu letnej prestávky analyzovaním toho, čo s ním bolo zlé počas posledných dvoch mesiacov sezóny.

„Myslím si, že to bolo ťažšie ako som očakával. Bolo to niečo, z čoho sa musím poučiť. Musíme sa naučiť, ako k tomu pristupovať,“ povedal Lundqvist pre ligový web.

Tridsaťsedemročný Švéd vyhral len dva z posledných 16 štartov a prvýkrát v kariére nedokázal vychytať čisté konto. Jeho zmluva je platná ešte na ďalšie dve sezóny a on je odhodlaný vrátiť sa v tej budúcej medzi brankársku elitu. Očakáva to od neho aj tím.

„Stále je to skvelý brankár. Myslím si len, že mu len nevyšli posledné zápasy podľa jeho predstáv. Očakávam od neho, že bude znovu skvelý,“ skonštatoval generálny manažér Jeff Gorton.

Článok pokračuje pod reklamou

Lundqvist skončil sezónu len s 18 výhrami a prvýkrát sa mu stalo, že ich nedosiahol aspoň 20. Pri bilancii 18-23-10 mal 90,7% úspešnosť zákrokov a priemer 3,07 inkasovaného gólu na zápas. Aj tieto dve štatistiky sú najhoršie v jeho kariére.

V prvej polovici sezóny podáva „Král Henrik“ výkony, ktoré držali Rangers blízko play-off, ale od februára to s ním išlo dolu vodou. Z osembodovej straty tímu na play-off bola nakoniec 20-bodová. U neho to bol problém skôr mentálny.

„Už len to vyrovnávanie sa so situáciou, v ktorej sme boli. Prichádzal som sem nadšený s nádejou, že prekvapíme ľudí a možno prekĺzneme do play-off. Veril som tomu dlho a dodávalo mi to energiu hrať. Pomaly som si začal uvedomovať, že tomu tak nebude. Bolo to viac tak ako sa to od nás očakávalo. Bola to však moja vina, že som nemal správne nastavenie mysle,“ priznal Lundqvist.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies