Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Penguins veria, že doma dokážu vyrovnať sériu. Tampa čelí v Columbuse kľúčovej prekážke

Vo Východnej konferencii sa budú v nedeľu domáce tímy snažiť o dva odlišné ciele – Pittsburgh sa bude snažiť znížiť stav série proti Islanders a Columbus zase rozšíriť svoje vedenie v sérii proti víťazovi Prezidentovej trofeje na 3:0. Hostia im ich dosiahnutie budú chcieť prekaziť.

18:00 Pittsburgh – Islanders 0:2

Islanders vyhrali prvé dva zápasy série, ktoré sa hrali pred skvelou kulisou v Nassau Coliseum, z ktorej dýcha história. Ich vedenie 2:0 na zápasy je prvé v play-off od roku 1983, v ktorom tím získal svoj štvrtý a posledný Stanleyho pohár. Nespolieha sa však na žiadnu mystickosť daného miesta, ale na poctivú prácu, ktorá sa začína bránením Sidneyho Crosbyho.

„Nespoliehame sa na nejakú mystickú históriu spred 30 rokov. Je to o tom, čo robíme teraz. Snažíme sa pokryť Crosbyho, aby sa musel prebíjať cez ľudí. Je ťažké ho brániť, ale ak máme medzi ním a bránou ľudí, tak mu to zoberie čas a priestor a nám dá najlepšiu šancu,“ povedal útočník Cal Clutterbuck.

Crosby ani jeho štyridsaťgólový krídelník Jake Guentzel v play-off zatiaľ nebodovali. Jevgenij Malkin, ktorý zaznamenal tri body, verí, že po zmene prostredia sa tímu môže podariť vyrovnať stav série. Doma ich totiž bude čakať známe prostredie a lepší ľad oproti tomu, ktorý ich trápil v Uniondale.

Článok pokračuje pod reklamou

„Oni vyhrali dva zápasy. Prečo by sme my nemohli vyhrať dva zápasy? Nie je to ľahké, ale potrebujeme zostať spolu. Máme skvelý tím. Verím v naše mužstvo. Verím, že to dokážeme zmeniť. Vyhráme jeden zápas a potom uvidíme, čo sa stane,“ poznamenal Malkin, ktorého tím vyhral deväť z posledných 10 sérií, ale ani raz pod súčasným trénerom neprehrával 0:2 na zápasy.

01:00 Columbus – Tampa Bay 2:0

Tím Tampa Bay Lightning dominoval v základnej časti, a tak si nemohol zvykať na nepriazeň osudu. V prvých dvoch zápasoch play-off však nestačil na Columbus a teraz sa predstaví na jeho ľade bez Nikitu Kučerova a možno aj Victora Hedmana. Dokáže floridský tím prekonať túto prekážku?

„Čelili sme v tomto ročníku veľkej nepriazni? Nečelili. Som v tejto lige šesť rokov a asi nikdy predtým to nebolo také ľahké. Teraz ju tu však máme. Tímy jej čelia neustále a čelia jej po malých kúskoch. Toto je však pre nás stav núdze. Prehrávame 0:2 po domácich zápasoch. Uvidíme, ako zareagujeme,“ povedal tréner Jon Cooper.

Columbus nebol pre Tampu v základnej časti veľkou konkurenciou a prehral všetky vzájomné zápasy so skóre 3:17. Najbližšie sa k nej priblížil na rozdiel štyroch gólov. V play-off však tréner John Tortorella naordinoval taktiku, ktorá evidentne funguje. Pred domácimi zápasmi sa pritom od nej nechce odkláňať ani napriek zdanlivému náskoku. Vlani mu totiž ani takéto vedenie na postup cez Washington nestačilo.

„Boli sme pripravení hrať. Len sa snažíme hrať náš hokej. Súpera rešpektujeme a vieme, aký je dobrý, ale my sa staráme len o seba,“ poznamenal Tortorella, ktorý v roku 2004 doviedol práve Tampu k jej jedinému Stanleyho poháru.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies