Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Konečné rebríčky CSS: Hughes prvý, Čajkovič zažil výrazný pokles

Centrálna skautingová organizácia CSS odhalila v pondelok svoj konečný rebríček preddraftových nádejí. Najväčším adeptom na post draftovej jednotky zostáva center Jack Hughes a v rebríčku nájdeme aj niekoľko Slovákov.

Hughes je prvým korčuliarom z amerického projektu NTDP na prvom mieste rebríčka CSS od roku 2006, keď na ňom figuroval obranca Colorada Erik Johnson. V 41 zápasoch nazbieral 86 bodov (23+63). New Jersey by z neho mohlo urobiť ôsmeho Američana, ktorý by sa stal draftovou jednotkou.

Na druhom mieste severoamerického rebríčka je kanadský obranca Bowen Byram (Vancouver, WHL) a na treťom kanadský center Kirby Dach (Saskatoon, WHL). Najväčšieho konkurenta sedemnásťročnému Američanovi možno nájsť na čele medzinárodného rebríčka, na ktorom figuruje fínsky krídelník Kaapo Kakko (TPS, FIN). Druhý zostal ruský krídelník Vasilij Podkolzinskij (Petrohrad Jr., RUS) a na tretie miesto sa posunul švédsky obranca Victor Söderström (Brynas, SWE).

Z brankárov sú na tom v Severnej Amerike najlepšie Američan Spencer Knight (NTDP), ktorý si obhájil prvú pozíciu, ako aj Dán Mads Sögaard (Medicine Hat, WHL) a Kanaďan Hunter Jones (Peterborough, OHL), ktorí si pozície vymenili. Skromnejšiemu medzinárodnému rebríčku kraľuje naďalej ruský reprezentant Piotr Kočetkov (Riazaň, RUS 2).

Článok pokračuje pod reklamou


Zo Slovákov stále najlepší Hlavaj a Čajkovič

Druhým brankárom v medzinárodnom rebríčku vydanom v strede sezóny bol Slovák Samuel Hlavaj, ktorý sa po prestupe do Lincolnu z USHL presunul do rebríčka severoamerického. V ňom mu patrí pekné piate miesto, hoci v drese najslabšieho tímu stredoškolskej ligy to nemal ľahké. Samuel Vyletelka z WBS Knights z rebríčka vypadol. V strede sezóny bol na 29. mieste.

Zvýšená pozornosť sa celú sezónu venovala útočníkovi Maximovi Čajkovičovi, ktorý to vo svojej prvej sezóne v zámorí nemal v slabučkom tíme Saint John z QMJHL ľahké. V strede sezóny figuroval na 59. mieste medzi korčuliarmi zo Severnej Ameriky, v konečnom rebríčku si značne pohoršil – klesol na 91. miesto.

V severoamerickom rebríčku figuruje ešte obranca Oliver Turan, ktorý klesol zo 146. na 172. miesto. Krídelník Oliver Okuliar z neho dokonca vypadol. V európskom sa nachádzajú: obranca Andrej Golian (61. miesto), útočník Michal Mrázik (96.), center Dominik Sojka (108.), obranca Matej Ilenčík (112.) a krídelník Adrián Valigura (134.).

Vstupný draft sa tento rok uskutoční vo Vancouveri v dňoch 21. a 22. júna.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies