Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Správy z NHL

Koho zvolí Hráčska asociácia za najužitočnejšieho hráča sezóny?

Hráčska asociácia NHL (NHLPA) zverejnila vo štvrtok záverečnú nomináciu na Ted Lindsay Award, ktorú každoročne udeľuje najužitočnejšiemu hráčovi základnej časti. Za sezónu 2018/19 ju získal Nikita Kučerov, Connor McDavid alebo Patrick Kane.

NIKITA KUČEROV, TAMPA BAY LIGHTNING

Kučerov vytvoril nový ruský rekord so 128 bodmi v 82 zápasoch sezóny, aby prispel k rekordným 62 výhram a Prezidentovej trofeji pre svoj tím. Získal svoju prvú Art Ross Trophy. S 87 asistenciami zase vyrovnal rekord krídelníka, ktorý stanovil Jaromír Jágr (1995/96). Ligu ovládol aj s 38 viacbodovými výkonmi, 48 presilovkovými bodmi a s priemerom 1,56 bodu na zápas. So 41 gólmi bol druhým najlepším strelcom tímu a šiestym v NHL, s 80 bodmi pri rovnovážnom počte hráčov na ľade zdieľal druhé miesto s Patrickom Kaneom. Na ocenenie je nominovaný prvýkrát. Ako posledný hráč Tampy ho získal Martin St. Louis v roku 2004.

CONNOR MCDAVID, EDMONTON OILERS

Článok pokračuje pod reklamou

McDavid získal trofej v posledných dvoch rokoch. V uplynulej základnej časti si opäť vylepšil kariérne maximum na 116 bodov v 76 zápasoch. S 81 bodmi pri rovnovážnom počte hráčov na ľade bol najlepším hráčom NHL, o bod pred Kučerovom a Kaneom. So 41 gólmi, s ktorými si vyrovnal osobný rekord, mu patrilo delené šieste miesto v lige, zatiaľ čo jeho 75 asistencií, najviac v kariére, bol druhý najvyšší počet zo všetkých hráčov. Bol najvyťažovanejším útočníkom súťaže (22:50), druhý bol v počte bodov, víťazných gólov (9), viacbodových zápisov (36) a s bodovým priemerom 1,46, tretí bol s 99 odobranými pukmi. Ako vôbec prvý hráč môže získať trofej trikrát po sebe pred 23. narodeninami. Naposledy ju vyhral trikrát v sérii Alex Ovečkin v rokoch 2008 až 2010.

PATRICK KANE, CHICAGO BLACKHAWKS

Kane si vytvoril osobné maximá so 66 prihrávkami a 110 bodmi v 81 zápasoch, pričom tím viedol aj so 44 gólmi. S 80 bodmi pri rovnovážnom počte hráčov na ľade sa delil o druhé miesto s Kučerovom, tretí v NHL bol s bodovým priemerom 1,36 aj v celkovom počte bodov. S priemerným časom na ľade 22:29 bol tretím najvyťažovanejším útočníkom v lige, pričom išlo o jeho nový osobný rekord. Ocenenie získal prvýkrát v roku 2016 po tom, ako tiež prekonal méty 40 gólov, 60 asistencií a 100 bodov v sezóne. Vyhral ho ako zatiaľ jediný hráč Chicaga, pričom tento rok by sa mohol stať jeho 10. držiteľom v histórii vo veku 30 alebo viac rokov. Udeľovať sa bude po 49. raz.

Víťaza Ted Lindsay Award, ktorá je pomenovaná po nedávno zosnulom zakladateľovi NHLPA, sa dozvieme 19. júna na slávnostnom galavečeri v Las Vegas.

Koho by ste zvolili za víťaza vy?



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies