Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
VGK
1
ANA
1
po 2. tr.
LAK
3
CHI
1
20. 04.
kurzy
CAR
NYI
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Juniori

Elitné juniorky sú pripravené na finálové série. O titul zabojujú aj Slováci

V pondelok sme spoznali zloženie finálovej série už aj v OHL. V kanadskej juniorskej CHL sú tak už na boje o majstrovské tituly pripravené všetky tri súťaže. A v hre zostávajú aj dvaja Slováci.

OHL

V Ontáriu bolo tretie kolo už bez slovenskej účasti. Vo Východnej konferencii potvrdila úlohu top favorita Ottawa, ktorá vyradila Oshawu v štyroch zápasoch. Boj na západe bol o dosť napínavejší a napokon do finále postúpil nenasadený Guelph, ktorý vyhral rozhodujúci siedmy duel so Saginawom. V sérii sa darilo Nickovi Suzukimu, ktorý sa vďaka zisku 11 bodov vyšvihol do čela produktivity – vo všetkých 18 dueloch nazbieral 31 bodov (13+18) a momentálne ťahá 12-zápasovú bodovú sériu. Finále štartuje v hlavnom meste Kanady vo štvrtok.

Finálová séria:
Ottawa (1) – Guelph (4)

QMJHL

Aj v Quebecu favorizovaný tím svojej sérii dominoval. To poteší aj slovenských priaznivcov, pretože za Rouyn-Norandu, ktorá v štyroch dueloch vyradila Rimouski, hráva aj útočník Patrik Hrehorčák. Opačný osud postihol obrancu Michala Ivana, ktorého Drummondville nestačil na Halifax v šiestich dueloch. Vo finále, ktoré štartuje vo štvrtok, sa tak stretnú najlepšie tímy konferencií po základnej časti.

Článok pokračuje pod reklamou

Najproduktívnejším hráčom ligy je s 27 bodmi (17+10) Raphael Lavoie z Halifaxu. Hrehorčák je na 33. mieste bodovania, keď si vo štvorzápasovej sérii vylepšil svoje konto o dva góly a asistenciu na 10 bodov (5+5) získaných v 14 dueloch. Ivan v treťom kole nebodoval a play-off ukončil so ziskom šiestich asistencií v 16 stretnutiach. V bodovaní mu patrí 77. miesto.

Finálová séria:
Rouyn-Noranda (1) – Halifax (1)

WHL

Vo WHL nás v treťom kole zastupoval už len Miloš Roman, ktorý sa tešil z postupu do finále po päťzápasovej sérii, v ktorej jeho Vancouver vyradil Spokane. Vo finále narazí na jediný tím s lepšou bilanciou v základnej časti, Prince Albert. Raiders potrebovali šesť duelov na vyradenie Edmontonu a budú hostiť otvárací zápas série, ktorý je naplánovaný na piatok.

Roman v sérii proti Chiefs zaznamenal tri asistencie a momentálne má po 15 zápasoch na konte dva góly a šesť asistencií. Stále je až druhým najproduktívnejším Slovákom v play-off po deväťbodovom Martinovi Faškovi-Rudášovi. Roman je na 47. mieste poradia, ktorému kraľujú jeho spoluhráči Bowen Byram (7+11) a Davis Koch (2+15).

Finálová séria:
Prince Albert (V1) – Vancouver (B1)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies