Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Columbus čelí po vyradení neistej budúcnosti

Columbus sa s odretými ušami dostal do play-off, ale v ňom vyhral svoju prvú sériu v klubovej histórii a veril, že sa dokáže dostať aj cez Boston do konferenčného finále. To sa však nakoniec realitou nestalo, keď Blue Jackets prehrali šiesty zápas série 0:3 a z postupu sa tešili Bruins.

Pre tím z Ohia, ktorý základnú časť skončil s bilanciou 47-31-4 na pozícii druhej divokej karty, ide o najúspešnejšie play-off v klubovej histórii. Cez sklamanie a smútok sa však okamžite začína vynárať otázka, aká bude budúcnosť klubu.

Veľký otáznik sa vynára nad štyrmi mužmi, ktorí sa 1. júla môžu stať neobmedzenými voľnými hráčmi. Menovite je to brankár Sergej Bobrovskij a útočníci Artemij Panarin, Matt Duchene a Ryan Dzingel.

Článok pokračuje pod reklamou

Posledných dvoch menovaných tím získal pred prestupovou uzávierkou spolu s brankárom Keithom Kinkaidom a obrancom Adamom McQuaidom, aby si zlepšil šance v boji o Stanleyho pohár. Bobrovského a Panarina si zase tím z rovnakého dôvodu ponechal, hoci existujú náznaky, že sa obaja v lete poberú niekam inam.

„Som určite vďačný za všetko, čo som tu mal. Vyhral som tu moje dve Vezinove trofeje. Teraz hovoríme po prehre s veľmi dobrým tímom v druhom kole. Keď som sem prišiel, boli sme radi, aj keď sme sa dostali do play-off. Fanúšikovia s nami vytrvali. Myslím si, že hokej v Columbuse rastie. Je to zábavné sledovať a bolo zábavné byť toho súčasťou,“ povedal krátko po pondelkovej prehre Bobrovskij, ktorého minulý čas vo vyjadrení tiež neveští nič dobré.

Ruský brankár však pri priamych otázkach novinárov ešte podotkol, že sa o svojom rozhodnutí bude rozprávať s agentom a blízkymi. Jeho krajan z útoku, Panarin, bol tiež zdržanlivý: „Nikto nevie. Oceňujem fanúšikov i organizáciu za tieto dva úžasné roky.“

Sklamanie z vypadnutia tak bolo znásobené tým, že Columbus ešte nikdy nemal lepšie predpoklady na úspech v play-off a do leta sa bude vstupovať s neistotou. Kapitán Nick Foligno a generálny manažér Jarmo Kekäläinen však veria, že výsledky tímu by mohli niektorých hráčov presvedčiť o tom, že Blue Jackets by mohli byť pre ich budúcnosť tou správnou voľbou.

„Myslím si, že ľudia vidia, čo tu robíme a vidia to aj ostatní hráči. Dúfame, že budú chcieť byť toho súčasťou. Toto je vcelku mimoriadne mužstvo,“ povedal Foligno.

„Máme dobrý tím, máme skvelé mesto, máme skvelých majiteľov. Myslím si, že to by malo presvedčiť kohokoľvek, aby tu chcel zostať. Máme víťazné mužstvo a myslím si, že tu niečo môžeme budovať. Ak to nestačí, tak potom neviem, čo by stačilo,“ dodal Kekäläinen. „Chlapci, ktorí tu chcú zostať, tu zostanú. Chlapci, ktorí tu zostať nechcú, tým zaželáme veľa šťastia.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies