Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Boston otočil zápas v tretej tretine a vo finále konferencie sa ujal vedenia

Vo štvrtok odštartovalo finále Východnej konferencie duelom medzi Bostonom a Carolinou. Lepší vstup do neho mali hráči Bruins, ktorí uspeli pomerom 5:2.

Finále Východnej konferencie

Zápas č. 1
1
2
3
Stav série
  Boston Bruins
1
0
4
5
•••
  Carolina Hurricanes
1
1
0
2
••••
Podrobné štatistiky

Boston využil dve presilovky v rozmedzí 28 sekúnd, aby v úvode tretej tretiny otočil stav a nasmeroval sa k víťazstvu 5:2 v otváracom zápase série proti Caroline. Stav vyrovnal Marcus Johansson a do vedenia tím definitívne poslal Patrice Bergeron. Po ňom prišiel gól Charlieho Coylea do prázdnej brány. V prvej tretine sa do čierneho trafili aj Steven Kampfer, v tretej ešte aj Chris Wagner, ktorý skóroval 11 sekúnd po Coyleovi. Brad Marchand zaznamenal dve asistencie a Tuukka Rask 29 zákrokov. Prekonali ho Sebastian Aho a Greg McKegg, pri ktorého góle asistoval Micheal Ferland, ktorý sa vrátil do akcie. Do brány Hurricanes sa vrátil Petr Mrázek, ktorý kryl 23 striel z 27. Slovenský obranca Zdeno Chára odohral 19 minút a 24 sekúnd, počas ktorých si pripísal ďalšie dva plusové body, dva bodyčeky a tri bloky. Jeho tím vyhral štvrtý zápas po sebe a ukončil šesťzápasovú víťaznú sériu Caroliny.


Rozhodujúci gól Bergerona:

„Medvede“ sa snažili o úvodný tlak a napokon ich doviedol k otvoreniu skóre. Po necelých troch minútach hry ho otvoril tridsaťročný Kampfer, ktorý hral namiesto suspendovaného Charlieho McAvoya a stal sa najstarším hráčom Bruins od roku 2010 (Steve Begin), ktorý strelil svoj prvý gól v play-off v kariére. Netrvalo dlho a hostia si zahrali presilovku. Len tri sekundy po jej začiatku potrestal faul Kuralyho Aho, ktorý len 47 sekúnd po prvom góle úspešne tečoval strelu Svečnikova – 1:1. Hurricanes sa po góle dostali do tempa. Heinen mal v siedmej minúte slušnú príležitosť a Aho na druhej strane ešte lepšiu v desiatej minúte. Ani jeden z nich však neuspel. Od 15. minúty hrala Carolina druhú presilovku po hákovaní Coylea, ale tentokrát ju nevyužila. Ďaleko od toho však nebol Williams. Po jej skončení si početnú prevahu vyskúšal aj Boston, ale ani jeho hráči nedokázali potrestať sekanie Niederreitera a do šatne sa išlo za nerozhodného stavu.

Článok pokračuje pod reklamou

Druhá dvadsaťminútovka lepšie vychádzala „Hurikánom“. V 23. minúte sa však na nich neusmialo šťastie, keď strela Pesceho opečiatkovala bránkovú konštrukciu. Následne na druhej strane pohrozil Bergeron, ktorého zakončenie si však Mrázek postrážil. Skvelým zákrokom sa prezentoval aj Rask, ktorý podržal domácich pri presilovke po faule Kuralyho v 25. minúte. Hurricanes v nej boli aktívni, ale gól nestrelili. Ich tlak však nekončil a v 30. minúte sa ujali prvýkrát v zápase vedenia, keď sa McKegg dostal po ľavej strane až k Raskovi, do ktorého po kontakte s Kampferom ešte vrazil. O dve minúty neskôr spálil šancu na zvýšenie vedenia hostí Teräväinen, ale o tri minúty neskôr pre zmenu podržal svoj tím Mrázek. Práve v tom úseku hry sa „Medvede“ prebudili a do konca tretiny si vytvorili ešte tri väčšie príležitosti. Ani jednu nepremenili.

V úvode tretej tretiny sa za narazenie porúčal na „lavicu hanby“ Jordan Staal a v druhej minúte jeho vylúčenia skóroval Johansson, ktorý dorazil do brány strelu Marchanda a vyrovnal stav na 2:2. Krátko na to zostal po kolízii s Kuralym na ľade Svečnikov, ktorý sa nedávno vyrovnával s otrasom mozgu. Na trestnú lavicu za následnú hrubosť putoval Hamilton a trvalo len 14 sekúnd, aby ju Bergeron potrestal gólom na 3:2. Bruins tak duel otočili za 28 sekúnd. Hamilton bol vylúčený aj v 46. minúte za nedovolené bránenie, ale tentokrát sa hostia ubránili. Zvýšili obrátky svojej hry a dostali sa do dvoch príležitostí. V 58. minúte to skúsili bez brankára, ale veľmi rýchlo pridal poistku domácich Coyle, od ktorého sa odrazil puk z hokejky Carla až do brány. Len o 11 sekúnd neskôr už bolo vedenie trojgólové, keď na 5:2 upravil po dravom prieniku Wagner.

Tuukka Rask
Petr Mrázek
59:54 29/31 59:35 23/27
Jaroslav Halák
Curtis McElhinney
- - - -

Boston vyhral úvodný zápas finále konferencie po piaty raz od roku 1982. Od neho tímy, ktoré prvý duel vyhrali, uspeli v celej sérii v 61,2 % prípadov. Bruins v tretej tretine strelili dva góly za 11 sekúnd, čo vo svojej histórii prekonali dvakrát. Rekord držia dva góly za 7 sekúnd z roku 1989. Sebastian Aho skóroval v treťom zápase po sebe a už len jeden duel mu chýba, aby vyrovnal najdlhšiu gólovú sériu v klubovej histórii v play-off, ktorú ťahali Ray Sheppard v roku 1999 a Bates Battaglia v roku 2002. Jordan Staal zaznamenal svoj desiaty bod v play-off. Jeho bratovi Ericovi sa to s Hurricanes podarilo dvakrát – v rokoch 2006 a 2009.

Druhý zápas série sa odohrá v nedeľu v Bostone.

Hviezdy duelu: 1. M. Johansson, 2. T. Rask, 3. B. Marchand (všetci BOS)

Tuukka Rask, brankár Bruins: „Mali sme šťastie, že sme prehrávali len o gól. Potom, keď sme dostali tie šance v presilovkách, sme ich museli nechať za to zaplatiť. A dnes sa nám to aj podarilo.“

Rod Brind’Amour, tréner Hurricanes: „Nevyhráme, ak nebudeme hrať lepšie ako dnes. Mali sme obdobia, v ktorých sme boli dobrí, ale to by nestačilo ani počas základnej časti. Určite to teda nebude stačiť ani v tejto časti roka. Dáme sa dokopy a pokúsime sa byť v ďalšom zápase lepší.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies