Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
19. 03.
kurzy
00:00info
BOS
OTT
NHL live
00:00info
DET
CBJ
00:00info
NJD
PIT
00:00info
NYR
WPG
00:00info
PHI
TOR
00:30info
NYI
CAR
01:00info
NSH
SJS
01:00info
STL
COL
02:00info
EDM
MTL
03:00info
ANA
MIN
03:30info
LAK
CHI
03:00info
VAN
BUF
03:00info
VGK
TBL
NHL live
20. 03.
kurzy
00:30info
WSH
TOR
NHL live
01:00info
DAL
ARI
03:00info
LAK
MIN
«

Sumáre

Obrancovia pomohli Blues k vyrovnaniu stavu série proti Sharks

Séria finále Západnej konferencie medzi San Jose Sharks a St. Louis Blues je po dvoch zápasoch v Kalifornii vyrovnaná. Rozhodlo o tom pondelkové víťazstvo „Bluesmanov“ 4:2, ku ktorému veľkou mierou pomohli obrancovia.

Finále Západnej konferencie

Zápas č. 2
1
2
3
Stav série
San Jose Sharks
0
2
0
2
•••
St. Louis Blues
1
2
1
4
•••
Podrobné štatistiky

Obrancovia Vince Dunn a Robert Bortuzzo skórovali v druhej tretine, aby pomohli St. Louis dosiahnuť veľké víťazstvo 4:2 na ľade San Jose a vyrovnať tak stav finále Západnej konferencie na 1:1, ako aj klubový rekord so šiestimi výhrami vonku v jednom play-off. Dunn zvyšoval vedenie hostí na 2:0, Bortuzzo zase obnovoval vedenie po tom, čo stav zápasu dvoma gólmi po sebe vyrovnal domáci Logan Couture. Z hráčov Blues sa presadili aj Jaden Schwartz a Oskar Sundqvist, ktorý dodal svojmu tímu pokoj na hokejky v 57. minúte. Joel Edmundson zaznamenal dve asistencie a Jordan Binnington kryl 24 striel pri svojej deviatej výhre v play-off. Jeho náprotivok, Martin Jones, opustil zápas s 21 zákrokmi.

Rozhodujúci gól Bortuzza:

Hosťom netrvalo dlho, aby sa ujali v zápase vedenia. Už v tretej minúte uspel strelou spomedzi kruhov Schwartz a St. Louis viedlo 1:0. Na koňa ho to však neposadilo. Naopak, ožili domáci hráči. Trochu ich spomalilo vylúčenie Hertla, ale aj počas neho sa dostali do šance. Na druhej strane zase podržal tím Jones a jeho zase bránková konštrukcia. Sharks nevyužili vylúčenie Bouwmeestera, ale tlak si vytvoriť vedeli. Prežili ďalšie oslabenie a v závere sa ešte dostali do sľubnej šance, keď Hertl spoza brány našiel Burnsa, ktorého vychytal Binnington.

San Jose vstúpilo aktívnejšie aj do druhej tretiny, ale len niečo cez štyri minúty trvalo hosťom k tomu, aby si vedenie zvýšili. Jonesa prekonal strelou od modrej Dunn, ktorému ešte pomohol v predbránkovom priestore Blais tienením Jonesovi vo výhľade. Krátko na to bol vylúčený Sörensen, ale Sharks nielen že oslabenie prežili, ale Couture zachytil prihrávku a z následného úniku prekonal Binningtona. V 27. minúte získal puk Meier, posunul ho Coutureovi a ten skóroval opäť – 2:2. Intenzita zápasu sa vyrovnaním zvýšila a videli sme bojovný hokej. V 37. minúte držali puk Blues, Bortuzzo sa rozhodol korčuľovať k bráne, Edmundson ho našiel peknou prihrávkou a jeho obranný partner poslal hostí opäť do vedenia. Tí si v závere tretiny tesné vedenie ustrážili a v poslednej polminúte mohli hrať presilovku po tom, čo Dillon vyhodil puk z obranného pásma mimo ľadu.

Článok pokračuje pod reklamou

St. Louis zvyšok presilovky na gól nevyužilo, ale v 46. minúte malo šancu na zvýšenie vedenia. Jones však domácich podržal pár dôležitými zákrokmi po sebe. Domáci sa snažili o vyrovnanie a od 51. minúty hrali ďalšiu presilovku. Hákovanie Thomasa nepotrestali a po podrazení Thorntona sa museli brániť aj oni. Parayko mal blízko ku štvrtému gólu svojho tímu, ale puk len narazil na brvno. Napokon sa Blues dočkali v 57. minúte, keď Sundqvist medzi kruhmi využil výborne načasovanú prihrávku Steena a bekhendom prekonal Jonesa. Ten o necelú minútu neskôr zamieril na striedačku a Sharks sa pokúsili o zvrat hrou bez brankára. Stav sa však už nemenil.

Martin Jones
Jordan Binnington
57:32 21/25 60:00 24/26
Aaron Dell
Jake Allen
- - - -

Couture, ktorý ako druhý hráč v tomto play-off strelil dva góly za menej ako dve minúty (prvý bol David Pastrňák z Bostonu), zaznamenal svoj 100. bod v play-off, čo v tejto dekáde dokázal ako štvrtý hráč po Sidneym Crosbym (123), Patrickovi Kaneovi (109) a Jevgenijovi Malkinovi (106). Na konte má tento rok 13 gólov a už len jeden gól ho delí od vyrovnania klubového rekordu Joea Pavelskiho z roku 2016. ... Schwartz potrebuje už len dva góly, aby v play-off vyrovnal svojich 11 gólov zo základnej časti, v ktorej odohral 69 zápasov. ... O’Reilly zaznamenal asistenciu, aby bodoval v siedmom zápase vonku po sebe. Ide o najdlhšiu takúto sériu v klubovej histórii.

Séria sa teraz presťahuje do St. Louis, kde sa štvrtý duel odohrá v stredu.

Hviezdy duelu: 1. R. Bortuzzo (STL), 2. L. Couture (SJS), 3. J. Edmundson (STL)

Jordan Binnington, brankár Blues: „Trochu sme sa upokojili. Toto je dobrá aréna na hranie, je to tu hlučné a vzrušujúce. Myslím si, že chlapci dnes večer hrali dobre a hrali ako jeden tím. Boli sme disciplinovaní a bojovali sme až do samého záveru.“

Peter DeBoer, tréner Sharks: „Myslím si, že Logan Couture bol dnes veľmi dobrý, ako aj pár ďalších hráčov. Ale je ťažké vyhrať v tomto čase roka, ak nie je rozbehnutý každý. Myslím si, že im k výhre prispeli všetci tak ako nám v prvom zápase. Už sme to však zažili a vieme, ako si s tým poradiť. “



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Blíži sa play-off. Dvorský má fantastickú formu, no darilo sa viacerým SlovákomVšetci Slováci bodovali, štyria zahviezdili. Najproduktívnejší boli Kelemen a Koch Ovečkin chytil druhý dych: Napodobnil dve veľké legendy, toto dokázal ako prvý v histórii! + video Opäť sa stretávajú generálni manažéri tímov NHL. Čo je kľúčovým bodom programu? Rangers prišli na niekoľko týždňov o obrancu. Naplnili sa obavy? Kariéru končí hráč s 1000+ duelmi v NHL. Bol aj najužitočnejším hráčom zápasu hviezdRuský obranca bol suspendovaný za svoj čin z floridského derby Montreal preradil svoju jednotku draftu z Európy do AHL. Ako zareagoval Slafkovský?Flames, Oilers a Wild podpisovali zmluvy s mladíkmi Pospíšil otvorene o škandále: Veľká škoda, čo sa udialo. Bola to hlúposť Dvom Slovákom sa play-off vzdialilo, jeden je už na postupovej priečke! Kňažko nebodoval ani sa netešil z výhry Zlá správa: Anaheim priniesol nemilú novinku o Regendovi Vytvorí Nemec rekord? Ak by skončil ročník teraz, bol by jeho! Bedard medzi hráčmi týždňa. Na čele je ruská hviezda Život v prvom útoku: Nový parťák je skvelý, no musíte byť neustále v strehu, tvrdí Pospíšil Slafkovský by s týmto tempom dokázal, čo naposledy zvládli Hossa a Gáborík!Dvorského gólová séria je mimoriadna. Len jeden hráč v lige zažil dlhšiu! Gretzky odmietol podiel v kanadskom tíme! Aký som len hlúpy, ľutuje s odstupom časuBoj o Celebriniho: Aké šance majú aktuálne tímy na zisk draftovej jednotky? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies