Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Boston ukončil domácu neporaziteľnosť Caroliny. Získal finálový mečbal

V utorok pokračovalo finále Východnej konferencie tretím zápasom. Boston uspel po dvoch domácich výhrach aj v Raleigh a je krok od postupu do finále Stanelyho pohára. Slovenský obranca Zdeno Chára pri výhre 2:1 nebodoval.

Finále Východnej konferencie

Zápas č. 3
1
2
3
Stav série
  Carolina Hurricanes
0
1
0
1
••••
  Boston Bruins
0
2
0
2
•••
Podrobné štatistiky

Tuukka Rask zastavil 35 striel, vrátane 20 v prvej tretine, aby doviedol Boston k výhre 2:1 na ľade Caroliny, šiestej po sebe. Znamenala, že Bruins sa ujali vo finále Východnej konferencie vedenia 3-0 na zápasy a majú našliapnuté k finále Stanley Cupu. Všetky góly padli v druhej tretine. Chris Wagner a Brad Marchand vybudovali náskok 2:0, ktorý skresal Calvin de Haan svojím prvým gólom v play-off v kariére. Marchand využil jednu z piatich presiloviek Bostonu, kým Hurricanes ani jednu z piatich. Curtis McElhinney kryl 29 striel pri ich prvej domácej prehre v tomto play-off (5-1). Slovenský obranca Zdeno Chára bol druhým najvyťažovanejším hráčom tímu. Za 22 minút a 6 sekúnd v akcii zaznamenal tri bodyčeky a tri bloky. V oslabeniach neodohral nikto z tímu viac (5:26).

Rozhodujúci gól Marchanda:

Carolina v prvej tretine dominovala. Raska zasypala 20 strelami, hrala štyri presilovky, vrátane takmer minútovej o dvoch hráčov, ale nedokázala otvoriť skóre. Úvodnú početnú výhodu dostala už po necelej minúte hry a v jej závere spálil prvú veľkú gólovú šancu Williams, ktorý zblízka neprekonal Raska. V deviatej minúte pri hre štyroch proti štyrom nestihol trafiť odkrytú bránu Caroliny Carlo vďaka zákroku obrancu. V strede tretiny Backes nevyužil skrumáž pred McElhinneym, aby upratal puk do siete. V 15. minúte sa ocitol sám pred Raskom Mäenalanen, ale ani on neskóroval. O minútu neskôr neuspel ani Ferland z dorážky Hamiltonovej strely.

Článok pokračuje pod reklamou

Zmätok pred bránou Bostonu:

Druhú tretinu začal Boston najlepšie ako mohol. Po 81 sekundách ho poslal do vedenia 1:0 Wagner, ktorý zužitkoval prihrávku Nordströma pred bránkovisko. V 24. minúte mohol zvýšiť náskok hostí Johansson, ale ani na dvakrát nepokoril McElhinneyho. Bruins hrali potom tretiu presilovku v zápase, ktorú využili na druhý gól. Bergeron najskôr nedorazil do brány puk po strele Pastrňáka, ale ujalo sa Marchandovo bekhendové zakončenie, ktoré usmernil za vlastného brankára rukavicou de Haan. Carolina reagovala šancou Niederreitera, ktorý to skúšal na Raska spoza brány. Neuspel však ani Staal z dorážky. Domáci stupňovali tlak. Rask vychytal Aha aj v ďalšej šanci Staala, ale v 34. minúte už strela de Haana z ľavého kruhu prešla pomedzi jeho betóny. V 37. minúte mohol vyrovnať stav Svečnikov, no zblízka netrafil bránu.

Hneď v úvode tretej tretiny mal vyrovnanie na hokejke Aho, ale kým spracoval puk, Rask sa stihol pripraviť na zákrok. V 45. minúte Krug prekonal McElhinneyho strelou spoza kruhov, no gól neplatil, lebo DeBrusk pri súboji so Slavinom v bránkovisku znemožnil domácemu gólmanovi zakročiť. Bolo to počas piatej presilovky Bostonu v zápase. V nasledujúcej poslednej presilovke Hurricanes bol veľmi blízko k vyrovnaniu Staal, ale Rask vytiahol skvelý zákrok proti jeho zakončeniu zblízka po prihrávke Teräväinena. V 57. minúte si fínsky brankár poradil aj s ďalšou strelou Aha. Carolina v závere odvolala brankára, ale gól to neprinieslo. Marchand takmer trafil prázdnu bránu.

Neuznaný gól Kruga:

Curtis McElhinney
Tuukka Rask
57:58 29/31 60:00 35/36
Petr Mrázek
Jaroslav Halák
- - - -

Rask urobil 20 zákrokov v jednej tretine zápasu play-off ako prvý brankár Bostonu od roku 2011 (Tim Thomas). Marchand sa stal 12. hráčom Bruins so 100 zápasmi v play-off. Krejčí dosiahol métu 100 bodov v play-off, čím sa vyrovnal dvom legendám na treťom mieste klubovej histórie (Rick Middleton, Johnny Bucyk). Boston ťahá aktuálne svoju tretiu najdlhšiu víťaznú sériu v play-off (6) a ôsmykrát v histórii pokoril hranicu 60 výhier v sezóne, vrátane základnej časti (49+11)... Caroline chýbali v prvej tretine dve strely od vyrovnania klubového rekordu v ich počte v jednej tretine zápasu play-off z roku 2009 (22).

Štvrtý zápas série sa odohrá vo štvrtok opäť v Raleigh. Boston sa v ňom pokúsi spečatiť postup do svojho 20. finále Stanley Cupu a prvého od roku 2013.

Hviezdy duelu: 1. T. Rask, 2. Ch. Wagner (obaja BOS), 3. C. de Haan (CAR)

Patrice Bergeron, útočník Bruins: „Rask je vždy pokojný a sústredený. Momentálne je v tom správnom nastavení. Bol úžasný a najmä vďaka nemu sme sa dostali až sem.“

Rod Brind'Amour, tréner Hurricanes: „Do zápasu sme vstúpili presne tak ako sme chceli, ale nevyšlo nám to. Napriek tomu som na svojich zverencov hrdý za to, ako hrali.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies