Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Reprezentácia

MS 2019: Slováci zbabrali duel s Nemcami. Draisaitl ich potopil v samom závere! + video


Slovenskí hokejisti v stredu prehrali kľúčový štvrtý zápas na domácich MS 2019 proti Nemecku. Boli lepším tímom a dlho viedli, ale v závere prišli o náskok a prehrali 2:3. Vo zvyšných dueloch sa tešili z výhier USA, Švajčiari a Rusi, ktorí ako prví strelili dvojciferný počet gólov.

Skupina A

Nemecko – SLOVENSKO 3:2 (0:0, 1:2, 2:0)


Góly: 24. Michaelis (Eisenschmid), 59. Eisenschmid (Tiffels, Kahun), 60. Draisaitl (Seidenberg, Kahun) – 29. Sekera (Černák, Tatar)(PP), 30. Hudáček (Pánik, Tatar)(PP)
Strely: 21-36 (3-12, 8-16, 10-8), Trestné minúty: 18-18 (2-2, 14-4, 2-0)
Brankári:Niederberger – Čiliak

Slováci vstúpili do zápas lepšie a od úvodu pravidelne zamestnávali Niederbergera. Vo štvrtej minúte však Studenič podrazil Draisaitla a Nemci hrali prvú presilovku. Slováci sa však dobre bránili a ukončili sériu nevydarených oslabení. Aktívnejší boli aj naďalej a v 11. minúte Liška vybojoval úvodnú početnú výhodu, keď ho pri prieniku nedovolene bránil Benedikt. Domáci tím si vytvoril niekoľko dobrých príležitostí, ale gól z toho nebol. V 15. minúte sa prvýkrát zaskvel Čiliak po strele Plachtu z ideálnej pozície. Bol to len jeden z troch streleckých pokusov na slovenskú bránu v prvej tretine. Niederberger mal podstatne viac práce, keď zastavil všetkých 12 striel. Stav bol po 20 minútach bezgólový,

Aj druhú tretinu odštartovali lepšie Slováci. Dokázali si vytvoriť dlhší útočný tlak, počas ktorého spálili veľké šance Lunter, Hudáček i Buc. Ten trafil konštrukciu nemeckej brány. Čo sa nepodarilo domácim, vyšlo Nemcom. V závere 24. minúty Eisenschmid naservíroval puk pred bránu Marcovi Michaelisovi, ktorý pohotovou strelou prekonal Čiliaka a otvoril skóre duelu. Slováci pokračovali v snahe a v 28. minúte Niederbergerovi opäť pomohla tyčka, tentoraz po zakončení Pánika. V strede tretiny si vybojovali Slováci dlhú presilovku o dvoch hráčov, ktorú už po šiestich sekundách využil na vyrovnanie delovkou Andrej Sekera. Po ďalších 85 sekundách potrestal druhý nemecký trest Libor Hudáček a Slovensko viedlo 2:1. V 34. dostali Nemci možnosť štvorminútovej presilovky po tom, ako Koch zasiahol hokejkou tvár Hagera. Čiliak v oslabení viackrát podržal svoj tím a udržal náskok. V závere tretiny vychytal aj Eisenschmid v samostatnom úniku.

Článok pokračuje pod reklamou

Obraz hry sa nezmenil ani v tretej tretine. Prevahu Slovákovu umocnila v 45. minúte ďalšia presilovka, ktorú si vypýtal Krištof od Ehliza. Niederberger však všetky šance pochytal a udržal Nemcov v hre. Krátko ubránení oslabenia mohol vyrovnať stav opäť Eisenschmid, no trafil len bočnú sieť. V 49. minúte Slovensko strelilo tretí gól, ale hra už bola prerušená a v nemeckom bránkovisku stál jeden zo súperových útočníkov. V 54. minúte Nagy nešťastne zranil pri mantineli Seidera, ktorému museli pomôcť odísť z ľadu. Slovenský veterán dostal okrem menšieho aj osobný trest. Čiliak sa pri oslabení zapotil, ale udržal svoj tím vo vedení. Slováci však zbabrali záver duelu. Markus Eisenschmid pri presilovke 6 na 4 po odvolaní brankára v 59. minúte vyrovnal skóre a Leon Draisaitl 27 sekúnd pred koncom excelentnou strelou zavŕšil obrat na 3:2. Rozhodol tak o štvrtej výhre Nemecka na turnaji.

Za najlepších hráčov zápasu vyhlásili Mareka Čiliaka a Patricka Hagera. Nemci sa s plným počtom bodov usadili na čele skupiny. Slováci napriek streleckej prevahe 36:21 prehrali tretí duel po sebe a postup do štvrťfinále už nemajú úplne vo vlastných rukách. Piaty súboj odohrajú v piatok proti Francúzsku.

Zostava Nemecka: Niederberger (Treutle) – M. Müller, Holzer, Seidenberg, Seider, Schopper, Nowak, J. Müller – Ehliz, Hager, Pföderl – Kahun, Draisaitl, Tiffels – Plachta, Michaelis, Eisenschmid – Noebels, Fauser, Mauer – Bergmann.

Zostava SLOVENSKA: Čiliak (Rybár) – Sekera, Černák, Marinčin, Jaroš, Koch, Fehérváry, Čajkovský – Tatar, Krištof, Pánik – Nagy, Sukel', Studenič – Daňo, Hudáček, Lantoši – Lunter, Buc, Liška – Zigo

Zvyšný program SR na MS 2019 v skupine A:

Francúzsko – SLOVENSKO (17. mája o 16:15)
Veľká Británia – SLOVENSKO (18. mája o 20:15)
SLOVENSKO – Dánsko (21. mája 16:15)

Zvyšný zápas skupiny A

USA – Veľká Británia 6:3 (1:1, 3:1, 2:1)
Góly: 13. J. van Riemsdyk (Suter, Kane)(PP), 30. Keller (Q. Hughes)(PP), 32. Kreider (Eichel, Suter), 38. DeBrincat (Ryan, P. Kane), 41. Kane (Kreider, Hanifin), 50. Ryan (Hanifin, Glendening) – 16. Hammond (Phillips), 40. Perlini, 57. Davies (Lachowicz)

Američnia inkasovali od nováčika až tri góly, ale strelili ich poltucet a zvíťazili 6:3. Nehrali pritom ani raz v oslabení a sami využili dve z piatich presiloviek. Kane zaznamenal gól a dve asistencie, Keller, Kreider, DeBrincat, van Riemsdyk a Ryan tiež skórovali. Suter dvakrát asistoval a Demko predviedol 23 zákrokov. Prekonali ho Hammond, Perlini a Davies. Bowns čelil až 65 strelám Američanov, z toho 26 v druhej tretine. Briti sú poslední v skupine so štyrmi prehrami, bez bodu a so skóre 4:26.

Skupina B

Švajčiarsko – Nórsko 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Góly: 6. Ambühl (Bertschy, Loeffel), 21. Hischier (Fiala), 50. Hofmann (Martschini), 57. Ambühl (Genazzi, Moser) – 59. Lindström (Reichenberg)

Švajčiari pokračujú v bezchybných výkonoch. Nórov zdolali 4:1 a po štyroch dueloch majú plný počet bodov so skóre 20:2. Ambühl strelil dva góly, Hischier s Hofmannom po jednom. Genoni sa prezentoval 31 zákrokmi a čisté konto mu pokazil až v 59. minúte Lindström. Holm čelil 42 strelám. Nóri zostávajú po štyroch zápasoch bez bodu.

Rusko – Talianko 10:0 (4:0, 4:0, 2:0)
Góly: 1. Zajcev (Gusev, Kučerov), 9. Chafizullin (Gusev, Kučerov), 14. Kuznecov (Barabanov), 17. Ovečkin (Kuznecov), 21. Kuznecov (Ovečkin, Gusev), 27. Kovaľčuk (Kuznecov), 34. Dadonov (Kučerov, Gusev)(PP), 37. Grigorenko (Barabanov)(OS), 45. Kučerov (Chafizullin, Zajcev), 46. Dadonov (Kovaľčuk)

Rusi neinkasovali v treťom zápase po sebe a zaznamenali prvý dvojciferný výsledok na turnaji, keď zdolali Talianov 10:0. Kuznecov si pripísal dva góly a dve prihrávky, Kučerov gól a tri asistencie, Dadonov strelil dva góly a Gusev trikrát asistoval. Grigorenko v oslabení a dvojbodoví Ovečkin, Chafizullin, Kovaľčuk a Zajcev tiež skórovali, kým Vasilevskij potreboval na druhú nulu po sebe urobiť 15 zákrokov. De Filippo a Bernard inkasovali po päť gólov, pričom dokopy čelili 40 strelám. Rusi vedú skupinu s plným počtom bodom a najviac strelenými gólmi (23), Taliani sú aj po štyroch dueloch bez jediného streleného gólu (0:30).



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies