Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
19. 03.
kurzy
00:00info
BOS
OTT
NHL live
00:00info
DET
CBJ
00:00info
NJD
PIT
00:00info
NYR
WPG
00:00info
PHI
TOR
00:30info
NYI
CAR
01:00info
NSH
SJS
01:00info
STL
COL
02:00info
EDM
MTL
03:00info
ANA
MIN
03:30info
LAK
CHI
03:00info
VAN
BUF
03:00info
VGK
TBL
NHL live
20. 03.
kurzy
00:30info
WSH
TOR
NHL live
01:00info
DAL
ARI
03:00info
LAK
MIN
«

Sumáre

Schwartz hetrikom vystrieľal pre St. Louis finálový mečbal

V nedeľu sa odohral kľúčový piaty zápas finále Západnej konferencie o postupový mečbal. Získalo ho St. Louis, ktoré zvíťazilo v San Jose vysoko 5:0. Zaslúžili sa o to najmä autor hetriku Jaden Schwartz a brankár Jordan Binnington, ktorý vychytal čisté konto.

Finále Západnej konferencie

Zápas č. 2
1
2
3
Stav série
San Jose Sharks
0
0
0
0
••••
St. Louis Blues
1
2
2
5
•••
Podrobné štatistiky

Jaden Schwartz zaznamenal svoj druhý hetrik v tomto play-off, Vladimir Tarasenko premenil trestné strieľanie a prihral Schwartzovi na dva góly a Jordan Binnington zastavil všetkých 21 striel pri jeho prvom čistom konte v play-off v kariére. St. Louis najmä vďaka nim vyhralo piaty zápas finále Západnej konferencie v San Jose 5:0 a ujalo sa v sérii vedenia 3-2. Vylepšilo si bilanciu vonku v tomto play-off na 7-2. Oskar Sundqvist strelil prvý a zároveň víťazný gól už v úvode prvej tretiny. Martin Jones inkasoval päťkrát zo 40 striel. Sharks dohrávali duel bez zranených Erika Karlssona, Tomáša Hertla a Joea Pavelskiho.


Rozhodujúci gól Sundqvista:

Sharks mohli viesť už po desiatich sekundách, keď Kane po efektnej prihrávke Hertla trafil ľavú tyčku Binningtonovej brány. Blues sa dostali k prvej strele na Jonesa až v závere štvrtej minúty a tiež bola takmer gólová. Konštrukciu brány tentoraz opečiatkoval Schenn. Ďalší pokus hostí o dve minúty neskôr však už skončil za chrbtom Jonesa. Erik Karlsson rozohrávkou o mantinel nechtiac prihral puk Sundqvistovi, ktorý pohotovým zakončením spoza pravého kruhu otvoril skóre duelu. St. Louis mohol zakrátko poslať do vedenia 2:0 O´Reilly, ale prihrávku Blaisa pred odkrytú bránu nezachytil. Hráči San Jose boli aktívnejší a v 16. minúte im, navyše, daroval prvú presilovku Bouwmeester vyhodením puku do hľadiska. Ponúknutú príležitosť na vyrovnanie stavu však nevyužili. Napriek streleckej prevahe 11:4 v prvej tretine po 20 minútach hry prehrávali 0:1.

Článok pokračuje pod reklamou

Druhú tretinu začali lepšie Blues, pričom v prvej päťminútovke zasypali Jonesa 11 strelami. V 23. minúte Binningtonovi druhýkrát v zápase pomohla tyčka po strele Vlasica, ktorú cez cloniacich hráčov ani nevidel. Na opačnej strane už pol polminúte chyboval Jones, ktorý vyrazil strelu Tarasenka rovno na hokejku Schwartza a ten nemal problém trafiť odkrytú bránu. Sharks sa potom niekoľko minút len bránili útočnému tlaku hostí, pri ktorom spálili veľké šance Barbašev i Sundqvist. V 27. minúte Burns zastavil unikajúceho Tarasenka faulom a bolo z toho trestné strieľanie. Ruský útočník ho s prehľadom premenil a zvýšil náskok Blues na 3:0. V strede duelu Donskoi zasiahol hokejkou tvár Steena a dostal štvorminútový trest. Podstatne ho skrátilo vylúčenie Bozaka za faul na prenikajúceho Kanea. Oba tímy si ešte vytvorili nejaké šance, ale skóre sa už nemelilo. Blues vyhrali tretinu na strely 20:5 a viedli po nej o tri góly.

Sharks nezačali tretiu tretinu najlepšie. V 42. minúte totiž putovali na trestnú lavicu naraz Goodrow a Haley za rôzne priestupky a Blues dostali dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov. Podarilo im ju využiť už po 24 sekundách, keď sa Schwartz najlepšie zorientoval v skrumáži pred bránou. Ten istý hráč mohol zakrátko zavŕšiť hetrik, ale Jones ho tentoraz vo veľkej šanci vychytal. St. Louis bolo naďalej aktívnejšie a v strede tretiny si vybojovalo ďalšiu presilovku piatich proti trom. Tentoraz trvala 38 sekúnd, ale zostala nevyužitá. Sharks si tiež ešte raz zahrali v početnej výhode, no Binningtona neprekonali. V 57. minúte potom opäť slávila úspech spolupráca Tarasenka so Schwartzom, ktorý pridal svoj tretí gól na 5:0. V závere duelu si neudržal nervy na uzde Kane a ako druhý hráč po Haleym dostal aj osobný trest. Skóre sa už nemenilo. Jones čelil v poslednej tretine 16 strelám, kým Binnington iba štyrom.


Martin Jones
Jordan Binnington
60:00 35/40 60:00 21/21
Aaron Dell
Jake Allen
- - - -

Tarasenko je vôbec prvým hráčom Blues, ktorý premenil trestné strieľanie v play-off a druhým, ktorý mal tú možnosť, po Jimmym Robertsovi (1968). Len traja hráči v ligovej histórii uspeli pred Tarasenkom z trestného strieľania v konferenčnom finále/semifinále NHL – Gretzky (1984), Sundin (1999) a Sakic (2001). Binnington sa stal prvým brankárom nováčikom, ktorý v drese St. Louis vychytal nulu v play-off. Tím z Missouri si vytvoril nový rekord s 11 výhrami v jednom play-off. Doterajší rekord bol 10 triumfov z rokov 1986 a 2016.

Šiesty zápas série sa odohrá v utorok v St. Louis, kde bude chcieť domáci tím spečatiť postup do svojho prvého finále Stanley Cupu od roku 1970.

Hviezdy duelu: 1. J. Schwartz, 2. V. Tarasenko, 3. J. Binnington (všetci STL)

Patrick Maroon, útočník Blues: „Sme blízko. Sme práve teraz veľmi blízko. Myslím si, že to chlapci vedia. Je to v ich mysliach, ale vieme, že proti nám stojí dobrý hokejový tím a oni sa len tak nevzdajú.“

Peter DeBoer, tréner Sharks: „Už sme tu predtým boli. Museli sme ísť von a vyhrať vo Vegas, aby sme sa dostali do zápasu číslo sedem. Nikdy nechcete byť v takejto situácii, ale už sme v nej boli a našli sme cestu. Verím, že to môžeme dokázať opäť.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Zomrel bývalý hráč Penguins. Mal len 42 rokov Blíži sa play-off. Dvorský má fantastickú formu, no darilo sa viacerým SlovákomVšetci Slováci bodovali, štyria zahviezdili. Najproduktívnejší boli Kelemen a Koch Ovečkin chytil druhý dych: Napodobnil dve veľké legendy, toto dokázal ako prvý v histórii! + video Opäť sa stretávajú generálni manažéri tímov NHL. Čo je kľúčovým bodom programu? Rangers prišli na niekoľko týždňov o obrancu. Naplnili sa obavy? Kariéru končí hráč s 1000+ duelmi v NHL. Bol aj najužitočnejším hráčom zápasu hviezdRuský obranca bol suspendovaný za svoj čin z floridského derby Montreal preradil svoju jednotku draftu z Európy do AHL. Ako zareagoval Slafkovský?Flames, Oilers a Wild podpisovali zmluvy s mladíkmi Pospíšil otvorene o škandále: Veľká škoda, čo sa udialo. Bola to hlúposť Dvom Slovákom sa play-off vzdialilo, jeden je už na postupovej priečke! Kňažko nebodoval ani sa netešil z výhry Zlá správa: Anaheim priniesol nemilú novinku o Regendovi Vytvorí Nemec rekord? Ak by skončil ročník teraz, bol by jeho! Bedard medzi hráčmi týždňa. Na čele je ruská hviezda Život v prvom útoku: Nový parťák je skvelý, no musíte byť neustále v strehu, tvrdí Pospíšil Slafkovský by s týmto tempom dokázal, čo naposledy zvládli Hossa a Gáborík!Dvorského gólová séria je mimoriadna. Len jeden hráč v lige zažil dlhšiu! Gretzky odmietol podiel v kanadskom tíme! Aký som len hlúpy, ľutuje s odstupom časuZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies