Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Správy z NHL

Bitka Cháru i nájazdová dráma. Aj to priniesli stretnutia Bruins a Blues

Vo finále Stanleyho pohára sa stretnú tímy, ktoré sa často nestretávajú. V tomto ročníku sa stretli dvakrát a z výhry sa raz tešili oba, čo je predpoklad zaujímavého boja. Pozrime sa na oba zápasy, ako aj všetky série, ktoré tímy medzi sebou absolvovali v play-off.

Ak by zohrávala kľúčovú úlohu história, potešil by sa Boston, ktorý doterajšie série play-off vyhral bez straty zápasu. St. Louis mierne zaostávalo aj vo vzájomných zápasoch v tejto sezóne, ale ten posledný bol veľmi vyrovnaný.

17. 01. 2019: Boston – St. Louis 5:2

Zdeno Chára sa v tomto zápase pobil s Patrickom Maroonom a pridal asistenciu, aby sa stal treťou hviezdou zápasu, v ktorom jeho Boston zdolal St. Louis pomerom 5:2. Asistenciu si pritom pripísal aj druhý Slovák v akcii, Peter Cehlárik. O góly sa postarali Torey Krug, David Backes, Chris Wagner, Brad Marchand a Sean Kuraly, ktorý uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. David Krejčí zaznamenal tri asistencie a Tuukka Rask, ktorý vďaka 252. výhre v kariére vyrovnal klubový rekord Cecila Thompsona, zastavil 28 striel. Recept na neho našli Ryan O’Reilly a Carl Gunnarsson, ktorí v druhej tretine otočili stav z 0:1 na 2:1. Jake Allen urobil 22 zákrokov a David Perron si s asistenciou udržal nažive 13-zápasovú bodovú sériu. Blues ukončili štvorzápasový trip s bilanciou 2-1-1. Chára v zápase odohral 20 a štvrť minúty, pripísal si aj dva plusové body, bodyček a tri bloky. Cehlárik odohral necelých 15 minút, ďalšie dve strávil na trestnej lavici. Na bránu vyslal dve strely, pripísal si aj plusový bod a jeden bodyček.


Článok pokračuje pod reklamou

23. 02. 2019: St. Louis – Boston 2:1 SN

Po dvojzápasovej absencii sa do zostavy Bostonu vrátil slovenský útočník Peter Cehlárik. Jeho tím prišiel po siedmich zápasoch o sériu výhier, keď na ľade St. Louis prehral 1:2 po samostatných nájazdoch. O 12. výhre z posledných 13 zápasov Blues rozhodol Sammy Blais v šiestej sérii. „Myslel som si, že na ten nájazd vyberú niekoho iného. Ale vyšlo to, takže mám z toho veľkú radosť,“ povedal nečakaný hrdina, ktorý pôvodne nemal ani hrať. V normálnej hracej dobe skóroval Alexander Steen a Jordan Binnington kryl 31 striel, aby si zlepšil bilanciu na 14-2-1. Ako jediný ho prekonal Chris Wagner. Tuukka Rask opustil duel s 28 zákrokmi. Cehlárik odohral 11 a štvrť minúty so ziskom mínusového bodu, jednej strely a jedného bloku. V akcii sme videli aj Zdena Cháru, ktorý absolvoval 22 minút. Na bránu vyslal dve strely, predviedol aj jeden bodyček a jeden blok. Boston síce prehral, ale bodoval v 13. zápase po sebe. Svoj debut v jeho drese zažil Charlie Coyle, ktorý do tímu prišiel výmenou z Minnesoty.

Vzájomné série v play-off

Boston so St. Louis sa nestretávali často ani v play-off. Pre tím z Missouri bola sezóna 1967/68 prvou v NHL a o tri roky neskôr sa s Bruins stretol vo finále Stanleyho pohára. Ďalšia vzájomná séria sa odohrala v ligovom semifinále v roku 1972. V oboch prípadoch mali navrch „Medvede“ a išlo o jednoznačné série.

V roku 1970 sa Blues s tradičným tímom ligy v rámci play-off stretlo až vo finále, kde bol favorit jasný. Bruins, v ktorých zostave boli také mená ako Bobby Orr, Phil Esposito, Johnny Bucyk či Gerry Cheevers, ukončili skoro tri dekády dlhé čakanie na svoj ďalší Stanleyho pohár v štyroch zápasoch, keď ich vyhrali postupne 6:1, 6:2, 4:1 a 4:3 po predĺžení. Pamätný sa z tejto série stal aj Orrov „let“, keď v páde v predĺžení štvrtého zápasu rozhodol o zisku Stanleyho pohára.

O dva roky neskôr sa z titulu tiež tešil Boston, ktorý ešte pred finálovou sériou proti Rangers musel vyradiť St. Louis. V ligovom semifinále pritom opäť pobudol len štyri zápasy. Bruins vyhrali všetky opäť jasnými pomermi 6:1, 10:2, 7:2 a 5:3. Toto bola posledná vzájomná séria oboch tímov v play-off až do tej tohtoročnej. V nej sa taký jednoznačný priebeh očakávať nedá.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies