Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Správy z NHL

Dnes sa rozhodne: Bruins aj Blues sú pripravení na zápas číslo 7

Už dnes sa v kanadsko-americkej NHL uzavrie ďalšia kapitola v jej existencii. Posledný zápas sezóny, zápas o všetko. To teraz stojí pred tímami Boston Bruins a St. Louis Blues, ktoré čaká posledný súboj o Stanleyho pohár.


Domácim tímom sa zväčša v zápasoch číslo sedem darí, ale St. Louis sa cíti pohodlne aj ako hosťujúci tím. Mužstvu Craiga Berubeho sa v tomto play-off u súperov darí a vonku má bilanciu 9-3. Ak by vyhralo po 10-krát, vyrovnalo by rekord NHL.

„Myslím si, že naša hra sa nám hrá ľahšie vonku. Možno doma premýšľame až príliš. Keď ste doma, tak cítite tlak alebo niečo také. Nemala by to byť výhovorka, ale cítim, že našu hru hráme viac vonku. Nájdeme tam spôsob, ako hru súperovi skomplikovať a robíme to veľmi dobre,“ skonštatoval Patrick Maroon.

Blues budú bojovať o svoj prvý Stanleyho pohár. A hoci domáce tímy majú v siedmych zápasoch finálových sérií bilanciu 12-4 a atmosféra v TD Garden bude určite hlučná, hostí to zväzovať nebude. Napriek všetkým tlakom sa k duelu snažia pristupovať tak ako keby išlo o bežný zápas.

Článok pokračuje pod reklamou

„Povedal som chlapcom, aby si dnes oddýchli a užili deň, lebo zápas sa dnes ešte nehrá. Nech o tom príliš nerozmýšľajú. Zápas sa hrá zajtra a my do neho pôjdeme s našou bežnou rutinou. Nervy sú nervy. Každý ich má. Je v poriadku, ak ste nervózny. Znamená to, že vám na tom záleží a že chcete uspieť. Keď však vyjdete na ľad, opustia vás a už len budete hrať hokej. Tím, ktorý bude najlepšie plniť svoj plán a robiť si prácu správne, pravdepodobne vyhrá ten zápas,“ povedal Berube.


V takýchto vypätých situáciách sa cenia skúsenosti. No a tie sú na strane Bostonu, ktorý už siedmy zápas zažil neraz. Zdeno Chára, Patrice Bergeron, Brad Marchand, David Krejčí aj Tuukka Rask (hoci nehral) už takýto duel absolvovali aj vo veľkom finále, keď Bruins pred ôsmimi rokmi zdolali Vancouver 4:0.

„Naši lídri to už zažili, boli v siedmom zápase aj vo finále Stanleyho pohára. My všetci sme hrali siedmy zápas doma proti Torontu. Stanleyho pohár vtedy nebol v hre, ale ak by sme nevyhrali ten zápas, tak by sme nemali šancu oň bojovať. Je tam tlak, na ktorý sú naši hráči zvyknutí a v tejto situácii budú ten tlak cítiť oba tímy. Každý tím by chcel mať príležitosť byť tu. Myslím si, že budeme v poriadku,“ poznamenal tréner Bruce Cassidy.

Plánom Bruins je neodkloniť sa od toho, čo ich dostalo až do tohto bodu. Pred siedmym zápasom tiež postupovali podľa svojej bežnej rutiny a v stredu večer sa pokúsia nepodľahnúť emóciám tým, že duel budú brať jednoducho ako ďalší v poradí. Aj keď to sa ľahšie hovorí ako robí.

„Je to najvzrušujúcejší zápas našich životov a myslím si, že prevahu bude mať ten tím, ktorý si udrží chladnú hlavu a disciplinovanosť pri tom, ako bude hrať a ako bude k zápasu pristupovať. Myslím si, že my tu máme disciplinované mužstvo, ktoré vedie niekoľko skvelých ľudí. Navzájom sa podporujeme a tak by to aj malo byť,“ povedal obranca Torey Krug.

Kto bude stáť na konci sezóny ako šampión? Odpoveď spoznáme už o niekoľko hodín.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies