Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Šesť tímov, z ktorých by mohli vyrásť adepti na Stanleyho pohár

V stredu sme v kanadsko-americkej NHL spoznali nového šampióna. Čo sa tak vzápätí pozrieť trošku dopredu a pozrieť sa na tímy, ktoré by mohli bojovať o Stanleyho pohár v blízkej budúcnosti?

Rory Boylen z televízie Sportsnet vytvoril zoznam šiestich tímov, ktoré by v priebehu nasledujúcich troch rokov mohli vyrásť vo vážnych adeptov na titul.

Vyberal z mužstiev, ktoré medzi favoritov v súčasnosti nepatria, ale majú hráčov alebo flexibilitu potrebné pre veľké pokroky, ktoré by mohli dosiahnuť už v najbližšom ročníku alebo o trochu neskôr. Výsledkom boli títo adepti:

1. Colorado Avalanche – ako jediní z tohto zoznamu postúpili v tomto roku do play-off. Už teraz sa tím môže chváliť hviezdami v útoku, vrátane skvelého Nathana MacKinnona, ktorý je ešte na štyri roky podpísaný veľmi výhodne. Obrana pritom disponuje ešte väčším talentom ako útok do budúcna. Navyše, vyzerá to tak, že Avalanche našli aj svojho brankára – Philippa Grubauera. Na vykompenzovanie slabín majú pritom celkom dosť miesta pod stropom. Aby toho nebolo málo, na drafte budú vyberať dvakrát v prvom kole, vrátane voľby z celkového štvrtého miesta.

Článok pokračuje pod reklamou

2. Montreal Canadiens – po výmenách Subbana a Paciorettyho bol osud tímu nejasný, ale ukázalo sa, že Canadiens robia kroky dopredu. Ich potenciál trochu znižujú zmluvy Careyho Pricea a Sheu Webera, ale je to zvládnuteľné, najmä ak sa budú mladíci vyvíjať tak ako sa v tíme dúfa. Nejde pritom len o hráčov z prvého tímu. Aj v systéme sú nádeje s veľkým potenciálom pre útok i defenzívu. Veľkou otázkou je, aké zmluvy budú chcieť Max Domi a Brendan Gallagher, keď im vypršia aktuálne zmluvy. V hre je tiež aj angažovanie Erika Karlssona, ktorý by mal ďalší veľký kontrakt.

3. Florida Panthers – Florida vstúpi do prestávky s optimizmom po angažovaní trénera Joela Quennevillea, ktorý so sebou prinesie potrebnú stabilitu. O ofenzívnej sile tímy hovoriť netreba a mohol by ju ešte zvýšiť Artemij Panarin. Tím potrebuje získať brankára, ktorým by zase mohol byť Sergej Bobrovskij a ktorého akvizícia sa zdá byť dôležitejšia. Panthers potrebujú spoľahlivejšie bránkovisko a zlepšenú obranu ako predpoklad k zvýšeniu svojej konkurencieschopnosti.

4. New York Rangers – Rangers sú v prestavbe, ktorá by mohla byť rýchlejšia ako by mnohí mohli čakať. Tím mal päť volieb v prvom kole v uplynulých dvoch rokoch a tento rok k tomu pridá ďalšie dve. K dispozícii má mladé talenty a tento rok získa na drafte Kaapa Kakka alebo Jacka Hughesa, ktorí by mohli hrať v NHL už v budúcej sezóne. Tím by mohol mať dve voľby v prvom kole aj v roku 2020. Plusom je veľká flexibilita v platovom rozpočte, ktorá spolu s lákavou lokalitou umožňuje bojovať o hviezdnych voľných hráčov.

5. Edmonton Oilers – keď máte v jednom tíme Connora McDavida a Leona Draisaitla, tak máte potenciál stať sa adeptom na titul. Optimizmus pridáva príchod skúseného Kena Hollanda, ktorý potrebuje posilniť bránkovisko. Ak sa mu to podarí a nový tréner Dave Tippett zlepší defenzívu, s čím už má svoje skúsenosti, mohli by Oilers konečne patriť tam, kde ich mnohí videli už v tejto či minulej sezóne. Obe sa končili sklamaním. Potrebný bude tiež šikovný hráč na krídlo, ktorý by bol produktívny po boku McDavida či Draisaitla. Potenciálne by prvý tím mohli vystužiť aj mladí hráči z Bakersfieldu a pomôže, ak budú Oscar Klefbom či Andrej Sekera zdraví.

6. Philadelphia Flyers – nový generálny manažér Flyers má množstvo možností, ako pristúpiť k posilneniu tímu. Umožňuje im to aj dostatok miesta pod platovým stropom, k čomu pomôže aj to, že sa vyškrtne 5 miliónov dolárov Andrea MacDonalda. Tím by mohol podpísať zmluvu s Kevinom Hayesom a Ivan Provorov má potenciál vyrásť v lídra obrany. Nolan Patrick tiež ešte nenaplnil svoj potenciál a tímu by mohla pomôcť aj voľba číslo 11, ktorú budú mať na drafte. Typickým problémom tímu je od hráčskych čias Rona Hextalla bránkovisko, v ktorom sa však v dobrom svetle prezentoval talentovaný mladík Carter Hart.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies