Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Správy z NHL

Kučerov sa stal držiteľom Hartovej trofeje, polovica 1. all-star tímu je ruská

V stredu sa v Las Vegas uskutočnil slávnostný galavečer, na ktorom sme spoznali víťazov výročných ocenení NHL za sezónu 2018/19. Najužitočnejším hráčom sezóny bol podľa novinárov Nikita Kučerov. Hráči s tým súhlasili.


Dvadsaťšesťročný Rus porazil v hlasovaní Sidneyho Crosbyho a Connora McDavida po tom, čo v uplynulej sezóne pomohol Tampe k zisku Prezidentovej trofeje 128 bodmi, s ktorými si vytvoril osobné maximum. To predstavovalo aj jeho 41 gólov a 87 asistencií. Hráčska asociácia, ktorá rozhoduje o Cene Teda Lindsaya, za najužitočnejšieho hráča označila tiež Kučerova.

Patrice Bergeron v druhej sezóne po sebe nezískal Selkeho trofej, a tak rekord s piatimi ziskami nevytvoril. Tento rok uprednostnili odborníci dvoch hráčov, vrátane jej víťaza Ryana O’Reillyho. Z tímu víťaza Stanleyho pohára sa z ocenenia už nikto iný netešil. Príbeh Jordana Binningtona nestačil na to, aby obral o Calderovu trofej Eliasa Petterssona z Vancouveru.

Viac ako jedno ocenenie získali hráči dvoch tímov. Z Tampy to boli spomínaný Nikita Kučerov a brankár Andrej Vasilevskij. Z tímu Islanders zase brankár Robin Lehner, ktorý dostal Mastertonovu trofej a tréner Barry Trotz. Oba tímy mali už držiteľov cien aj po základnej časti – Kučerov ovládol bodovanie (Trofej Arta Rossa) a Lehner s Thomasom Greissom inkasovali najmenej gólov (Trofej Williama Jenningsa).

Článok pokračuje pod reklamou

Aj tento rok sa odovzdávala Cena Willieho O’Reeho pre komunitného hrdinu. Získal ju Rico Phillips, ktorý v Michigane založil mládežnícky program, ktorý umožňuje deťom z Flintu venovať sa hokeju zadarmo.

Hartova trofej

Cena Teda Lindsaya

Nikita Kučerov, Tampa Bay Lightning
Kučerov zavŕšil najlepšiu sezónu v kariére ziskom dvoch najprestížnejších ocenení, ktoré predtým ešte nikdy nezískal. „Je to veľký večer pre mňa aj pre moju rodinu,“ poznamenal hráč, ktorý ovládol kanadské bodovanie so 128 bodmi (41+87), ktorými o bod prekonal ruský rekord Alexa Mogilného z ročníka 1992/93. Bol tiež najproduktívnejším hráčom NHL od sezóny 1995/96. Jeho tím mal bilanciu 54-5-3, keď bodoval a 8-11-1, keď nebodoval. Lightning aj vďaka nemu vyrovnali ligový rekord so 62 víťazstvami v sezóne a získali Prezidentovu trofej. Z ich radov v minulosti získal Hartovu trofej a Cenu Teda Lindsaya len Martin St. Louis v roku 2004.


Norrisova trofej

Mark Giordano, Calgary Flames
Giordano obstál v silnej konkurencii a po prvýkrát v kariére získal Norrisovu trofej. Významne mu k nej pomohlo aj 74 bodov, ktoré nazbieral v 78 zápasoch za 17 gólov a 57 asistencií. Druhý najproduktívnejší obranca ročníka viedol NHL s 39 plusovými bodmi. Calgary viedol s priemerným časom 24:14 a pomohol mu k najlepšej bilancii v Západnej konferencii. Je len štvrtým hráčom, ktorý mal v čase zisku trofeje 35 a viac rokov. Pred ním to boli Nicklas Lidström, Doug Harvey a Al MacInnis. Z jeho organizácie ešte nikto túto cenu nezískal.


Vezinova trofej

Andrej Vasilevskij, Tampa Bay Lightning
Vasilevskij sa stal len druhým ruským brankárom, ktorý sa teší z Vezinovej trofeje. Tampe pomohol k najlepšej bilancii v lige i k rekordu v počte víťazstiev v jednej sezóne – 62. On samotný ich vychytal 39, čo bolo najviac v NHL. V 53 dueloch mal 92,5% úspešnosť zákrokov, priemer 2,40 inkasovaného gólu na zápas a vychytal aj šesť čistých kônt. Po návrate zo zranenia nohy mal bilanciu 30-7-3 a vo februári a v marci ťahal desaťzápasovú sériu výher. Tie vychytal v 18 z posledných 21 štartov. V klubovej histórii ešte žiaden brankár túto cenu nezískal. Vlani bol Vasilevskij v hlasovaní tretí.


Calderova trofej

Elias Pettersson, Vancouver Canucks
V konkurencii senzačného Jordana Binningtona a draftovej jednotky Rasmusa Dahlina sa najlepším nováčikom sezóny stal Pettersson. Šikovný útočník Vancouveru okúzlil fanúšikov svojím talentom, ktorý mu v 71 zápasoch vyniesol 28 gólov a 66 bodov, s ktorými vytvoril nový nováčikovský klubový rekord. Ten vytvoril aj so siedmimi víťaznými gólmi. Dvadsaťročný Švéd viedol nováčikov NHL s gólmi, asistenciami i bodmi, čo sa naposledy podarilo Artemijovi Panarinovi. V histórii organizácie získal Calderovu trofej aj Pavel Bure v roku 1992.


Selkeho trofej

Ryan O’Reilly, St. Louis Blues
O’Reilly získal svoju tretiu cenu, ale prvú venovanú najlepšie brániacemu útočníkovi. NHL viedol v druhej sezóne po sebe v počte vyhraných vhadzovaní (1 086) a bol ôsmy s 56,9% úspešnosťou medzi tými, ktorí ich absolvovali aspoň 450. Odohral všetkých 82 zápasov a Blues viedol so 49 asistenciami i 77 bodmi. V NHL bol štvrtý s 94 získanými pukmi. Zaznamenal aj 22 plusových bodov. Selkeho trofej získal ako druhý hráč Blues. Prvým bol v roku 1990 Rick Meagher.


Cena Jacka Adamsa

Barry Trotz, New York Islanders
Trotz získal svoju druhú Cenu Jacka Adamsa za to, že postavil na nohy Islanders po tom, čo v minulej sezóne doviedol k Stanleyho poháru Washington. Newyorský tím sa zlepšil oproti predošlej sezóne o 23 bodov a inkasoval najmenej gólov v lige – 196. Ešte vlani pritom tím inkasoval gólov najviac. Dostal sa aj do play-off. Trotz získal ocenenie aj v roku 2016 ako tréner Capitals. Z bývalých trénerov Islanders ju získal už len Al Arbour.


Trofej Lady Byngovej

Aleksander Barkov, Florida Panthers
V uplynulej sezóne v sebe najlepšie skombinoval hráčske zručnosti so športovým a džentlmenským správaním Aleksander Barkov, ktorý bol na trofej nominovaný aj v rokoch 2016 a 2018. V sezóne vytvoril klubový rekord s 96 bodmi (35+61) a bol druhý v lige so 100 získanými pukmi. Na konte mal len osem trestných minút, pričom jeho hra prinútila súperov k faulu až 34-krát. V priemere hrával 22 minút a 21 sekúnd na zápas. Cenu získal ako druhý hráč Panthers. V roku 2012 ju získal Brian Campbell.


Cena Marka Messiera

Wayne Simmonds, Nashville Predators
Mark Messier vybral za najlepšieho lídra uplynulej sezóny Simmondsa, ktorý bol medzi finalistami jediným hráčom bez kapitánskeho „céčka“. Simmonds, ktorý bol finalistom aj vlani, zaznamenal v 79 zápasoch v dresoch Flyers a Predators 30 bodov (17+13) a v šiestej sezóne po sebe bol členom rady Hokejovej nadácie Eda Snitera. Vo Philadelphii hostil v súkromnej lóži v každom domácom zápase odlišnú vojenskú jednotku a mládežnícky hokej podporoval aj v rodnom Scarborough.

Generálny manažér roka

Don Sweeney, Boston Bruins
Sweeney pomohol vybudovať tím, ktorý obsadil druhé miesto v Atlantickej divízii za dominantnou Tampou a ktorý v play-off delilo len jedno víťazstvo od zisku Stanleyho pohára. V základnej časti Bruins nazbierali 107 bodov, čo bolo druhé najvyššie číslo v NHL. Pred prestupovou uzávierkou tím získal Marcusa Johanssona a Charlieho Coylea, ktorí pomohli tímu k úspechu vo vyraďovacích bojoch. Medzi finalistami bol aj Doug Armstrong z majstrovského St. Louis.


Mastertonova trofej

Robin Lehner, New York Islanders
Cenu za oddanosť k hokeju získal Lehner, ktorý už má vo svojej zbierke aj Jenningsovu trofej. Po úspešnom boji so závislosťou a bipolárnou poruchou osobnosti dostal šancu na Long Islande, ktorej sa pevne chytil. Zaznamenal bilanciu 25-13-5 s úspešnosťou zákrokov 93 % a priemerom 2,13 inkasovaného gólu na zápas. Prispel k tomu, že Islanders mali najlepšiu defenzívu v lige. Stal sa tretím hráčom v klubovej histórii, ktorý túto cenu získal, po Edovi Westfallovi (1977) a Markovi Fitzpatrickovi (1992).

Trofej Kinga Clancyho

Jason Zucker, Minnesota Wild
Zucker získal za svoj vodcovský a humanitárny prístup svoju prvú cenu v NHL. Je zároveň prvým hráčom Wild, ktorý získal nejakú cenu. Spolu s manželkou spustili v roku 2017 vlastný program pre Univerzitnú detskú nemocnicu v Minneapolise. Deťom a ich rodičom umožňuje pozrieť si zápasy Wild v špeciálnom štúdiu, ktoré simuluje zážitok z pohľadu samotných hráčov. Od augusta 2018 podporuje aj hendikepovaných hokejistov v Minnesote. Je ambasádorom programu Hokej je pre každého za organizáciu Wild. Za každý z 21 gólov, ktoré v tejto sezóne strelil, daroval 1 600 dolárov.

Ako vyzerajú All-Star tímy?

1. ALL-STAR TÍM
Andrej Vasilevskij (Tampa Bay) – Brent Burns (San Jose), Mark Giordano (Calgary) – Alex Ovečkin (Washington), Connor McDavid (Edmonton), Nikita Kučerov (Tampa Bay).

2. ALL-STAR TÍM
Ben Bishop (Dallas) – Victor Hedman (Tampa Bay), John Carlson (Washington) – Brad Marchand (Boston), Sidney Crosby (Pittsburgh), Patrick Kane (Chicago).

NOVÁČIKOVSKÝ ALL-STAR TÍM
Jordan Binnington (St. Louis) – Rasmus Dahlin (Buffalo), Miro Heiskanen (Dallas) – Anthony Cirelli (Tampa Bay), Elias Pettersson (Vancouver), Brady Tkachuk (Ottawa).



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies