Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Devils uprednostnili Hughesa pred Kakkom. Kto bol draftovou trojkou?

V kanadskom Vancouveri sa v piatok uskutočnilo prvé kolo draftu NHL. Už pred jeho začiatkom bolo jasné, kto obsadí prvé dve miesta. Očakávania sa naplnili. Kto sa však stal draftovou jednotkou? Bol ňou nakoniec Jack Hughes, ktorého si vybralo New Jersey.


Hughes zaregistroval rekordných 154 asistencií a 228 bodov počas ostatných dvoch sezón v Rozvojovom programe národného tímu USA. Osemnásťročný rodák z Floridy bol dlhodobo považovaný za najlepšieho korčuliara a najdynamickejšieho tvorcu hry v tohtoročnej triede. Medzi dostupnými centrami nemal konkurenciu.

„Bolo mojím snom byť draftovou jednotkou,“ povedal Hughes, ktorý sa stal druhým hráčom z programu NTDP po Erikovi Johnsonovi (2006), ktorý sa stal jednotkou draftu. „Devils sú skvelou organizáciou, majú skvelý tím, veľa dobrých hráčov a tiež aj celkom bohatú históriu. Je to miesto, kde ma skutočne chceli. Som nadšený, že teraz budem hrať za túto organizáciu.“

Keď už zaznelo Hughesovo meno ako prvé, bolo jasné, že si Rangers vyberú fínskeho krídelníka Kaapa Kakka. Je to hráč pripravený naskočiť rovno do NHL. V uplynulej sezóne pútal pozornosť vo fínskej Liige, kde v 45 dueloch v drese TPS zaznamenal 22 gólov a 38 bodov.

„Mojím snom bolo byť draftovou jednotkou, ale aj druhé miesto je dobré. Som šťastný,“ povedal najvyššie draftovaný Európan.

Článok pokračuje pod reklamou


Zaujímavejšie bolo sledovať, z koho urobí tím Chicago Blackhawks draftovú trojku. Nakoniec to bol center Kirby Dach, ktorý sa stal prvým draftovaným Kanaďanom. Vlani zaznamenal 25 gólov a 48 asistencií v drese Saskatoonu z WHL.

„Stratil som slová z toho, čo sa práve stalo. Ale je úžasné, že si ma vybrali Blackhawks,“ poznamenal Dach.

Hneď po ňom bol draftovaný prvý obranca. Vysoko hodnotený Bowen Byram sa stal súčasťou tímu Colorado Avalanche. V uplynulej sezóne tiež hrával vo WHL, kde v drese Vancouveru zaznamenal 26 gólov a 45 asistencií.

Vo štvrtej sezóne po sebe sa stalo niečo bezprecedentné – draftovou jednotkou nebol kanadský hráč. Prvé kolo z národností však Kanaďania ovládli spolu s Američanmi – tímy si vybrali po 11 hráčov z oboch krajín. Zvyšných deväť hráčov pochádza z Európy – štyria zo Švédska, traja z Fínska, jeden z Nemecka a jeden z Ruska.

Po roku sme opäť videli draftovaného brankára – Spencer Knight putoval k Panthers už z 13. miesta, aby sa stal prvým brankárom v prvej dvadsiatke od roku 2012. Zároveň je najvyššie draftovaným brankárom od roku 2010. Najviac bolo draftovaných útočníkov – 20. Zvyšok tvorili obrancovia.

Videli sme aj výmenu – Philadelphia sa vzdala svojej 11. voľby v prospech Arizony, ktorá za ňu obetovala voľby číslo 14 a 45.


Ďalšie kolá draftu sa uskutočnia dnes od 19:00 nášho času.
Voľby tímov budeme prinášať priebežne.

Poradie 1. kola draftu 2019

Vysvetlivky:
  Európan

1. kolo draftu:
P Tím Hráč Post Štát Predošlý tím
1. NJD Jack Hughes USA USA U-18 (NDTP)
2. NYR Kaapo Kakko PK FIN TPS (FIN)
3. CHI Kirby Dach C CAN Saskatoon (WHL)
4. COL Bowen Byram O CAN Vancouver (WHL)
5. LAK Alex Turcotte C USA USA U-18 (NDTP)
6. DET Moritz Seider O GER Mannheim (GER)
7. BUF Dylan Cozens C CAN Lethbridge (WHL)
8. EDM Philip Broberg O SWE AIK (SWE 2)
9. ANA Trevor Zegras C USA USA U-18 (NDTP)
10. VAN Vasilij Podkolzin PK RUS Petrohrad (RUS 2)
11. ARI Victor Soderstrom O SWE Brynas (SWE)
12. MIN Matthew Boldy ĽK USA USA U-18 (NDTP)
13. FLA Spencer Knight B USA USA U-18 (NDTP)
14. PHI Cameron York O USA USA U-18 (NDTP)
15. MTL Cole Caufield PK USA USA U-18 (NDTP)
16. COL Alex Newhook C CAN Victoria (BCHL)
17. VGK Peyton Krebs C CAN Kootenay (WHL)
18. DAL Thomas Harley O USA Mississauga (OHL)
19. OTT Lassi Thomson O FIN Kelowna (WHL)
20. WPG Ville Heinola O FIN Lukko (FIN)
21. PIT Samuel Poulin PK CAN Shebrooke (QMJHL)
22. LAK Tobies Bjornfot O SWE Djurgarden (SWE Jr.)
23. NYI Simon Holmstrom PK SWE HV 71 (SWE Jr.)
24. NSH Philip Tomasino C CAN Niagara (OHL)
25. WSH Connor Mcmichael C CAN London (OHL)
26. CGY Jakob Pelletier ĽK CAN Moncton (QMJHL)
27. TBL Nolan Foote ĽK USA Kelowna (WHL)
28. CAR Ryan Suzuki C CAN Barrie (OHL)
29. ANA Brayden Tracey ĽK CAN Moose Jaw (WHL)
30. BOS John Beecher C USA USA U-18 (NDTP)
31. BUF Ryan Johnson O USA Sioux Fallas (USHL)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Splní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Fanúšikovia Canadiens si Slafkovského zamilovali. Aj on ich. Pozýva na Slovensko Vybavte sa na play-off: Čiapky tímov NHL so zľavou až 50 % Pospíšil sa vyrovnal Tatarovi i Nemcovi. V dvoch ohľadoch viedol tím, v jednom aj celú NHL! Patrick Kane čelil otázke, ktorá zaujíma mnohých: Zostane v Detroite? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies