Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Top 10 neobmedzených voľných hráčov: Útočníci

Po prehľadoch top brankárov a obrancov spomedzi potenciálnych neobmedzených voľných hráčov sa na záver zameriame aj na útočníkov, u ktorých bude na trhu od 1. júla kvalita i kvantita. Aj preto si tentokrát prehľad rozšírime až na 10 mien.

1. Artemij Panarin

Vek: 27
Cap-hit 2018/19: 6 000 000 USD
Posledný tím: Columbus

Ruský odchovanec je elitným krídelníkom, ktorý žiaril v Chicagu aj v Columbuse. V NHL má za sebou štyri sezóny, a tak už by mal byť zžitý s miestnym životným štýlom. Napriek svojej túžbe opustiť Columbus nie je problémovým hráčom. Jeho 320 bodov z 322 zápasoch sú jasným predpokladom mimoriadne lukratívnej zmluvy. V 27 rokoch by mohla byť aj dlhodobá. Najčastejšie sa s jeho menom spája Florida, ktoré je favoritom na zisk jeho služieb. V boji je vraj aj Colorado, spomínali sa už aj Islanders, Rangers, Devils či Flyers.

2. Matt Duchene

Vek: 28
Cap-hit 2018/19: 6 000 000 USD
Posledný tím: Columbus

Po Panarinovi je druhým najlákavejším útočníkom na trhu. V Ottawe sa mu darilo a svoje kvality potvrdil aj po výmene do Columbusu. Ukázal, že je platným hráčom aj pre play-off, čo jeho hodnotu len zvýšilo. Na trhu nie je lepší center, pričom najlepšie roky kariéry má stále pred sebou. V poslednej sezóne si vytvoril osobné maximá s 31 gólmi a 70 bodmi. Záujem o neho prejavili Montreal a Nashville. Potenciálne by v hre mohli byť aj newyorské kluby.

3. Joe Pavelski

Vek: 34
Cap-hit 2018/19: 6 000 000 USD
Posledný tím: San Jose

Ak by nebolo platového stropu, pravdepodobne by na trhu s voľnými hráčmi nebol a zostal by v San Jose, kde strávil celú kariéru a kde bol v ostatných rokoch kapitánom. Aj napriek tomu, že čoskoro oslávi 35. narodeniny, je stále produktívny. Svedčí o tom aj jeho 38 gólov a 64 bodov z minulej sezóny. Je lídrom, pracuje tvrdo a dbá aj na defenzívu. Aj preto je o neho záujem veľký. Okrem iných ho už prejavili aj Arizona, Minnesota, Dallas či Tampa Bay. Nakoniec však nie je ani vylúčené zotrvanie u Sharks.

4. Anders Lee

Vek: 28
Cap-hit 2018/19: 3 750 000 USD
Posledný tím: NY Islanders

Vlani opustil Islanders jeden kapitán, tento rok by to mohol byť aj ďalší. Lee má za sebou sezónu, v ktorej jeho produktivita poklesla na 51 bodov (28+23), ale hral bez Tavaresa a newyorský tím zmenil spôsob hry a zameriaval sa prioritne na defenzívu. Lee však už ukázal, že vie strieľať góly a je to aj dobrý defenzívny útočník. Rád by zostal na Long Islande, ale už avizoval, že sa bude stretávať aj s inými klubmi. Otvorene sa hovorí o Minnesote, ktorá mu je srdcom najbližšie. Spájal sa však už aj s Coloradom a Chicagom.

Článok pokračuje pod reklamou

5. Mats Zuccarello

Vek: 31
Cap-hit 2018/19: 4 500 000 USD
Posledný tím: Dallas

Za ostatných šesť sezón štyrikrát pokoril hranicu 50 bodov, raz mu k nej chýbal bod a raz desať pri 48 odohraných zápasov. To posledné platilo pre ostatný ročník, v ktorom hneď po výmene do Dallasu utrpel zranenie. Je produktívny, šikovný, hrá so srdcom a má skúsenosti. Bude o neho veľký záujem, pričom stále nie je úplne vylúčený ani nový kontrakt so Stars, hoci momentálne sú strany vzdialené, pokiaľ ide o jeho dĺžku. Spájajú sa s ním inak aj Bruins, Avalanche, Oilers a padli už aj úvahy o Philadelphii, rivalovi jeho niekdajších Rangers. Pre viaceré tímy, ktoré majú záujem o Panarina, by mohol byť plánom B.

6. Gustav Nyquist

Vek: 29
Cap-hit 2018/19: 4 750 000 USD
Posledný tím: San Jose

Nyquist prišiel pred prestupovou uzávierkou do San Jose, ktorému pomohol posilniť ofenzívu pre zvyšok ročníka, vrátane play-off. Za sebou má najproduktívnejší ročník, keď nazbieral 60 bodov za 22 gólov a 38 asistencií, čo jeho cenu zvýši. Na trhu s voľnými hráčmi bude mať zrejme poslednú šancu „nabaliť sa“. Ak by sa uskromnil, mohol by pobudnúť dlhšie aj v San Jose. V hre je vraj minimálne poltucet tímov, vrátane Vancouveru či Edmontonu. Neprekvapil by ani návrat do Detroitu.

7. Corey Perry

Vek: 34
Cap-hit 2018/19: 8 625 000 USD
Posledný tím: Anaheim

Perry sa stal neobmedzeným voľným hráčom po tom, čo ho Anaheim vykúpil zo zmluvy. To však vôbec neznamená, že by už nemal tímom čo ponúknuť – jednoducho sa stal pre tím v procese omladzovania príliš drahý. Stále je to šikovný a produktívny útočník, ktorý sa dokáže dostať pod kožu protihráčov. To z neho robí jedno z lákadiel trhu. Ako prví o neho prejavili záujem Chicago a Nashville. Jeho meno sa však už spájalo aj s Montrealom, Pittsburghom a Dallasom.

8. Ryan Dzingel

Vek: 27
Cap-hit 2018/19: 1 800 000 USD
Posledný tím: Columbus

O Dzingela bol veľký záujem aj pred prestupovou uzávierkou a nič iné nemožno očakávať ani teraz. Ako dvadsaťsedemročný je v najlepších rokoch kariéry a stále toho má v sebe veľa. V uplynulej sezóne strelil 26 gólov a nazbieral 56 bodov. V dobrom tíme by mohol byť významnou posilou „spodnej šestky“, v slabšom by mohol dostať šancu aj vyššie. Ligová stránka medzi potenciálne destinácie vypísala Blackhawks, Blues, Blue Jackets, Avalanche, Carolina Hurricanes, Devils, Islanders, Rangers a Panthers. 

9. Micheal Ferland

Vek: 27
Cap-hit 2018/19: 1 750 000 USD
Posledný tím: Carolina

Ferland so sebou prináša fyzický spôsob hry a pre tím s veľkými ambíciami by bol perfektným hráčom pre tretí útok. V dvoch sezónach po sebe nazbieral viac ako 40 bodov. Záujem o neho bol aj pred prestupovou uzávierkou, ale pre požiadavky Hurricanes a ich boj o play-off napokon Raleigh neopustil. V súčasnosti je trochu v úzadí, za čo môžu zrejme aj jeho zdravotné problémy. Vraj už sa stretol s Montrealom a Bostonom.

10. Wayne Simmonds

Vek: 30
Cap-hit 2018/19: 3 975 000 USD
Posledný tím: Nashville

Jeho posledný rok zmluvy bol náročný a po výmene do Nashvillu zaznamenal len gól a dve asistencie v 19 zápasoch. Predators s ním novú zmluvu už podpísať nechceli, a tak bude k dispozícii pre niekoho, kto hľadá skúseného hráča, ktorý v sebe kombinuje ofenzívny cit s tvrdosťou a líderstvom. Dlhší kontrakt by však bol veľkým rizikom. Záujem už hlásia Minnesota či Montreal. Vylúčený nie je ani možný návrat do Philadelphie.

Za zmienku stoja: Brian Boyle, Justin Williams, Marcus Johansson, Jason Spezza, Joe Thornton (hoci ten bude hrať už len za Sharks).



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies