Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Top 10 obmedzených voľných hráčov roka 2019

Ostatné dni sme venovali prehľadom najžiadanejších neobmedzených voľných hráčov, ktorých uvidíme 1. júla na trhu. Teraz sa však budeme venovať aj desiatke hráčov, ktorí budú mať po otvorení trhu status obmedzeného voľného hráča.

Mitch Marner, Toronto

Kanadský útočník v závere svojej nováčikovskej zmluvy rozvíril hladiny pokojných vôd sveta tzv. offer sheet, ktoré sme v NHL už nevideli poriadne dlho. V 22 rokoch si vytvoril osobné maximá s 26 gólmi, 68 asistenciami a 94 bodmi. Nazbieral 22 plusových bodov a sezónu skončil ako 11. najproduktívnejší hráč súťaže.

Mikko Rantanen, Colorado

Aj fínsky útočník si vytvoril v 22 rokoch osobné maximá s 31 gólmi, 56 asistenciami a 87 bodmi, pričom odohral 74 zápasov. Bol platný na presilovkách a v tíme nazbieral viac bodov už len Nathan MacKinnon. Končí mu klasická trojročná nováčikovská zmluva.

Brayden Point, Tampa Bay

Dvadsaťtriročný Kanaďan má za sebou prelomovú sezónu, v ktorej strelil 41 gólov a pridal 51 asistencií, aby zaznamenal spolu 92 bodov. Všetko boli jeho osobné maximá. Bol šiestym najlepším strelcom ligy a dvanástym najproduktívnejším hráčom. Dokonca dostal hlasy pri hlasovaní o Selkeho trofej. Za sebou má klasickú nováčikovskú zmluvu.

Článok pokračuje pod reklamou

Charlie McAvoy, Boston

Dvadsaťjedenročný americký obranca zaznamenal v poslednom roku trojročnej nováčikovskej zmluvy 28 bodov (7+21) v 54 zápasoch základnej časti a osem bodov (2+6) v 23 zápasoch play-off. Bol najvyťažovanejším hráčom Bruins v základnej časti (22:10) i play-off (24:30), v ktorom tímu pomohol až k účasti vo finále.

Patrik Laine, Winnipeg

Dvadsaťjedenročný Fín, niekdajšia draftová dvojka, nemá za sebou ideálny ročník na konci nováčikovskej zmluvy. V novembri síce nastrieľal 18 gólov v 12 dueloch, ale vo zvyšku sezóny rozvlnil sieť brán len deväťkrát. Nakoniec skončil so ziskom 30 gólov, čo v druhej sezóne po sebe znamenalo pokles. V 82 zápasoch nazbieral spolu 50 bodov.

Jordan Binnington, St. Louis

Najlepším brankárom medzi obmedzenými voľnými hráčmi je dvadsaťpäťročný Binnington, ktorý začal ročník na „farme“ ako štvrtý brankár v hierarchii organizácie Blues, aby nakoniec doviedol tím k jeho prvému Stanleyho poháru v histórii. V play-off kryl 91,4% striel, v základnej časti pri bilancii 24-5-1 dokonca 92,7 %. Prvý štart v NHL pritom zaznamenal 7. januára. Bol aj finalistom na Calderovu trofej. Za sebou má tretí jednoročný dvojcestný kontrakt, ktorý mal hodnotu 650 000 dolárov.

Sebastian Aho, Carolina

Ďalší šikovný dvadsaťjedenročný Fín. Za sebou má skvelú sezónu, v ktorej si vytvoril osobné rekordy s 30 gólmi, 53 asistenciami a 83 bodmi. S gólmi a bodmi viedol Hurricanes v základnej časti a bol aj ich najproduktívnejším hráčom v play-off, v ktorom zaznamenal 12 bodov (5+7) v 15 dueloch. Po trojročnej nováčikovskej zmluve si príde na svoje.

Matthew Tkachuk, Calgary

V poslednom roku svojej trojročnej nováčikovskej zmluvy si tento dvadsaťjedenročný Američan vytvoril osobné maximá s 34 gólmi, 43 asistenciami a 77 bodmi. V tejto sezóne bol o 28 bodov produktívnejší ako v ročníku 2017/18.

Jacob Trouba, Rangers

Po sezóne ho Winnipeg konečne vymenil a dvadsaťpäťročný Američan teraz patrí Rangers. V uplynulom ročníku si vytvoril osobné maximá so 42 asistenciami a 50 bodmi. V lige bol šiesty so 171 blokmi a je platný aj v presilovkách. Končí mu ročný kontrakt v hodnote 5,5 milióna amerických dolárov.

Zach Werenski, Columbus

Dvadsaťjedenročný americký obranca, ktorý bol v roku 2017 finalistom Calderovej trofeje, zaznamenal 44 bodov (11+33) v 82 zápasoch v drese Blue Jackets. V desiatich zápasoch play-off pridal jeden gól a päť asistencií. V lete podpíše svoju prvú zmluvu po tej nováčikovskej.

Za zmienku stoja: Timo Meier, Kevin Labanc (obaja San Jose), Kyle Connor (Winnipeg), Brock Boeser (Vancouver), Ivan Provorov, Travis Konecny (obaja Philadelphia), David Rittich (Calgary), Jakub Vrána (Washington).



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies