Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Aký by mohol byť plán Rangers s brankármi? V systéme čaká aj mladý Slovák

Oporou tímu New York Rangers býval dlhé roky brankár Henrik Lundqvist. Olympijský šampión je však čoraz bližšie ku koncu svojej kariéry, a tak je aj čoraz aktuálnejšia téma jeho možných nástupcov.

Jordan Goldberg píše, že už budúca sezóna bude kritická pre prípravu bránkoviska do budúcnosti. V ročníku budú zohrávať významnú úlohu na tomto poste Lundqvist, Bulhar Alexandar Georgiev a Rus Igor Šesťorkin. Výzvou však bude zistiť, kde je ich pozícia v budúcnosti.

U Lundqvista je rozhodnutie o budúcej sezóne najľahšie – aj naďalej bude zastávať pozíciu jednotky napriek kritike, ktorej čelil po ročníku 2018/19. Treba však podotknúť, že pred sebou nemal takú dobrú defenzívu ako v rokoch, keď patril medzi ligovú elitu. A aj preto nemožno počítať s tým, že by sa na jeho pozícii v krátkodobom horizonte niečo menilo. Zmluvu má pritom platnú ešte dva roky.

S ďalšími dvoma brankármi sa viac počíta do budúcnosti. Georgieva sme však už v bráne newyorského tímu videli. Nateraz je bezpečné tvrdiť, že v novej sezóne bude plniť pozíciu Lundqvistovho náhradníka. Podľa Goldberga by však časom mohol byť mužom navyše.

Článok pokračuje pod reklamou

Nedraftovaný brankár sa presadil v organizácii Rangers vďaka skúške v rozvojovom kempe, ktorým začala jeho cesta za vstupnou zmluvou. Poslednú sezónu a pol kryl Lundqvistovi chrbát a svojimi výkonmi nesklamal. Dokonca sa niektorí začali pýtať, či by nemal prevziať po „Kráľovi Henrikovi“ žezlo v bránkovisku newyorského tímu.

Je tu však aj Šesťorkin, s ktorým sa Rangers príliš ponáhľať zrejme nebudú. Počas rozvojového kempu nežiaril, ale to najmä preto, že si musel zvykať na iné rozmery klziska. Pravdepodobne ho teda čaká sezóna s vyšším počtom štartov za Hartford v AHL. Tím nechce uponáhľať jeho vývoj, pretože je považovaný za top brankársku nádej „Jazdcov“, ktorá by sa časom mohla zaradiť medzi najlepších brankárov súťaže.

To vynára otázku, kam zapasuje Georgiev, ak by bol Šesťorkin pripravený naskočiť do NHL. A o tom viac napovie už budúca sezóna, ktorú bude mladý Rus tráviť v Americkej hokejovej lige. Ak by sa mu darilo, mohli by sme očakávať, že sa Rangers nakoniec budú snažiť pred prestupovou uzávierkou vymeniť bulharského brankára a dať šancu v prvom tíme Šesťorkinovi.

Ako konštatuje Goldberg, bez ohľadu na to, ako sa situácia vyvinie, Rangers sú pred budúcou sezónou v excelentnej pozícii. Ak by sa Lundqvistovi nedarilo, môžu sa spoľahnúť na Georgieva. Ak by sa Lundqvist zranil, Šesťorkin dostane šancu ako náhradník za Georgievom. Preto by to mohol byť vzrušujúci rok pre brankárov newyorskej organizácie.

V hre je aj slovenský brankár

Situáciu pritom bude zaujímavé sledovať aj zo slovenského pohľadu. Kým Lundqvist a Georgiev by mali byť tandemom prvého tímu, v Hartforde to mohlo byť zaujímavejšie. Ak si Šesťorkin obháji svoju pozíciu vychádzajúcu z očakávaní, zostala by otázka, kto by mu robil náhradníka.

No a o slovo sa bude hlásiť slovenský brankár Adam Húska, ktorého si tím vybral v siedmom kole na drafte 2015. Dvadsaťdvaročný zvolenský rodák už v AHL chytal v uplynulej sezóne, v ktorej dostal šancu v deviatich zápasoch. Kryl v nich 88,9 % striel.

Húska však nie je jediným konkurentom Šesťorkina. Minimálne v kempe bude oboch ohrozovať aj Olof Lindbom, ktorý bol vlani draftovaný dokonca v druhom kole. Ak však v prípade osemnásťročného Švéda nestane nič výnimočné, mal by v budúcom ročníku chytať za Moru vo švédskej Allsvenskan.

Ako poistka je ešte pripravený dvadsaťdeväťročný Tom McCollum, ktorý má skúsenosti už aj z pár zápasov NHL. Ak však nebude podávať lepšie výkony ako vlani, mohol by nakoniec zakotviť v nižšej ECHL a aj bránkovisko záložného tímu by si podelili Európania – Šesťorkin s Húskom.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies