Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Správy z NHL

Ako vyzerajú dnes? Chicago Blackhawks

Je leto, máme po drafte i po otvorení hráčskeho trhu. Niektorí hráči stále čakajú na zmluvy, ale najväčší ruch už máme za sebou. Preto sa pomaly môžeme pozrieť na to, ako vyzerajú jednotlivé tímy po doterajších transakciách. Na rade je Chicago.

logo Chicago Blackhawks

Chicago má za sebou sezónu, v ktorej nedokázalo postúpiť do play-off, pričom prvýkrát od roku 2008 sa tak stalo v druhej sezóne po sebe. Blackhawks skončili šiesti v Centrálnej divízii s bilanciou 36-34-12.

Od odchodu Tomáša Jurča za tím nehral žiaden Slovák a momentálne žiaden nepôsobí ani v systéme. Tím má momentálne využitých 44 miest z 50 na zmluvy, pričom v základe je písaných 20 hráčov.

Chicago urobilo viaceré zmeny a najmä posilnenie bránkoviska a defenzívy posilňuje aj nádej, že sa tím vráti do play-off. Na Jeremyho Collitona čaká prvá plná sezóna na lavičke, na ktorej bude spolupracovať so skúseným Marcom Crawfordom. Zaujímavé bude sledovať Dominika Kubalíka, ktorý vlani žiaril vo Švajčiarsku. Nedávno tím získal aj Alexa Nylandera, ktorý by v kempe mohol dostať šancu v prvých dvoch útokoch. Na zmluvu čaká už len jeden hráč zo zostavy prvého tímu.

Článok pokračuje pod reklamou

Voľby na drafte

Draftovou jednotkou Blackhawks sa stal kanadský center Kirby Dach vybraný z celkového tretieho miesta. Ďalšími voľbami boli americký obranca Alex Vlasic (43.), český krídelník Michal Teplý (105.), fínsky center Antti Saarela (123.), americký brankár Dominic Basse (167.) a kanadský obranca Cole Moberg (194.).

Hráčske príchody

Viac hráčov do tímu prišlo cez výmeny. Týka sa to obrancov Olliho Määttäho (z Pittsburghu) a Calvina de Haana (z Caroliny), ako aj útočníkov Johna Quennevillea (z New Jersey), Aleksiho Saarelu (z Caroliny), navrátilca Andrewa Shawa (z Montrealu) a Alexa Nylandera (z Buffala). Ako voľní hráči prišli len brankár Robin Lehner a útočník Ryan Carpenter.

Hráčske odchody

Útočníci Peter Holland a Jordan Schroeder sa už v máji rozhodli pre odchod do Európy. V júli urobil podobné rozhodnutie útočník Marcus Krueger. Ako voľní hráči odišli aj obranca Brandon Davidson a útočníci Tyler Sikura, Luke Johnson a Andreas Martinsen. Cez výmeny odišli brankár Anton Forsberg, obrancovia Gustav Forsling (obaja Carolina) a Henri Jokiharju (Buffalo), útočníci Dominik Kahun (Pittsburgh) a John Hayden (New Jersey).

Aktuálna zostava a platový rozpočet

V súčasnosti má tím z „veterného mesta“ k dispozícii zhruba 2 milióny amerických dolárov. Obmedzenými voľnými hráčmi sú však len útočníci Brendan Perlini a Victor Ejdsell, ktorý veľký význam pre prvý tím momentálne nemá. V budúcom roku by sa neobmedzenými voľnými hráčmi mohli stať Erik Gustafsson a obaja brankári, ako aj Anton Wedin zo systému.

Využitie platového rozpočtu (81,5 mil. USD):
Ú O B
 

Aktuálnu zostavu Blackhawks tvorí 10 útočníkov, ktorí si vyžiadajú dokopy takmer 40,6 milióna amerických dolárov. Najlepšie plateným útočníkmi i hráčmi tímu sú Patrick Kane a Jonathan Toews s „cap-hitom“ 10,5 milióna amerických dolárov. V kempe budú o šancu bojovať hráči ako Dominik Kubalík, Dylan Sikura či Alex Nylander. Predpokladané útoky môžu vyzerať takto:

Brandon Saad - Jonathan Toews - Andrew Shaw
Alex DeBrincat - Dylan Strome - Patrick Kane
Drake Caggiula - Artem Anisimov - Dylan Sikura
Dominik Kubalík - Ryan Carpenter - David Kämpf

V obrane je momentálne vedených osem hráčov zaťažujúcich rozpočet sumou 27,9 milióna amerických dolárov. Najviac z čiastky ukrojí Brent Seabrook, ktorý má „cap-hit“ 6,875 milióna amerických dolárov. Do predpokladaných párov sa zrejme nezmestia Carl Dahlström a Slater Koekkoek:

Duncan Keith - Erik Gustafsson
Olli Määttä - Connor Murphy
Calvin de Haan - Brent Seabrook

Chicago má pod jednocestnou zmluvou dvoch brankárov, ktorí spolu zaťažujú platový strop sumou 11 miliónov amerických dolárov. Dlhodobou jednotkou v tíme je Corey Crawford, ktorého „cap-hit“ je 6 miliónov amerických dolárov. V lete však s klubom podpísal ročný kontrakt za 5 miliónov dolárov Robin Lehner, ktorý bude chcieť nadviazať na vydarenú sezónu u Islanders.

Silnejšie alebo slabšie? Ako vyzerá tento tím dnes?
Svoj názor môžete vyjadriť v komentároch.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies