Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Prečo chýba viac Slovákov na drafte v NHL? Čo by mohol pomôcť?

Pre tím Montreal Canadiens pracuje Michal Krúpa už desať rokov ako skaut zameraný na Európu. Prehľad o hokeji a rozvoji talentov tak má veľký. A o svoj pohľad na situáciu so slovenskými nádejami sa teraz podelil aj s fanúšikmi.

Európa má podľa skauta dostatok talentovaných hráčov, platí to najmä pre Švédsko, Rusko a Fínsko. Do popredia sa dostávajú Švajčiari a v nasledujúcich rokoch sa predpokladá vzostup Nemcov. Záujem trochu upadá u Čechov, no a u nás je to ako na hojdačke. Posledný draft pritom príliš úspešný nebol – vybraný bol len Maxim Čajkovič v 3. kole (Tampa Bay).

Prečo je pod Tatrami takýto stav?

„Osobne si myslím, že najväčší problém, prečo nie sú slovenskí hráči až tak v kurze, je kvôli tomu, že nedosahujú individuálne činnosti na takej úrovni, ako ju majú švédski či fínski hokejisti. Teraz je hokej veľa o korčuľovaní a naši chalani nie sú v tejto činnosti tak zdatní, ako hráči v ostatných krajinách. Aj keď tu máme šikovných hokejistov, nepresadzujú sa na medzinárodnej úrovni, čo bolo vidieť aj na šampionáte do osemnásť rokov, kde sme vypadli z elitnej kategórie,“ priblížil Krúpa pre sport.sk.

Článok pokračuje pod reklamou

Je zrejmé, že to nie je otázka len o hokejistoch, ale o celom systéme. Slovenský skaut si myslí, že na Slovensku nie je dostatok kvalitných trénerov, ktorí by napredovali a nasávali nové informácie zo zahraničia.

Nedávno sa stal prezidentom Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan a Krúpa verí, že príchod podobných ľudí môže stavu hokeja v našej krajine len pomôcť. Cestou k návratu medzi špičku by pritom mohol byť aj zrod hokejových akadémií, aká práve teraz vzniká v Trenčíne.

„Samozrejme, že áno. Musíme zaistiť, aby sa hráči zgrupovali spolu, aby mali lepšie tréningové podmienky a lepších ľudí okolo seba a cestovali častejšie do zahraničia. Tiež by bolo dobré hľadať sponzorov, ktorí by im to dokázali umožňovať. Podobne to s akadémiami funguje v Česku, kde aj vďaka nim majú draftovaných hráčov,“ poznamenal Krúpa.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies