Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:30info
CGY
WSH
NHL live
03:00info
SEA
BUF
NHL live
18. 03.
kurzy
01:30info
CGY
WSH
NHL live
03:00info
SEA
BUF
NHL live
19. 03.
kurzy
00:00info
BOS
OTT
NHL live
00:00info
DET
CBJ
00:00info
NJD
PIT
00:00info
NYR
WPG
00:00info
PHI
TOR
00:30info
NYI
CAR
01:00info
NSH
SJS
01:00info
STL
COL
02:00info
EDM
MTL
03:00info
ANA
MIN
03:30info
LAK
CHI
03:00info
VAN
BUF
03:00info
VGK
TBL
NHL live
«

Správy z NHL

Ako vyzerajú dnes? Florida Panthers

Je leto, máme po drafte i po otvorení hráčskeho trhu. Niektorí hráči stále čakajú na zmluvy, ale najväčší ruch už máme za sebou. Preto sa pomaly môžeme pozrieť na to, ako vyzerajú jednotlivé tímy po doterajších transakciách. Na rade je Florida.

logo Florida Panthers

Florida v tretej sezóne po sebe nepostúpila do play-off. V Atlantickej divízii obsadila piate miesto s bilanciou 36-32-14, ktorá sa zaradila na 10. miesto vo Východnej konferencii.

Za Floridu si už zahralo deväť Slovákov, ale od odchodu Tomáša Kopeckého v roku 2015 si jeho dres neobliekol žiaden hráč spod Tatier. Momentálne žiaden nepôsobí ani v systéme. Tím má momentálne využitých 41 miest z 50 na zmluvy, pričom v základe je písaných 18 hráčov.

Cieľom tímu je návrat do play-off, čo dal jasne najavo hlavne dvoma akvizíciami – novým trénerom sa stal Joel Quenneville a do tímu prišiel aj elitný brankár Sergej Bobrovskij, ktorý bude nástupcom Roberta Luonga. Populárny „Lou“ totiž ukončil kariéru. Okrem Bobrovského prišiel aj Anton Stralman, ale stále by mohlo byť potrebné zapracovať na defenzíve, ktorá vlani inkasovala najviac gólov v klubovej histórii. Budúca sezóna bude z pohľadu Panthers zaujímavá a tiež bude zaujímavé sledovať osud desiatky draftu 2017, Owena Tippetta.

Článok pokračuje pod reklamou

Voľby na drafte

Draftovou jednotkou Panthers sa stal americký brankár Spencer Knight vybraný z celkového 13. miesta. Ďalšími voľbami plodného draftu boli bieloruský obranca Vladislav Kolyachonok (52.), kanadský obranca John Ludvig (69.), kanadský útočník Cole Schwindt (81.), kanadský obranca Carter Berger (106.), kanadský útočník Henrik Rybinski (136.), americký útočník Owen Lindmark (137.), kanadský útočník Greg Meireles (168.) a kanadský útočník Matthew Wedman(199.).

Hráčske príchody

Po príchode Joela Quennevillea prišlo do Sunrise aj veľa nových hráčov. Cez výmeny to boli útočník Dominik Toninato (z Colorada) a brankár Scott Darling (z Caroliny), ktorý už bol vykúpený zo zmluvy. Ako voľní hráči prišli brankári Sergej Bobrovskij a Philippe Desrosiers, obrancovia Ethan Prow, Tommy Cross, Anton Stralman a Jake Massie a útočníci Rodrigo Abols, Noel Acciari, Brett Connolly, Joel Lowry a Kevin Roy.

Hráčske odchody

Okrem „dôchodcu“ Roberta Luonga opustili organizáciu zo Sunrise aj brankár James Reimer a obranca Jacob MacDonald, ktorí boli vymenení do Caroliny, resp. Colorada. Ako voľní hráči zamierili inam Jean-Sebastien Dea a štyria hráči smerujúci na „starý kontinent“ – obranca Lodwig Bystrom a útočníci Vincent Praplan, Henrik Haapala a Juho Lammikko. Na trhu sú aj ďalší hráči, o ktorých osude sa nerozhodlo, vrátane Jamieho McGinna, Rileyho Sheahana či Troya Brouwera.

Aktuálna zostava a platový rozpočet

V súčasnosti má tím zo Sunrise k dispozícii zhruba 4,7 milióna amerických dolárov, pretože okrem platných zmlúv si nesie aj pár záťaží (vykúpenie zo zmluvy a pod). Dobrou správou je, že kľúčoví hráči sú pod zmluvami. Obmedzenými voľnými hráčmi sú len útočník Denis Malgin a obrancovia Ian McCoshen a MacKenzie Weegar, ktorý je prihlásený na arbitráž. V systéme je bez zmluvy len Maxim Mamin, ktorý však pôsobí v KHL. V budúcom roku by sa neobmedzenými voľnými hráčmi mohli stať obranca Mark Pysyk a útočníci Mike Hoffman s Jevgenijom Dadonovom, ako aj traja útočníci zo systému (Kevin Roy, Joel Lowry a Paul Thompson).

Využitie platového rozpočtu (78,59 mil. USD*):
Ú O B
* - odpočítané vykúpenie Darlinga zo zmluvy (1,23 mil. $), udržaný plat Demersa (0,563 mil. $) a trest za Luonga (1,09 mil. $)

Aktuálnu zostavu Panthers tvorí 10 útočníkov, ktorí si vyžiadajú dokopy zhruba 35,6 milióna amerických dolárov. Najlepšie plateným útočníkom tímu je Jonathan Huberdeau s „cap-hitom“ 5,9 milióna amerických dolárov. Šancu v novej sezóne by mal dostať spomínaný Tippett a v predpokladaných útokoch figuruje aj Jayce Hawryluk:

Jonathan Huberdeau - Aleksander Barkov - Jevgenij Dadonov
Mike Hoffman - Vincent Trocheck - Owen Tippett
Frank Vatrano - Henrik Borgstrom - Brett Connolly
Colton Sceviour - Noel Acciari - Jayce Hawryluk

V obrane je momentálne vedených šesť hráčov zaťažujúcich rozpočet sumou 27,63 milióna amerických dolárov. Najviac z čiastky ukrojí Aaron Ekblad, ktorý je s „cap-hitom“ 7,5 milióna amerických dolárov najlepšie plateným korčuliarom tímu. Takto by mohli vyzerať predpokladané páry:

Keith Yandle - Aaron Ekblad
Mike Matheson - Anton Stralman
Mark Pysyk - Josh Brown

Florida má pod jednocestnou zmluvou dvoch brankárov, ktorí majú jasne rozdelené pozície a spolu zaťažujú rozpočet sumou 10,7 milióna amerických dolárov. Jednotkou bude Sergej Bobrovskij, ktorý je s 10-miliónovým „cap-hitom“ najlepšie plateným hráčom tímu. Kryť chrbát by mu mal Samuel Montembeault.

Silnejšie alebo slabšie? Ako vyzerá tento tím dnes?
Svoj názor môžete vyjadriť v komentároch.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Anaheim priniesol nemilú správu o RegendoviLepší ako velikáni slovenského hokeja: Šimon Nemec má na dosah rekord! Bedard medzi hráčmi týždňa. Na čele je ruská hviezda Život v prvom útoku: Nový parťák je skvelý, no musíte byť neustále v strehu, tvrdí Pospíšil Slafkovský by s týmto tempom dokázal, čo naposledy zvládli Hossa a Gáborík!Dvorského gólová séria je mimoriadna. Len jeden hráč v lige zažil dlhšiu! Gretzky odmietol podiel v kanadskom tíme! Aký som len hlúpy, ľutuje s odstupom časuBoj o Celebriniho: Aké šance majú aktuálne tímy na zisk draftovej jednotky? Petrovský zatienil Dvorského a bol terčom veľkej špinavosti! Slovák vychytal výhru nad Mešárom + videoKelemen a Kňažko potvrdili formu pri víťazných góloch. Koch prišiel o sériu Latkóczy to dokázal, zahrá si finálový turnaj! Výhru vychytal aj ďalší Slovák Zhodenie rukavíc sa mu vypomstilo: Obranca Oilers utrpel zlomeninuPôjde na koberec: Ruského obrancu čaká konfrontácia s disciplinárkou NHL Nemec viedol svoj tím, prvý tím so Slovákom je vyradený z hry o play-off!Mešár: Mužský hokej by mi pomohol. MS alebo AHL? Rastie nám hviezda: Dvorský má lepší gólový priemer aj ako najlepší strelec ligy!Nemec atakoval Top 10, na rekord stratil 5 minút. Nedrží ho Zdeno Chára Na ľade si nič nedarujú: Pospíšil hovoril o účasti na MS i incidente so SlafkovskýmSlafkovský klubový rekord neohrozí. Už je v top 40 všetkých čias, prekoná aj Tomáša Jurča? Nemec: K novému trénerovi máme bližšie, otočilo sa to v môj prospech Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies