Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
19. 03.
kurzy
00:00info
BOS
OTT
NHL live
00:00info
DET
CBJ
00:00info
NJD
PIT
00:00info
NYR
WPG
00:00info
PHI
TOR
00:30info
NYI
CAR
01:00info
NSH
SJS
01:00info
STL
COL
02:00info
EDM
MTL
03:00info
ANA
MIN
03:30info
LAK
CHI
03:00info
VAN
BUF
03:00info
VGK
TBL
NHL live
20. 03.
kurzy
00:30info
WSH
TOR
NHL live
01:00info
DAL
ARI
03:00info
LAK
MIN
«

Správy z NHL

Ako vyzerajú dnes? Los Angeles Kings

Je leto, máme po drafte i po otvorení hráčskeho trhu. Niektorí hráči stále čakajú na zmluvy, ale najväčší ruch už máme za sebou. Preto sa pomaly môžeme pozrieť na to, ako vyzerajú jednotlivé tímy po doterajších transakciách. Na rade je Los Angeles.

logo Los Angeles Kings

Los Angeles v poslednej sezóne nehralo play-off po tretíkrát za ostatných päť rokov. V Pacifickej divízii obsadilo posledné ôsme miesto s bilanciou 31-42-9, ktorá bola najhoršia v celej Západnej konferencii.

L.A. bývalo pomerne často domovom slovenských hráčov, ale po odchode Mariána Gáboríka sa v jeho drese predstavil občasne len Peter Budaj, ktorý už ukončil kariéru. V systéme tímu je brankár Dávid Hrenák, ale ten má ešte od pomyslenia na NHL ďaleko. Pre novú sezónu sa teda zatiaľ nepočíta so žiadnym Slovákom. Tím má momentálne využitých 48 miest z 50 na zmluvy, pričom v základe je písaných 22 hráčov.

Kings potrebujú v novej sezóne rozhýbať ofenzívu, ktorá bola vlani najslabšia v lige. Stále im pritom v tíme chýba lepší strelec. V kempe by mohli dostať šancu na vybojovanie si miesta niekoľkí mladíci, no päťka tohtoročného draftu, Alex Turcotte, sa šance skôr ako na konci ročníka nedočká – ide na univerzitu. V lete tím vykúpil z posledných dvoch rokov zmluvy obrancu Diona Phaneufa a vymenoval nového trénera. Nádej na zmenu k lepšiemu prináša Todd McLellan, ktorý nahradí Johna Stevensa, resp. Willieho Desjardinsa, ktorý na lavičke dokončoval minulý ročník.

Článok pokračuje pod reklamou

Voľby na drafte

Draftovou jednotkou Kings sa stal americký center Alex Turcotte vybraný z celkového piateho miesta. V prvom kole bol draftovaný aj švédsky obranca Tobias Holmstrom z celkového 22. miesta. Ďalšími voľbami boli americký útočník Arhur Kaliyev (33.), švédsky útočník Samuel Fagemo (50.), český brankár Lukáš Pařík (87.), kanadský obranca Jordan Spence (95.), fínsky obranca Kim Nousiainen (119.), americký obranca Braden Doyle (157.) a švédsky útočník Andre Lee (188.).

Hráčske príchody

Najkľúčovejším príchodom do tímu je jednoznačne tréner McLellan. Z hráčov prišli len traja voľní hráči začiatkom júla. Ide o obrancu Joakima Ryana a útočníkov Martina Frka s Mariom Kempem.

Hráčske odchody

Tím neurobil ani výmenu za draftovú voľbu alebo budúce vyrovnanie, cez ktorú by ho opustil nejaký hráč. Okrem vykúpenia Phaneufa zo zmluvy a konca Budajovej kariéry odchádzali hráči po vypršaní zmlúv. Útočníci Zack Mitchell a Nikita Sčerbak odišli do Európy, nové pôsobenie v zámorí si našli obranca Alex Lintuniemi a útočníci Brendan Leipsic s Jonnym Brodzinskim.

Aktuálna zostava a platový rozpočet

V súčasnosti má tím z Kalifornie k dispozícii zhruba 8,7 milióna amerických dolárov a to ho zaťažujú aj vykúpenie zo zmluvy či trest za ukončenie zmluvy. S výnimkou Adriana Kempeho sú všetci hráči sú pod zmluvami. Platí to pritom o celom systéme organizácie. V budúcom roku by sa neobmedzenými voľnými hráčmi mohli stať brankár Jack Campbell, obrancovia Derek Forbort, Paul LaDue a Joakim Ryan, ako aj útočníci Tyler Toffoli, Trevor Lewis, Kyle Clifford a Mario Kempe.

Využitie platového rozpočtu (77,74 mil. USD*):
Ú O B
* - odpočítané vykúpenie Phaneufa zo zmluvy (2,187 mil. $) a trest za Richardsa (1,57 mil. $)

Aktuálnu zostavu Kings tvorí 12 útočníkov, ktorí si vyžiadajú dokopy zhruba 41,3 milióna amerických dolárov. Najlepšie plateným útočníkom tímu je kapitán Anže Kopitar s „cap-hitom“ 10 miliónov amerických dolárov. V predpokladaných útokoch figuruje aj Adrian Kempe, ktorý stále čaká na zmluvu, a Jaret Anderson-Dolan s Michaelom Amadiom, ktorí majú v novej sezóne sľubnú šancu preraziť. Do zostavy by sa tak nemuseli zmestiť Mario Kempe či Kyle Clifford. Blake Lizotte by mal začať ročník v AHL.

Alex Iafallo - Anže Kopitar - Tyler Toffoli
Iľja Kovaľčuk - Adrian Kempe - Dustin Brown
Carl Grundstrom- Jaret Anderson-Dolan - Jeff Carter
Austin Wagner - Michael Amadio - Trevor Lewis

V obrane je momentálne vedených osem hráčov zaťažujúcich rozpočet sumou takmer 21,2 milióna amerických dolárov. Najviac z čiastky ukrojí najlepšie platený hráč tímu Drew Doughty, ktorý s „cap-hitom“ 11 miliónov amerických dolárov patrí medzi najlepšie platených hráčov ligy. Takto by mohli vyzerať predpokladané páry, do ktorých by sa nemuseli zmestiť Kurtis MacDermid a Paul LaDue:

Derek Forbort - Drew Doughty
Alec Martinez - Matt Roy
Joakim Ryan - Sean Walker

Los Angeles má pod jednocestnou zmluvou aktuálne dvoch brankárov, ktorí spolu zaťažujú rozpočet sumou 6,475 milióna amerických dolárov. Jednotka je jasná – opäť ňou bude Jonathan Quick, ktorý má „cap-hit“ 5,8 milióna amerických dolárov. Kryť chrbát by mu mal Jack Campbell, hoci v kempe mu na krk bude dýchať Cal Petersen.

Silnejšie alebo slabšie? Ako vyzerá tento tím dnes?
Svoj názor môžete vyjadriť v komentároch.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Rebríček experta: Uvidíme na drafte 2025 návrat Slováka do prvého kola? Zomrel bývalý hráč Penguins. Mal len 42 rokov Blíži sa play-off. Dvorský má fantastickú formu, no darilo sa viacerým SlovákomVšetci Slováci bodovali, štyria zahviezdili. Najproduktívnejší boli Kelemen a Koch Ovečkin chytil druhý dych: Napodobnil dve veľké legendy, toto dokázal ako prvý v histórii! + video Opäť sa stretávajú generálni manažéri tímov NHL. Čo je kľúčovým bodom programu? Rangers prišli na niekoľko týždňov o obrancu. Naplnili sa obavy? Kariéru končí hráč s 1000+ duelmi v NHL. Bol aj najužitočnejším hráčom zápasu hviezdRuský obranca bol suspendovaný za svoj čin z floridského derby Montreal preradil svoju jednotku draftu z Európy do AHL. Ako zareagoval Slafkovský?Flames, Oilers a Wild podpisovali zmluvy s mladíkmi Pospíšil otvorene o škandále: Veľká škoda, čo sa udialo. Bola to hlúposť Dvom Slovákom sa play-off vzdialilo, jeden je už na postupovej priečke! Kňažko nebodoval ani sa netešil z výhry Zlá správa: Anaheim priniesol nemilú novinku o Regendovi Vytvorí Nemec rekord? Ak by skončil ročník teraz, bol by jeho! Bedard medzi hráčmi týždňa. Na čele je ruská hviezda Život v prvom útoku: Nový parťák je skvelý, no musíte byť neustále v strehu, tvrdí Pospíšil Slafkovský by s týmto tempom dokázal, čo naposledy zvládli Hossa a Gáborík!Dvorského gólová séria je mimoriadna. Len jeden hráč v lige zažil dlhšiu! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies