Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
19. 03.
kurzy
00:00info
BOS
OTT
NHL live
00:00info
DET
CBJ
00:00info
NJD
PIT
00:00info
NYR
WPG
00:00info
PHI
TOR
00:30info
NYI
CAR
01:00info
NSH
SJS
01:00info
STL
COL
02:00info
EDM
MTL
03:00info
ANA
MIN
03:30info
LAK
CHI
03:00info
VAN
BUF
03:00info
VGK
TBL
NHL live
20. 03.
kurzy
00:30info
WSH
TOR
NHL live
01:00info
DAL
ARI
03:00info
LAK
MIN
«

Slováci v NHL

Ružička má v sebe všetko, čo od hráča chcete, tvrdia Flames

Útočník Adam Ružička patrí medzi najväčšie nádeje slovenského hokeja. A aj tímu Calgary Flames, ktorého predstavitelia sú z vyhliadok mladého Slováka nadšení. Vidia v ňom budúceho kľúčového hráča prvého tímu.

„Je celkom jasné, že Adam má v sebe všetky ingrediencie, ktoré od hráča chcete. Je to mohutný chlap. Silný. Dokáže korčuľovať. Má zručnosti,“ povedal pre klubový web generálny manažér Flames Brad Treliving.

„Máva večery, keď je najlepším hráčom v aréne. My sa snažíme zobrať všetky vrcholy a dná a trochu ten rozdiel zmenšiť, trochu to vyrovnať. Má v sebe dobrý balík. Myslím si, že sa skutočne prejavil až po vlaňajšej výmene do Sudbury.“

Ružička bol vymenený zo Sarnie do Sudbury 9. januára. V novom pôsobisku sa jeho trénerom stal niekdajší hráč NHL i Flames, Cory Stillman. Aj on mal na adresu bratislavského rodáka len slová chvály.

Článok pokračuje pod reklamou

„Skutočne verím, že tento chlapec má potenciál byť centrom prvej formácie v NHL,“ predpovedá dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára. „Vždy počúvate o hráčoch, ktorí sú schopní hrať naplno každý deň. On to po príchode do Sudbury dokázal. Každý deň bol najlepším hráčom na ľade. Adam robil každého okolo seba lepším hráčom. Do akéhokoľvek útoku sme ho dali, pozdvihol jeho hru. To je potenciál, ktorý má. Hrali sme proti nemu len dvakrát, takže som bol skutočne prekvapený, keď som videl, aký dobrý v skutočnosti je.“

Ružička po príchode do Sudbury nazbieral 41 bodov, vrátane 24 gólov, v 30 zápasoch. V ôsmich dueloch play-off pridal ďalších 10 bodov.

„Prišiel a hneď zapasoval do nášho tímu. Sadol si s hráčmi v šatni. Pre mňa je dôležité porozprávať sa aj s náhradnými rodinami. A jeho náhradná rodina ho zbožňovala. Tvrdila, že bol dospelým chlapcom, na juniora. Bol ochotný učiť sa. A na štadióne mal mentalitu profesionála. Mohli ste hneď vidieť, že bol o krok vpred v tom, že vedel, kde chce ísť a kde chce byť,“ povedal Stillman.

Ružička chce byť hráčom NHL. V apríli podpísal s Flames trojročnú nováčikovskú zmluvu a v novej sezóne už bude profesionálom. V nasledujúcom období tak na neho bude dohliadať pravdepodobne Cail MacLean, tréner Stocktonu Heat z AHL. Aj on pred sebou vidí veľkú nádej.

„Má v sebe všetky fyzické predpoklady, aby sa oddelil od množstva nádejí. Je veľký, ale dobre korčuľuje. Bude to situácia, v ktorej sa bude prispôsobovať profesionálnemu hokeju a tomu, že sa neustále hrá v takom vysokom tempe. V každom striedaní. Viem, že som ako pokazená platňa. Hovorí to každý tréner, ale je to pravda,“ skonštatoval MacLean.

„Odteraz to bude o tom, že najdôležitejšia bude jeho bojovnosť, nie jeho produktivita. Nebude v pozícii, v ktorej by mohol využívať svoje ofenzívne zručnosti, ak neukáže trénerom na úrovni NHL, že mu môžu dôverovať. Ak si cení viac produktivitu ako to, že bude spoľahlivý, bude to strmý výstup. To je prípad väčšiny mladíkov. Hovoria: ‘Ujasníme si to. To, čo som vedel celý život, to teraz nie je to najdôležitejšie?’ A my im hovoríme, že im tú ofenzívnu produktivitu neberieme, ale očakávame, že k tomu niečo pridajú.“

Calgary draftovalo Ružičku v roku 2017 až z celkového 109. miesta. Teraz to vyzerá byť ako veľmi dobrý krok vedenia tímu. Po troch sezónach v OHL by nemusel byť tak ďaleko od hrania v NHL.

„Či naskočí rovno do NHL alebo bude potrebovať ešte rok v Americkej hokejovej lige, aby porozumel drine proti väčším, silnejším hráčom a tomu, že každý bojuje o miesto každý deň, to uvidíme. Ak pôjde do kempu a hneď ukáže, že rozumie požiadavkám, jeho zručnosti ho na úrovni NHL udržia. Ak sa rozhodne a odhodlá sa k tomu, že bude excelovať každý deň, tak tu máme skvelú voľbu zo štvrtého kola draftu,“ poznamenal Stillman.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Rebríček experta: Uvidíme na drafte 2025 návrat Slováka do prvého kola? Zomrel bývalý hráč Penguins. Mal len 42 rokov Blíži sa play-off. Dvorský má fantastickú formu, no darilo sa viacerým SlovákomVšetci Slováci bodovali, štyria zahviezdili. Najproduktívnejší boli Kelemen a Koch Ovečkin chytil druhý dych: Napodobnil dve veľké legendy, toto dokázal ako prvý v histórii! + video Opäť sa stretávajú generálni manažéri tímov NHL. Čo je kľúčovým bodom programu? Rangers prišli na niekoľko týždňov o obrancu. Naplnili sa obavy? Kariéru končí hráč s 1000+ duelmi v NHL. Bol aj najužitočnejším hráčom zápasu hviezdRuský obranca bol suspendovaný za svoj čin z floridského derby Montreal preradil svoju jednotku draftu z Európy do AHL. Ako zareagoval Slafkovský?Flames, Oilers a Wild podpisovali zmluvy s mladíkmi Pospíšil otvorene o škandále: Veľká škoda, čo sa udialo. Bola to hlúposť Dvom Slovákom sa play-off vzdialilo, jeden je už na postupovej priečke! Kňažko nebodoval ani sa netešil z výhry Zlá správa: Anaheim priniesol nemilú novinku o Regendovi Vytvorí Nemec rekord? Ak by skončil ročník teraz, bol by jeho! Bedard medzi hráčmi týždňa. Na čele je ruská hviezda Život v prvom útoku: Nový parťák je skvelý, no musíte byť neustále v strehu, tvrdí Pospíšil Slafkovský by s týmto tempom dokázal, čo naposledy zvládli Hossa a Gáborík!Dvorského gólová séria je mimoriadna. Len jeden hráč v lige zažil dlhšiu! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies