Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Správy z NHL

Ako vyzerajú dnes? Nashville Predators

Je leto, máme po drafte i po otvorení hráčskeho trhu. Niektorí hráči stále čakajú na zmluvy, ale najväčší ruch už máme za sebou. Preto sa pomaly môžeme pozrieť na to, ako vyzerajú jednotlivé tímy po doterajších transakciách. Na rade je Nashville.

logo Nashville Predators

Nashville v poslednej sezóne získal titul v Centrálnej divízii a s bilanciou 47-29-6 obsadil tretie miesto v Západnej konferencii. V play-off však skončil už v prvom kole, keď v šiestich zápasoch stroskotal na Dallase.

Za Nashville už dlho nehral žiaden Slovák, posledným bol Marek Svatoš v sezóne 2010/11. V systéme žiaden momentálne ani nefiguruje. Klub má momentálne využitých 44 miest z 50 na zmluvy, pričom v základe je písaných 23 hráčov.

Predators sa v lete zbavili veľkého kontraktu P.K. Subbana a na trhu s voľnými hráčmi ulovili jednu z najväčších rýb – Matta Duchenea. Nádejou je, že tímu pomôže k dlhšiemu zotrvaniu v play-off. Klub si vyriešil potrebu zlepšiť ofenzívu, ale neuškodil by ešte jeden krídelník so streleckým citom.

Článok pokračuje pod reklamou

Voľby na drafte

Draftovou jednotkou Predators sa stal kanadský útočník Philip Tomasino vybraný z celkového 24. miesta. Ďalšími voľbami boli ruský útočník Jegor Avanasiev (42.), kanadský útočník Alexander Campbell (65.), americký obranca Marc Del Gaizo (109.), ruský obranca Semion Čistiakov (117.), americký brankár Ethan Haider (148.), švédsky útočník Isak Walther (179.) a fínsky útočník Juuso Pärssinen (210.).

Hráčske príchody

Novými tvárami v organizácii sa stali dvaja voľní hráči – útočníci Matt Duchene a Daniel Carr. Do tímu však prišla v lete aj trojica hráčov prostredníctvom výmen. Išlo o brankára Connora Ingrama (z Tampy) a obrancov Stevena Santiniho a Jeremyho Daviesa (obaja z New Jersey).

Hráčske odchody

Cez výmenu s New Jersey klub opustili krídelník Adam Helewka a obranca P.K. Subban. Následne si ako voľní hráči našli nové pôsobiská brankár Tom McCollum a útočníci Justin Kirkland, Wayne Simmonds, Cole Schneider a Phillip di Giuseppe. Brian Boyle je stále neobmedzeným voľným hráčom a neočakáva, že sa vráti späť.

Aktuálna zostava a platový rozpočet

V súčasnosti má tím z Tennessee k dispozícii zhruba 2,3 milióna amerických dolárov. S výnimkou útočníka Rocca Grimaldiho, ktorý je prihlásený aj na arbitráž, sú všetci hráči už pod zmluvami. Platí to aj o systéme. V budúcom roku by sa neobmedzenými voľnými hráčmi mohli stať obrancovia Roman Josi, Dan Hamhuis, Yannick Weber a Matt Irwin, ako aj útočníci Mikael Granlund, Craig Smith, Austin Watson, Miikka Salomäki a Frederick Gaudreau. V systéme podobný status čaká na ďalších štyroch hráčov – brankár Troya Grosenicka, obrancu Matta Donovana a útočníkov Daniela Carra s Colinom Blackwellom.

Využitie platového rozpočtu (81,5 mil. USD):
Ú O B
 

Aktuálnu zostavu Predators tvorí 13 útočníkov, ktorí si vyžiadajú dokopy zhruba 53,7 milióna amerických dolárov. Najlepšie plateným útočníkom tímu je Ryan Johansen s „cap-hitom“ 8,0 milióna amerických dolárov, ktorý je aj najlepšie plateným hráčom tímu. V predpokladaných útokoch Robbyho Stanleyho je aj Rocco Grimaldi čakajúci na zmluvu, zatiaľ čo v nich nefigurujú Frederick Gaudreau a Miikka Salomäki:

Filip Forsberg - Ryan Johansen - Viktor Arvidsson
Mikael Granlund - Matt Duchene - Craig Smith
Colton Sissons - Kyle Turris - Rocco Grimaldi
Calle Järnkrok - Nick Bonino - Austin Watson

V obrane je momentálne vedených osem hráčov zaťažujúcich rozpočet sumou cez 18,9 milióna amerických dolárov. Najviac z čiastky ukrojí Ryan Ellis, ktorý má „cap-hit“ 6,25 milióna amerických dolárov. Takto by mohli vyzerať predpokladané páry, do ktorých by sa nemuseli zmestiť Steven Santini a Matt Irwin:

Roman Josi - Ryan Ellis
Mattias Ekholm - Dante Fabbro
Dan Hamhuis - Yannick Weber

Nashville má pod jednocestnou zmluvou dvoch brankárov, ktorí spolu zaťažujú rozpočet sumou 6,5 milióna amerických dolárov. Päť miliónov patrí tridsaťšesťročnému Pekkovi Rinnemu, ktorému bude opäť kryť chrbát o 12 rokov mladší krajan Juuse Saros.

Silnejšie alebo slabšie? Ako vyzerá tento tím dnes?
Svoj názor môžete vyjadriť v komentároch.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies