Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Ako vyzerajú dnes? Ottawa Senators

Je leto, máme po drafte i po otvorení hráčskeho trhu. Niektorí hráči stále čakajú na zmluvy, ale najväčší ruch už máme za sebou. Preto sa pomaly môžeme pozrieť na to, ako vyzerajú jednotlivé tímy po doterajších transakciách. Na rade je Ottawa.

logo Ottawa Senators

Ottawa v poslednej sezóne nepostúpila do play-off v druhej sezóne po sebe a mala k tomu veľmi ďaleko, keď s bilanciou 29-47-6 obsadila posledné miesto v Atlantickej divízii aj vo Východnej konferencii. Klub pritom opustili významní hráči, ako Erik Karlsson, Matt Duchene, Mark Stone či Ryan Dzingel. Opäť bola aj kontroverzia – s videom zosmiešňujúcim asistenta trénera Martina Raymonda.

Kým Marián Gáborík pre zdravotné problémy nehral, v drese tímu z hlavného mesta Kanady absolvoval svoju prvú plnú sezónu v NHL slovenský obranca Christián Jaroš, ktorý sa pobije o šancu v prvom tíme aj v tomto roku. Jeho klub má momentálne využitých 48 miest z 50 na zmluvy, pričom v základe je písaných 20 hráčov.

Okrem odchodov kľúčových hráčov opustil tím aj tréner Guy Boucher, ktorý dostal v marci výpoveď. V novej sezóne ho nahradí D. J. Smith, ktorý bude mať k dispozícii mladé hráčske jadro. Tím urobil aj pár zmien, ktorými získal skúsených hráčov, akými sú Artem Asnisimov, Ron Hainsey či Tyler Ennis, aby nebolo všetko len o mládeži. Kľúčovým príchodom je aj Nikita Zajcev, ale tím by ešte potreboval posilniť ofenzívu minimálne o kvalitného strelca. Zaujímavé bude sledovať, ako sa bude v druhej sezóne v NHL dariť Bradymu Tkachukovi.

Článok pokračuje pod reklamou

Voľby na drafte

Draftovou jednotkou Senators sa stal fínsky obranca Lassi Thompson vybraný z celkového 19. miesta. Ďalšími voľbami boli americký útočník Shane Pinto (32.), dánsky brankár Mads Sogaard (37.), švédsky útočník Viktor Lodin (94.), americký útočník Mark Kastelic (125.) a kanadský obranca Maxence Guenette (187.).

Hráčske príchody

Cez výmeny získala Ottawa obrancu Nikitu Zajceva, útočníkov Connora Browna, Michaela Carocneho (všetci traja prišli z Toronta) a Artema Anisimova (z Chicaga). Cez trh s voľnými hráčmi do tímu prišli obrancovia Nick Ebert, Ron Hainsey a útočníci Jordan Szwarz, Tyler Ennis. Zo Švédska zase o šancu zabojovať o NHL príde obranca Olle Alsing.

Hráčske odchody

„Starý kontinent“ zlákal obrancu Stefana Elliotta a centrov Jima O’Briena a Chasea Balisyho. Ako voľní hráči si nové pôsobisko našli aj útočníci Darren Archibald s Brianom Gibbonsom a obranca Erik Burgdoerfer. Cez výmeny hlavné mesto Kanady opustili obrancovia Cody Ceci, Ben Harpur, center Aaton Luchuk (všetci traja TOR), krídelník Zack Smith (CHI).

Aktuálna zostava a platový rozpočet

V súčasnosti má tím z hlavného mesta Kanady k dispozícii 20,64 milióna amerických dolárov, pričom rozpočet zaťažuje aj vykúpenie Diona Phaneufa zo zmluvy. Na listine dlhodobo zranených figurujú Marián Gáborík a Clarke MacArthur. Na zmluvu čaká už len útočník Colin White. V budúcom roku by sa neobmedzenými voľnými hráčmi mohli stať obrancovia Ron Hainsey, Mark Borowiecki a Dylan DeMelo, útočníci Mikkel Boedker, Jean-Gabriel Pageau, MacArthur a Tyler Ennis, ako aj brankári Craig Anderson a Mike Condon. V systéme podobný status čaká na útočníka Jordana Szwarza a obrancu Codyho Goloubefa.

Využitie platového rozpočtu (80,77 mil. USD*):
Ú O B zr
* - odpočítané vykúpenie Phaneufa zo zmluvy (0,729 mil. $)a započítaní aj hráči na listine dlhodobo zranených hráčov (9,525 mil. $, označení ako "zr")

Aktuálnu zostavu Senators tvorí 10 útočníkov, ktorí si vyžiadajú dokopy zhruba 28,2 milióna amerických dolárov. Najlepšie plateným útočníkom aj hráčom tímu je Bobby Ryan s „cap-hitom“ 7,25 milióna amerických dolárov. V predpokladaných útokoch Mikea Zeisbergera figuruje aj Rudolfs Balcers, ktorý je nateraz písaný v systéme:

Brady Tkachuk - Colin White - Bobby Ryan
Anthony Duclair - Jean-Gabriel Pageau - Drake Batherson
Rudolfs Balcers - Artem Anisimov - Connor Brown
Tyler Ennis - Chris Tierney - Mikkel Boedker

V obrane je momentálne vedených sedem hráčov zaťažujúcich rozpočet sumou iba 12,6 milióna amerických dolárov. Najviac z čiastky ukrojí Nikita Zajcev, ktorý má „cap-hit“ 4,5 milióna amerických dolárov. Takto by mohli vyzerať predpokladané páry, pričom Zeisberger v nich nevidí Jaroša, ktorý rovnako ako Wolanin s Chabotom môže byť poslaný na „farmu“ priamo bez waiver listiny:

Thomas Chabot - Dylan DeMelo
Christian Wolanin - Nikita Zaitsev
Erik Brannstrom - Ron Hainsey

Ottawa má pod jednocestnou zmluvou až troch brankárov, ktorí spolu zaťažujú rozpočet sumou 9,75 milióna amerických dolárov. Jednotkou by mal byť opäť Craig Anderson, ktorého „cap-hit“ je 4,75 milióna amerických dolárov. O post dvojky sa pobijú Anders Nilsson a Mike Condon.

Silnejšie alebo slabšie? Ako vyzerá tento tím dnes?
Svoj názor môžete vyjadriť v komentároch.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies