Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Najhoršie zmluvy v NHL? Toto je výber Top 10

Takmer každý generálny manažér podpíše zmluvu, ktorej by sa neskôr rád zbavil. Josh Wegman zostavil prehľad 10 zmlúv, ktoré možno považovať za tie najhoršie v súčasnej NHL, ak si odmyslíme kontrakty podpísané toto leto a zmluvy s hráčmi, ktorí môžu byť zapísaní na listinu dlhodobo zranených hráčov.

10. Jonathan Quick, B, Los Angeles
Dean Lombardi stihol s Quickom podpísať 10-ročný kontrakt s „cap-hitom“ 5,8 milióna dolárov predtým, ako sa zaviedli limity na dĺžky zmlúv. Momentálne 33-ročný brankár má za sebou najhoršiu sezónu kariéry a dokonca sa v nej zaradil medzi najhorších brankárov ligy. Kryl len 88,8 % striel, pričom jeho mladší kolegovia na tom boli podstatne lepšie – Jack Campbell mal 92,8% úspešnosť zákrokov, Calvin Petersen 92,4%. Do konca zmluvy chýbajú štyri roky.

9. Johnny Boychuk, O, NY Islanders
V sezóne 2014/15 bol skvelý, ale odvtedy dramaticky padal dole. Už viac nie je ofenzívnym prínosom a v minulej sezóne bol aj najhorším obrancom tímu v predchádzaní streleckých pokusov a očakávaných gólov. Je obrancom tretieho páru, má 35 rokov a lepší už nebude. Zmluva s „cap-hitom“ 6 miliónov dolárov platí ešte tri roky. Podpísal ju s ním Garth Snow.

8. Bobby Ryan, Ú, Ottawa
Pre tím, ktorý je bližšie k platovému dnu, to nie je problém, ale Bryan Murray by sa asi dobrovoľne nechválil zmluvou s Ryanom, ktorej zostávajú do konca ešte tri roky. Ryan sa po príchode do Ottawy nepriblížil k úrovni hráča s „cap-hitom“ 7,25 milióna amerických dolárov. Stále je smerom vpred užitočný, ale v defenzívnej práci je to bieda. A ani zdravie nemá najpevnejšie.

Článok pokračuje pod reklamou

7. Justin Abdelkader, Ú, Detroit
Ken Holland mal dlho renomé skvelého generálneho manažéra, ale aj on urobil v ére platového stropu pár prešľapov. Jedným z nich bola sedemročná zmluva za 4,25 milióna amerických dolárov ročne pre Abdelkadera po jeho prvej ofenzívne vydarenej sezóne. Odvtedy sa už ani nepriblížil k 20-gólovej forme a v jeho zmluve ešte zostávajú štyri roky.

6. Karl Alzner, O, Montreal
Má len 30, ale zdá sa, že najlepšie roky za sebou. Prvá sezóna v Montreale skočila katastrofálne a v tej uplynulej už hrával prevažne na „farme“. Niekdajšia draftová päťka pritom poberá 4,625 milióna amerických dolárov ročne. A poberať bude ešte tri roky. Upísal si ju Marc Bergevin.

5. Loui Eriksson, Ú, Vancouver
Ešte tri roky chýbajú do naplnenia zmluvy s „cap-hitom“ 6 miliónov amerických dolárov a už sa špekuluje o konci Erikssona vo Vancouveri. Nebol takou posilou, v akú Jim Benning dúfal. V poslednej sezóne v Bostone strelil 30 gólov, za tri roky v drese Canucks ich nastrieľal dokopy 32. V tomto bode je vo veku 34 rokov na úrovni hráča štvrtej formácie.

4. Kyle Okposo, Ú, Buffalo
Keď Tim Murray v roku 2016 podpísal tento sedemročný kontrakt s priemernou hodnotou 6 miliónov amerických dolárov, nič nenasvedčovalo tomu, že sa z toho stane tak skoro problém. Okposo zažíval bodový pokles od sezóny 2013/14, no v uplynulom ročníku to bol pokles dramatický – v 78 zápasoch nazbieral len 29 bodov. Na prvé dva útoky nie je dostatočne dobrý a hra v spodnej „šestke“ mu tiež príliš, bez správnych spoluhráčov, nesedí.

3. Andrew Ladd, Ú, NY Islanders
Islanders majú ešte na štyri roky upísaného Ladda, ktorý zaťažuje strop sumou 5,5 milióna amerických dolárov. Kontrakt je ešte zásluhou starého vedenia. V 33 rokoch už Ladd nie je taký efektívny a v ostatnom ročníku ho nepodržalo ani zdravie.

2. Milan Lucic, Ú, Calgary
Peter Chiarelli má v zbierke niekoľko zlých kontraktov, ale na vrchole sa týči zmluva s Lucicom, ktorej „cap-hit“ je 6 miliónov amerických dolárov. Tá už nie je starosťou Chiarelliho a z väčšej miery ani Edmontonu (udržal si 750 000 dolárov). Calgary bude dúfať, že sa znovu chytí, pretože zmluva trvá ešte štyri roky. Lucic však už rýchlej hre nestíha, a tak je zrejme odsúdený na pozíciu najdrahšieho hráča štvrtého útoku v NHL.

1. Brent Seabrook, O, Chicago
Tridsaťštyriročný obranca má vo svojej zmluve platných ešte päť rokov, pričom platový rozpočet zaťažuje sumou 6,875 milióna amerických dolárov. Osemročnú zmluvu za 55 miliónov dolárov s ním podpísal Stan Bowman a bolo to v čase Seabrookovho vrcholu. Ofenzíve príliš nepomáha a jeho výkonnosť v defenzíve ostatné tri roky dramaticky klesala. Už teraz mu patrí pozícia v treťom páre.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies