Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Správy z NHL

Ako vyzerajú dnes? Winnipeg Jets

Je leto, máme po drafte i po otvorení hráčskeho trhu. Niektorí hráči stále čakajú na zmluvy, ale najväčší ruch už máme za sebou. Preto sa pomaly môžeme pozrieť na to, ako vyzerajú jednotlivé tímy po doterajších transakciách. Na rade je Winnipeg.

logo Winnipeg Jets

Winnipeg skončil v minulej sezóne na druhom mieste Centrálnej divízie a štvrtom mieste Západnej konferencie, keď v základnej časti dosiahol bilanciu 47-30-5. Aj on sa však play-off zaradil medzi nasadené tímy, ktoré skončili veľmi skoro. Už v prvom kole ho v šiestich zápasoch vyradil neskorší šampión, St. Louis.

V drese Jets sme doteraz videli len jedného Slováka – až do minulej sezóny ním bol Marko Daňo, ktorý v lete nedostal kvalifikačnú zmluvu a tím opustil ako neobmedzený voľný hráč. Klub má momentálne využitých 39 miest z 50 na zmluvy, pričom v základe je písaných 17 hráčov.

Winnipeg bude po lete iný, ale jediným významnejším menom prichádzajúcim do tímu je Neal Pionk. Zvučnejšie sú však mena hráčov, ktorí klub opustili, vrátane Jacoba Troubu, Tylera Myersa či Kevina Hayesa. Tím ešte potrebuje podpísať nové zmluvy s troma obmedzenými voľnými hráčmi, medzi ktorými sú aj útočné hrozby Kyle Connor a Patrick Laine. V novom ročníku by mohol dávať viac priestor mladíkom, ako sú Kristian Vesalainen, Mason Appleton či Sami Niku.

Článok pokračuje pod reklamou

Voľby na drafte

Draftovou jednotkou Jets sa stal fínsky obranca Ville Heinola, ktorý bol draftovaný z celkového 20. miesta. Ďalšími voľbami boli švédsky obranca Simon Lundmark (51.), fínsky útočník Henri Nikkanen (113.), kanadský útočník Harrison Blaisdell (134.) a americký brankár Logan Neaton (144.).

Hráčske príchody

Winnipeg urobil jednu výmenu, prostredníctvom ktorej získa obrancu Neala Pionka (z Rangers). Zo „starého kontinentu“ prišli útočníci Andrej Čibisov a Joona Luoto. Ako voľní hráči prišli aj obranca Anthony Bitetto a útočník Mark Letestu.

Hráčske odchody

Útočník Matt Hendricks ukončil kariéru, Marko Daňo nedostal kvalifikačnú ponuku a ako voľní hráči si našli nové pôsobiská aj brankár Ken Appleby, útočníci Brandon Tanev a Par Lindholm, ako aj obrancovia Tyler Myers, Jimmy Oligny, Ben Chiarot a Bogdan Kiselevič, ktorý sa vrátil do Európy. Cez výmeny zase odišli center Kevin Hayes a obranca Jacob Trouba.

Aktuálna zostava a platový rozpočet

V súčasnosti je tím z Manitoby k dispozícii takmer 17,6 milióna amerických dolárov, ale obmedzenými voľnými hráčmi sú stále brankár Eric Comrie a kľúčoví útočníci Kyle Connor a Patrik Laine. V budúcom roku by sa neobmedzenými voľnými hráčmi mohli stať brankár Laurent Brossoit a obrancovia Nathan Beaulieu a Dmitrij Kulikov. V systéme podobný osud čaká šiestich hráčov – obrancov Anthonyho Biletta a Camerona Schillinga, ako aj útočníkov Marka Letestua, Setha Griffitha, Logana Shawa a Andreja Čibisova.

Využitie platového rozpočtu (81,5 mil. USD):
Ú O B  

Aktuálnu zostavu Jets tvorí 8 útočníkov, ktorí si vyžiadajú dokopy takmer 35,9 milióna amerických dolárov. Najlepšie plateným útočníkom aj hráčom tímu je kapitán Blake Wheeler, ktorý má „cap-hit“ 8,25 milióna amerických dolárov. Takto vyzerajú predpokladané útoky Davida Satriana, ktorý v nich počíta aj s Masonom Appletonom a Kristianom Vesalainenom:

Nikolaj Ehlers - Mark Scheifele - Blake Wheeler
Kyle Connor - Andrew Copp - Patrik Laine
Jack Roslovic - Adam Lowry - Mason Appleton
Mathieu Perreault - Bryan Little - Kristian Vesalainen

V obrane je momentálne vedených sedem hráčov zaťažujúcich rozpočet sumou 20,633 milióna amerických dolárov. Najviac z čiastky ukrojí Dustin Byfuglien s „cap-hitom“ 7,6 milióna amerických dolárov. Takto by mohli vyzerať predpokladané páry, v ktorých nefiguruje Tucker Poolman:

Josh Morrissey - Nathan Beaulieu
Sami Niku - Dustin Byfuglien
Dmitrij Kulikov - Neal Pionk

Winnipeg má pod jednocestnou zmluvou momentálne dvoch brankárov, ktorí spolu zaťažujú platový strop sumou zhruba 7,391 milióna amerických dolárov. Jednotkou bude dvadsaťšesťročný Connor Hellebuyck s „cap-hitom“ 6,167 milióna amerických dolárov. Druhým brankárom v hierarchii je rovnako starý Laurent Brossoit, ktorého v kempe vyzve Eric Comrie čakajúci stále na zmluvu.

Silnejšie alebo slabšie? Ako vyzerá tento tím dnes?
Svoj názor môžete vyjadriť v komentároch.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Vyšli finálne preddraftové rebríčky CSS: Aké pozície v nich obsadili Slováci?Poznáme päť istých sérií prvého kola play-off. Svojich súperov poznajú aj obaja Slováci Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies