Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Mohli by Bruins skúsiť vymeniť Haláka?

Bruins delí týždeň od otvorenia tréningového kempu a veľa diskusií v Bostone je o obmedzených voľných hráčoch Charliem McAvoyovi a Brandonovi Carlovi, ktorí stále nemajú v rukách zmluvu pre sezóny 2019/20.

Pred štartom tréningového kempu sa o tejto téme rozprávali Ken Laird a Matt Kalman z podcastu The Skate s hokejovým expertom televízie CBS Sports, Peteom Blackburnom.

Ako je známe, Bruins majú na upísanie si oboch mladých obrancov veľmi málo miesta – len necelého 7,3 milióna pod platovým stropom. Práve to najviac brzdí pokroky v rokovaniach. Blackburn tvrdí, že riešenie situácie sa núka vo výmene dvoch hráčov.

„Možno jeden z tých mladých útočníkov príde, zaujme a možno budú Bruins v pohodlnejšej pozícii, aby vymenili hráča, ako je Charlie Coyle. Nemyslím si, že je to nevyhnutne to, čo by chceli urobiť. Myslím si, že veľký dôvod, prečo ho získali, bol ten rok navyše. Nechceli ho na pol sezóny. Ak by však jeden z tých mladých centrov ukázal, že je schopný centrovať tretí útok, potom vymeňte Coylea a upíšete si jedného alebo oboch obrancov,“ povedal s tým, že výmena by sa síce nestretla s jasotom fanúšikov, ale riešila by situáciu.

Článok pokračuje pod reklamou

„Nechápte ma zle, nemyslím si, že je to to, čo chcú urobiť a nemyslím si, že by to veľa ľudí potešilo, pretože bol jedným z najlepších útočníkov tímu v play-off. Určite nie je ideálna situácia, keď sa vzdáte hráča, ako je Donato, a potom ešte musíte vymeniť Coylea len preto, aby to prečistilo ten neporiadok, ktorí ste si spôsobili.“

Okrem výmeny Coylea, ktorý má „cap-hit“ 3,2 milióna amerických dolárov a po sezóne môže byť neobmedzeným voľným hráčom, by sa vedenie mohlo zamyslieť nad tým, či by rovnakú vec nemohlo urobiť s Jaroslavom Halákom.

Hlavným brankárom Bostonu je a aj bude Tuukka Rask. Halák síce v minulej sezóne odviedol kus dobrej roboty, ale takisto mu po sezóne vyprší kontakt a na trhu s voľnými hráčmi by sa mu mohli po vydarených výkonoch ponúkať zaujímavejšie alternatívy, a tak by v Bostone tak či tak zostať nemusel.

„Stále tvrdím, že ďalšou voľbou, na ktorú sa oplatí pozrieť, je výmena brankára Jaroslava Haláka. Neušetrí to veľa peňazí, ale nejaké peniaze to predsa ušetrí. Viem, že je dôležitý, bol dôležitý v minulej sezóne tým, že odľahčil Tuukku. No, je to možnosť, na ktorú sa musíte pozrieť, pretože musíte uvoľniť peniaze kdekoľvek sa to dá,“ poznamenal Blackburn.

Výmenou Haláka by Bruins ušetrili čiastku rovnajúcu sa rozdielu jeho „cap-hitu“ 2,75 milióna amerických dolárov a „cap-hitu“ brankára, ktorý by ho na poste náhradníka nahradil. V systéme má tím troch brankár, ktorých ročná hodnota je okolo 700 tisíc dolárov – Kylea Keysera, Daniela Vladařa a Maxima Lagaceho.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies