Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Marner nechce zarábať menej ako Matthews. Kratšia zmluva je problematická pre tím

Tím Toronto Maple Leafs bol počas leta vytrvalý v snahách podpísať s Mitchom Marnerom sedem alebo osemročnú zmluvu. Informuje o tom Darren Dreger z televízie TSN, ktorý prináša aj pohľad na financie.

V júni vraj Maple Leafs dali talentovanému útočníkovi ponuku na 11 miliónov amerických dolárov ročne, ktorá by z neho urobila jedného z najlepšie platených hráčov NHL. Zahŕňala by aj vyplatenie výkonnostného bonusu 1,6 milióna amerických dolárov, ktorý mohol získať počas trvania nováčikovskej zmluvy.

Dregerov kolega Bob McKenzie dodáva, že keďže priemerná ročná hodnota zmluvy bola nižšia, akú má zmluva Austona Matthewsa, ponuky neboli pre Marnerov kemp akceptovateľné. Pripomeňme, že Matthews vo februári podpísal päťročnú zmluvu s „cap-hitom“ 11,634 milióna amerických dolárov.

Dreger tvrdí, že Marnerov kemp sa momentálne koncentruje na trojročnú zmluvu, ktorá by Torontu mohla priniesť komplikácie – Marner by mohol pri rastúcej platovej štruktúre v ročníku 2021/22 zarábať až 12 miliónov dolárov a tím by mu potom musel predložiť vysokú kvalifikačnú ponuku, aby si udržal jeho práva. Potom je tu tiež možnosť toho, že by hráč mohol byť neobmedzeným voľným hráčom už v roku 2023.

Článok pokračuje pod reklamou

McKenzie verí, že najlepšie riešenie pre obe strany by v tomto bode bola trojročná premosťovacia zmluva, ale tiež upozorňuje, že Marnerove vysoké platové požiadavky (okolo 9-10 miliónov ročne) spôsobujú, že o ňu Toronto nemá záujem. Nevidí pritom, že by sa niečo tak skoro zmenilo, ak jedna či druhá strana neurobí niečo radikálne.

Marner bol v auguste v kontakte so švajčiarskym Zürichom, ktorý by mu mohol dať šancu trénovať s jeho mužstvom. Dreger verí, že ak sa v rokovaniach nič neposunie, hráč neskôr počas septembra do Švajčiarska skutočne aj odletí.

Toronto medzitým aktuálne na platy hráčov vynakladá 85,35 milióna amerických dolárov, takže je zhruba 4 milióny nad limitom. David Clarkson a Nathan Horton však po zapísaní na listinu dlhodobo zranených hráčov ušetria tímu 10,5 milióna dolárov. Zach Hyman a Travis Dermott, ktorých tiež sužujú zranenia, by na začiatku sezóny mohli tímu ušetriť 3,13 milióna dolárov.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies