Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Preview Východnej konferencie pred štartom sezóny 2019/20

Východná konferencia bude v novej sezóne zahŕňať top favorita i top outsidera celej súťaže. Celkovo sa v nej však črtá zaujímavý boj o play-off. Pozrime sa na vyhliadky tímov Atlantickej i Metropolitnej divízie.


Atlantická divízia

Atlantická divízia bude mať opäť tri tímy, ktoré sú favorizované na postup do play-off z prvých troch priečok. Top favoritom je opäť Tampa Bay, kým Torontu a Bostonu zostane opäť podľa paperov v rukách boj o druhé miesto. Čiernym koňom by mohla byť Florida a outsidermi sú Detroit a Ottawa. Vymaniť sa z tejto pozície bude chcieť Buffalo. Niekde medzi by mal zostať Montreal.

BOSTON BRUINS

Základná časť 2018/19: 49-24-9 (2. miesto v divízii)
Play-off 2019: finále Stanleyho pohára
Kľúčové príchody: Brett Ritchie, Par Lindholm
Kľúčové odchody: Marcus Johansson, Noel Acciari
Slováci v tíme: Jaroslav Halák, Zdeno Chára

V minulej sezóne ich delil len jeden zápas od Stanleyho pohára a v lete nemuseli robiť žiadne významné zmeny. Tím má kvalitného trénera, talentovaný útok, talentovanú obranu a snáď ten najlepší brankársky tandem v lige, o ktorý sa starajú Rask s Halákom. Druhej vlne útoku pomôže Charlie Coyle, ale otáznik visí nad nižšími formáciami. Zdeno Chára už tiež nie je najmladší, no v obrane napredujú mladíci. Nebude ľahké vyhrať posledný zápas celej sezóny, ktorý sa vlani tímu vyhrať nepodarilo, ale ak všetko sadne tak, ako má, tak Bruins nie sú bez šance.

BUFFALO SABRES

Článok pokračuje pod reklamou

Základná časť 2018/19: 33-39-10 (6. miesto v divízii)
Play-off 2019: -
Kľúčové príchody: Marcus Johansson, Colin Miller, Jimmy Vesey, Henri Jokiharju
Kľúčové odchody: Jason Pominville
Slováci v tíme: -

Sabres majú v mužstve talent, ale stále potrebujú posilniť, aby sa dostali do hornej polovice divízie. Rasmus Dahlin musí napredovať a Jack Eichel a Jeff Skinner nadviazať na minulú sezónu, aby aspoň trošku vystrkovali rožky. Pomôcť by mohli aj Vesey a Johanson, ktorí zvýšia kvalitu útoku. Faktorom bude aj nový tréner, už tretí za posledné štyri sezóny.

DETROIT RED WINGS

Základná časť 2018/19: 32-40-10 (7. miesto v divízii)
Play-off 2019: -
Kľúčové príchody: Valtteri Filppula, Patrik Nemeth, Calvin Pickard
Kľúčové odchody: Niklas Kronwall, Thomas Vanek
Slováci v tíme: -

Detroit je v prestavbe a hoci Steve Yzerman vyvolal nádej, v tejto sezóne veľké oči mať netreba. Mladíci rastú a talent majú, ale ešte nevyzerajú byť pripravení ťahať tím do play-off. Výrazne by pomôcť nemali ani letné posily. Otáznik visí najmä nad obranou, ktorú v lete obohatil Patrik Nemeth. Pre Red Wings je prioritou budúcnosť a ešte treba počkať aj na to, kým platový rozpočet neopustia prakticky nevymeniteľné kontrakty. Potom bude na Yzermanovi, aby zopakoval svoje „kúzla“ z Tampy.

FLORIDA PANTHERS

Základná časť 2018/19: 36-32-14 (5. miesto v divízii)
Play-off 2019: -
Kľúčové príchody: Sergej Bobrovskij, Anton Stralman, Brett Connolly, Noel Acciari
Kľúčové odchody: Roberto Luongo, James Reimer
Slováci v tíme: -

Florida má mladý, ale sebavedomý tím. Príchod trénera Joela Quennevillea a brankára Sergeja Bobrovského, ktorý bude nastupcom Roberta Luonga, zvyšujú ambície. Hĺbke zase pomôžu Connolly a Acciari, obrane Stralman. A práve obrana má pred sebou najväčší test. Ak ho zvládne, tím by sa konečne mohol dostať do play-off. Panthers však už v minulosti viackrát vyzerali nádejne a nedopadlo to najlepšie.

MONTREAL CANADIENS

Základná časť 2018/19: 44-30-8 (4. miesto v divízii)
Play-off 2019: -
Kľúčové príchody: Keith Kinkaid, Nick Cousins, Ben Chiarot
Kľúčové odchody: Andrew Shaw, Antti Niemi, Jordie Benn, Nicolas Deslauriers
Slováci v tíme: Tomáš Tatar

Vlani ho delil len kúsok od play-off. Montreal nemožno podceňovať, ale tím môže aj sklamať. Na vrchol nemá, ale horšie ako na 5. mieste divízie by byť nemusel. Prichádza nová vlna mladíkov, ale tím nemá dostatok hviezd a nedostatočná produktivita by ho mohla stáť play-off. Hviezdou tímu je najmä brankár Price, ktorý tím musí podržať a nezažiť poslabší rok. Zlepšenie by potrebovali aj presilovky.

OTTAWA SENATORS

Základná časť 2018/19: 29-47-6 (8. miesto v divízii)
Play-off 2019: -
Kľúčové príchody: Artem Anisimov, Nikita Zajcev, Connor Brown, Ron Hainsey, Tyler Ennis
Kľúčové odchody: Cody Ceci, Zack Smith, Ben Harpur
Slováci v tíme: Marián Gáborík (listina dlh. zranených)

Ottawa bude bojovať o to, aby ukázala, že sa v nej odborníci mýlia. Očakáva sa totiž, že skončí na dne svojej konferencie, ak nie aj v celej lige. V minulej sezóne vyhrala len 29 zápasov a bola skutočne zlá – horšie to tak asi už nebude. Tím má nového trénera a pár nových tvárí, čo mu dodáva nádej. Boj o play-off je však veľmi nepravdepodobný.

TAMPA BAY LIGHTNING

Základná časť 2018/19: 62-16-4 (Prezidentova trofej)
Play-off 2019: 1. kolo
Kľúčové príchody: Kevin Shattenkirk, Curtis McElhinney
Kľúčové odchody: J.T. Miller, Anton Stralman, Ryan Callahan, Dan Girardi
Slováci v tíme: Erik Černák

Tampa Bay zostáva favoritom bookmakerov nie len na divízny titul, ale aj na zisk Stanleyho pohára. Aj po tomto lete je to najtalentovanejší tím ligy a zaujímavé bude sledovať hlavne to, ako sa v play-off vyrovná s tlakom, ktorý bude po štvorzápasovom fiasku v minulej sezóne väčší. Obrana, v ktorej má miesto Erik Černák, bude po príchode Kevina Shattenkirka ešte lepšia. Po príchode McElhinney stúpla aj kvalita bránkoviska a viac agresivity do tímu prinesie Pat Maroon.

TORONTO MAPLE LEAFS

Základná časť 2018/19: 46-28-8 (3. miesto v divízii)
Play-off 2019: 1. kolo
Kľúčové príchody: Tyson Barrie, Alex Kerfoot, Cody Ceci, Jason Spezza
Kľúčové odchody: Nikita Zajcev, Jake Gardiner, Nazem Kadri, Tyler Ennis, Connor Brown, Patrick Marleau
Slováci v tíme: Martin Marinčin

Tím pôsobí lepšie a novú podobu bude mať aj obrana, ktorej kvalitu by mali zvýšiť Cody Ceci a Tyson Barrie. V lete sa tímu podarilo predĺžiť zmluvu s Mitchom Marnerom a od Williama Nylandera sa očakáva zlepšenie. O sile útoku niet pochýb, ale či tím prehovorí vážnejšie do boja o Stanleyho pohár, to bude závisieť najmä od obrany a bránkoviska.

Metropolitná divízia

Metropolitná divízia bude ešte vyrovnanejšia ako predtým. V boji o divízny titul môže byť až päť tímov, počnúc Washingtonom a Pittsburghom po Carolinu, Islanders a New Jersey, ktoré má za sebou veľké leto. Odpisovať však nemožno ani Rangers, Flyers či Blue Jackets. Jednoducho povedané – každý tím v tejto divízii môže byť v play-off, ale aj nemusí.

CAROLINA HURRICANES

Základná časť 2018/19: 46-29-7 (4. miesto v divízii)
Play-off 2019: 3. kolo
Kľúčové príchody: Erik Haula, Jake Gardiner, Ryan Dzingel, Joel Edmunson, James Reimer
Kľúčové odchody: Justin Williams, Justin Faulk, Micheal Ferland, Curtis McElhinney, Calvin de Haan
Slováci v tíme: -

V minulej sezóne milo prekvapila, no zvýšila aj očakávania, ktoré sa na ňu budú klásť v tomto ročníku. Waddell pomenil obranu – vymenil Faulka za Edmundsona a získal Jakea Gardinera. Obrana tak bude naďalej najsilnejšou stránkou. Útok sa tiež zlepšil a k talentovanej skupine útočníkov pribudol Ryan Dzingel. Možný otáznik visí nad bránkoviskom a nepomohol ani odchod Justina Williamsa, ktorý bol skutočným lídrom v pravom zmysle slova.

COLUMBUS BLUE JACKETS

Základná časť 2018/19: 47-31-4 (5. miesto v divízii)
Play-off 2019: 2. kolo
Kľúčové príchody: Elvis Merzlikins, Gustav Nyquist
Kľúčové odchody: Sergej Bobrovskij, Artemij Panarin, Matt Duchene, Ryan Dzingel
Slováci v tíme: -

Blue Jackets majú za sebou ťažké leto. Prišli o Panarina, Bobrovského, Duchenea i Dzingela. Nejaký úpadok očakávať možno, ale stále majú konkurencieschopný tím, ktorý bude John Tortorella motivovať práve odchodmi hviezd, ktoré ho nahnevali. Obrana tímu je stále dobrá, útok oslabil, ale nemusí byť stratený. Dôležité však bude, aby Joonas Korpisalo ukázal, že je schopný byť brankárskou jednotkou.

NEW JERSEY DEVILS

Základná časť 2018/19: 31-41-10 (8. miesto v divízii)
Play-off 2019: -
Kľúčové príchody: P.K. Subban, Wayne Simmonds, Nikita Gusev
Kľúčové odchody: -
Slováci v tíme: -

Rušné, ale pozitívne leto má za sebou New Jersey. Z prvého miesta na drafte si vybralo Jacka Hughesa, získalo hviezdu KHL Nikitu Guseva a taktiež P.K. Subbana a Waynea Simmondsa. Zabúdať nemožno ani na to, že Taylor Hall bude zdravý – a vlani bola práve jeho absencia cítiť. Bude sa dať na čo pozerať a neúčasť v play-off by bola sklamaním. Tím má dobrú situáciu aj v platovom rozpočte, čo nevylučuje ďalšie posily pred prestupovou uzávierkou. Pozitívom je aj to, že sa v dobrej forme ukazoval v príprave brankár Cory Schneider.

NEW YORK ISLANDERS

Základná časť 2018/19: 48-27-7 (2. miesto v divízii)
Play-off 2019: 2. kolo
Kľúčové príchody: Semion Varlamov, Derick Brassard
Kľúčové odchody: Robin Lehner, Valtteri Filppula
Slováci v tíme: -

Barry Trotz vrátil Islanders na správnu koľaj a tím sa v minulej sezóne postaral o pozitívne prekvapenie, najmä, ak si uvedomíme, že ho opustil John Tavares. Tento rok tím opustil Robin Lehner, a tak bude dôležité, aby svoju hodnotu potvrdil Semion Varlamov. Obranná hra zrejme zostane silná a ak ju podporí aj bránkovisko s útokom obohateným o Dericka Brassarda , tak by pre newyorský tím nemusel byť problém dostať sa do play-off z prvých troch pozícií.

NEW YORK RANGERS

Základná časť 2018/19: 32-36-14 (7. miesto v divízii)
Play-off 2019: -
Kľúčové príchody: Artemij Panarin, Jacob Trouba, Adam Fox
Kľúčové odchody: Kevin Shattenkirk, Jimmy Vesey, Neal Pionk
Slováci v tíme: -

Veľa nasvedčuje tomu, že prestavba v New Yorku nebude dlhá. Očakáva sa zlepšenie, ale Rangers by mohli byť v tejto sezóne lepší, ako sa čaká, a mohli by byť reálne v hre o play-off. Tím draftoval Kaapa Kakka a vyhral boj o Artemija Panarina. Prišiel však aj šikovný Adam Fox, ktorí je trochu v tieni Panarina či Jacoba Troubu, ale ktorí môže byť dôležitý. Nepredvídateľný je však Henrik Lundqvist, ktorý je opäť o rok starší.

PHILADELPHIA FLYERS

Základná časť 2018/19: 37-37-8 (6. miesto v divízii)
Play-off 2019: -
Kľúčové príchody: Justin Braun, Matt Niskanen, Kevin Hayes
Kľúčové odchody: Radko Gudas, Cam Talbot
Slováci v tíme: -

Flyers majú niekoľko šikovných mladíkov a ak zažije Carter Hart v bráne vydarený ročník, nie je vylúčené, že si v tejto sezóne zahrajú v play-off. Kevina Hayesa síce možno preplatili, ale ich tím zlepšuje pri hre v plnom počte hráčov i v špeciálnych situáciách. Obrana potrebovala vylepšiť a prišli Justin Braun s Mattom Niskanenom. Otázkou je, či to bude stačiť. Tiež bude zaujímavé sledovať, aký vplyv budú mať noví tréneri. Po relatívne neskúsenom Daveovi Hakstolovi je to skutočne silná skupina troch niekdajších hlavných trénerov iných tímov NHL. Prípravu však mali Flyers rozpačitú.

PITTSBURGH PENGUINS

Základná časť 2018/19: 44-26-12 (3. miesto v divízii)
Play-off 2019: 1. kolo
Kľúčové príchody: Alex Galchenyuk, Brandon Tanev, Dominik Kahun
Kľúčové odchody: Phil Kessel, Matt Cullen, Olli Määttä
Slováci v tíme: -

Pomaly už začínajú vznikať obavy, že by tím mohol mať to najlepšie za sebou. Crosby, Malkin a Letang však nie sú pripravení povedať posledné slovo. Ak Murray nezopakuje sezónu 2017/18 a faktorom sa nestanú zranenia, stále tu bude šanca zabojovať o Pohár. Náladu v kabíne by mohol zlepšiť odchod Kessela, ale je otázne, aký vplyv bude mať jeho odchod na produktivitu. Tiež existujú obavy nad priechodnosťou obrany.

WASHINGTON CAPITALS

Základná časť 2018/19: 48-26-8 (1. miesto v divízii)
Play-off 2019: 1. kolo
Kľúčové príchody: Richard Pánik, Radko Gudas, Garnet Hathaway, Brendan Leipsic
Kľúčové odchody: Matt Niskanen, Andre Borakovsky, Brett Connolly, Brooks Orpik
Slováci v tíme: Richard Pánik, Martin Fehérváry

Capitals sú stále hladní po druhom Stanleyho pohári a hoci ich jadro starne, stále sú hviezdy na vrchole kariér. Hĺbku útoku dodali v lete Pánik či Hathaway, do obrany prišiel Gudas. To z tímu urobí aj o niečo nepríjemnejšieho súpera. Washington štyrikrát po sebe ovládol Metropolitnú divíziu a bookmakeri ho favorizujú aj teraz. Dôležité však bude, aby sa Holtby vrátil na úroveň, ktorá z neho robila adepta na Vezinovu trofej.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies