Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
ARI
2
EDM
1
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Jurčo sa cíti dobre. McDavid i tréner mu adresovali pochvalu

Slovenský útočník Tomáš Jurčo dostal vo štvrtok ďalšiu šancu ukázať, že si zaslúži miesto v otváracej zostave tímu Edmonton Oilers. Po boku Connora McDavida a Jamesa Neala sa mu darilo znamenito.

Košický rodák potreboval len dve tretiny, aby vstúpil prvou nohu do základnej zostavy. V prvej tretine skóroval a v druhej pridal asistenciu pri presilovkovom góle McDavida. V tretej tretine pokračoval vo veľmi dobrej hre a strelil ďalší gól – rozhodol ním o výhre 5:3 nad Jets.

„Bol to pre mňa dobrý zápas. Čím lepšie sa cítim, tým lepšie aj hrám. Vždy to tak bolo. Keď cítim, že mám dôveru, tak sa cítim omnoho lepšie. Je to tak u každého hráča. Keď cítite dôveru, všetko je ľahšie. Ja sa teraz cítim dobre a myslím si, že sa to aj ukazujem,“ povedal Jurčo po zápase.

Spolu s Jurčom klope na dvere prvého tímu aj obranca Ethan Bear, ktorý tiež vo štvrtkovom zápase skóroval dvakrát. McDavid je, ako kapitán, s výkonmi oboch hráčov spokojní a nešetrí chválou.

Článok pokračuje pod reklamou

„Obaja títo chalani dávajú trénerom niečo na premýšľanie. Patrí im pochvala. Obaja boli dnes večer skutočne dobrí. Taký boj je dobrá vec a uvidíme, ako sa nakoniec vyvinie,“ skonštatoval McDavid.

Tréner Dave Tippett hovoril, že je dôležité, ako ľudia naložia s príležitosťami, ktoré dostanú. A Jurčo, podľa neho, svoju ponúknutú šancu vo štvrtok využil. Po zápase povedal aj to, čo sa mu na Slovákovi páči najviac.

„Uvedomuje si to, že musí byť dobrým obojsmerným hráčom. Musí hrať rozumný hokej a pokúšať sa pomáhať spoluhráčom z útoku. A presne to dnes večer urobil,“ poznamenal Tippett.

Jurčo má po dvoch prípravných zápasoch na konte päť bodov za tri góly a dve asistencie. Jeho Edmonton čaká pred štartom základnej časti ešte jeden prípravný zápas – v sobotu proti Calgary.

„Sebavedomie je vyššie. Je to lepšie každým ďalším zápasom. Myslím si, že idem správnym smerom, ale nechcem o tom začať príliš premýšľať. Musím robiť naďalej to, čo robím. Vyzerá to tak, že to funguje celkom dobre,“ povedal Jurčo.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák mal dôvod na radosť, Matthews poslednú šancu na 70. gól! + videoHlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Vyšli finálne preddraftové rebríčky CSS: Aké pozície v nich obsadili Slováci?Poznáme päť istých sérií prvého kola play-off. Svojich súperov poznajú aj obaja Slováci Hlavný favorit na Vezinovu trofej je vcelku jasný Dvorský a Mešár sa presadili, ale sú na pokraji konca. Repčík zahviezdil a je krok od postupu + video Jenčko ako hviezda duelu pomohol vynútiť rozhodujúci duel, druhý Slovák prispel k postupu! Play-off zažína o pár dní. Ako je na tom kapitán Colorada? Urobili krok späť: Sabres vyhodili hlavného trénera! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies