Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Spector predpovedá Jurča v základnej zostave. V akom útoku?

O možnosti toho, že by si Tomáš Jurčo v príprave nemusel vybojovať len miesto v otváracej zostave Edmontonu, ale rovno v druhom útoku, sme už písali. A v nedeľu sa v podobnom duchu vyjadril aj renomovaný odborník Mark Spector z televízie Sportsnet.

„Zdvihnite ruku tí z vás, ktorí tipovali Ethana Beara a – v menšom rozsahu – Tomáša Jurča za dve najväčšie prekvapenia, ktoré sa dostanú do 23-člennej otváracej zostavy Edmontonu?“ pýta sa expert.

Spomínaná dvojica zažila veľmi vydarený kemp. Bear dokázal prekonať v hierarchii mená, ako sú Caleb Jones, Evan Bouchard či Matt Bening. Jurčo, ktorý do tímu prišiel cez lacnú jednoročnú zmluvu, zase pravdepodobne vyhral boj o miesto v základe.

Spector pripomenul, že sa košickému rodákova darilo veľmi dobre v nižšej AHL, ale nikdy nedokázal naplno preraziť v NHL, čiastočne aj pre zranenia. V 26 rokov sa blížil ku koncu priestoru, v ktorom ešte mohol pomýšľať na miesto v prvom tíme. A vyzerá to tak, že si tento rok získal trénera Oilers Davea Tippetta.

Článok pokračuje pod reklamou

Nový muž na lavičke kanadského tímu dokonca v závere prípravy nechal Jurča hrať po boku Connora McDavida a Jamesa Neala. V tom zápase strelil dva góly a pridal asistenciu. Po zápase hovoril o tom, že hrá lepšie, keď cíti dôveru. A tú možno v Edmontone cítiť.

Odborník si dokonca tiež myslí, že by mal Jurčo získať pozíciu v prvej šestke útočníkov. V jeho predpokladanej zostave pred stredajším zápasom proti Vancouveru ho zaradil do druhej formácie k Nealovi a centrovi Ryanovi Nugent-Hopkinsovi.

Takto vyzerajú Spectorove útočné formácie: Draisaitl-McDavid-Kassian, Jurčo-Nugent-Hopkins-Neal, Gagner-Cave-Chiasson, Khaira-Sheahan-Archibald. Pre zaujímavosť takto formácie videl Sean Maloughney: Draisaitl-McDavid-Kassian, Jurčo-Nugent-Hopkins-Neal, Nygard-Sheahan-Archibald, Russell-Cave-Chiasson.

Je dobrým znamením, keď sa dvaja odborníci zhodnú na tom, ako by mali vyzerať prvé dva útoky a obaja počítajú na rovnakom mieste aj so slovenským hokejistom.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies