Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Halák žiaril aj v ostrom zápase, Jurčo pri debute bodoval

Bohatý sobotný program bol bohatý aj na slovenskú účasť. V akcii sme videli deväť Slovákov a najviac potešil Jaroslav Halák, ktorý sa stal prvou hviezdou zápasu.

Halák a Marchand rozhodli o ďalšej výhre Bruins nad Coyotes

Jaroslav Halák nadviazal na skvelé prípravné obdobie aj v prvom zápase v základnej časti. Potvrdil, že sa mu proti Arizone darí a s 35 zákrokmi a 48. čistým kontom kariéry doviedol Boston k futbalovej výhre 1:0. Úlohu nemal ľahkú, zneškodnil pár veľkých šancí, a tak sa zaslúžene stal prvou hviezdou zápasu. Ten rozhodol gól Brada Marchanda z 19. minúty. Proti Coyotes sa darí aj Bruins. Tí majú od prehry v Prahe z októbra 2010 v posledných 15 vzájomných dueloch bilanciu 15-0-0 – je to najdlhšia aktívna víťazná séria proti nejakému tímu v NHL. V dobrom svete sa ukázal aj Darcy Kuemper, ktorý zneškodnil 24 striel. Zdeno Chára ho ohrozil raz. Slovenský veterán odohral 20 minút a urobil aj jeden bodyček a jeden blok. Kým Boston vyhral prvé dva zápasy v sezóne, Arizona prvé dva prehrala. Svoj prvý zápas v sezóne odohral David Krejčí. Phil Kessel odohral svoj 776. zápas po sebe, čím vyrovnal zápis Craiga Ramsayho na 7. mieste v historickom poradí hráčov so „železnou sériou“.

Haláková cesta za čistým kontom:

Hviezdy duelu: 1. J. Halák (BOS), 2. D. Kuemper (ARI), 3. B. Marchand (BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Neal rozhodol o výhre nad Kings, Jurčo bodoval

Tomáš Jurčo zažil premiéru v drese Edmontonu a ako člen štvrtej formácie odohral osem a pol minúty. Dokázal však bodovať – pripísal si asistenciu, ku ktorej pridal aj plusový bod a jeden bodyček. Mal aj radosť z výhry, hoci bola vydretá – Oilers porazili Los Angeles 6:5. Košický rodák prihrával na vyrovnávajúci gól Darnella Nurseho, po ktorom rozhodol o výhre James Neal. Veterán si z duelu odniesol dva presilovkové góly. Connor McDavid zaznamenal gól a tri asistencie, strelecky sa presadili aj Zack Kassian a Joakim Nygard, pre ktorého to bol prvý gól v NHL. Oscar Klefbom nazbieral tri asistencie a Mike Smith urobil 27 zákrokov. Prekonali ho Dustin Brown, Trevor Lewis, Anže Kopitar, Michael Amadio a Drew Doughty. Kopitar nazbieral aj dve asistencie. Jonathan Quick kryl 25 striel.


Jurčov prvý bod v drese Oilers:

Hviezdy duelu: 1. J. Neal (EDM), 2. C. McDavid (EDM), 3. A. Kopitar (LAK)

Byronov nájazd rozhodol o výhre Canadiens nad Maple Leafs, Tatar asistoval

Súboj odvekých kanadských rivalov bol bohatý na góly aj na drámu. O výhre Montrealu 6:5 nad Torontom rozhodol až v nájazdoch Paul Byron. Brendan Gallagher zaznamenal gól a dve asistencie, Phillip Danault a Max Domi po góle a asistencii, Jonathan Drouin a Jeff Petry po góle. Petry sa pritom stal druhým obrancom klubovej histórie (po Kenovi Reardonovi), ktorý premenil trestné strieľanie. Carey Price kryl 32 striel. Auston Matthews strelil dva góly a ako tretí hráč klubovej histórie a prvý od roku 1926 skóroval v prvých troch zápasoch viac ako jednej sezóny. Alex Kerfoot zaznamenal gól a dve asistencie, strelecky sa presadili aj Trevor Moore a William Nylander. Michael Hutchinson zastavil 37 striel. Maple Leafs viedli v zápase už 4:1. V akcii sme videli aj dvoch Slovákov. Tomáš Tatar odohral 17 a pol minúty, pričom ďalšie štyri strávil na trestnej lavici. Pripísal si dva plusové body a dve strely, dodatočne mu bola pripísaná aj sekundárna asistencia. Martin Marinčin absolvoval osem a štvrť minúty. Tiež nebodoval.


Hviezdy duelu: -

Víťaznú sériu Washingtonu zastavila Carolina

Washington vyhrával 2:0 po góloch Garneta Hathawaya a T.J. Oshieho, ale nakoniec prehral svoj prvý zápas v sezóne. Carolina, ktorá ho vyradila v poslednom play-off už v prvom kole, vyhrala tesne 3:2 po predĺžení aj zásluhou troch letných akvizícii. V ňom sa stal hrdinom obranca Jake Gardiner, ktorý nadviazal na góly Erika Haulu a Jaccoba Slavina z tretej dvadsaťminútovky. James Reimer pri svojom debute v drese Hurricanes zastavil 32 striel, kým Braden Holtby inkasoval tri góly z 28 striel. Capitals nevyužili ani jednu zo šiestich presiloviek. Slováci Richard Pánik a Martin Fehérváry odohrali necelých 15 minút. Prvý menovaný zaznamenal jednu strelu, druhý tri strely, dva bodyčeky a jeden mínusový bod.

Víťazný gól Gardinera:

Hviezdy duelu: 1. J. Gardiner (CAR), 2. G. Hathaway (WSH), 3. J. Slavin (CAR)

Šťastný odraz puku pomohol Blues poraziť Stars

Dallas prehrával, vyhrával a nakoniec prehral. Z víťazstva 3:2 sa tešilo St. Louis, o ktorého prvom triumfe v sezóne rozhodol v 51. minúte Sammy Blais, od ktorého sa do Taylora Feduna a následne do brány odrazila strela Carla Gunnarssona. Blais prihrával aj na úvodný gól Davida Perrona, aby zažil prvý viacbodový zápas kariéry. Na 1:1 vyrovnával stav v 45. minúte Brayden Schenn. Jordan Binnington urobil 28 zákrokov a raz ho ohrozil aj slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý odohral 19 minút a ako jediný z tímu nazbieral dva plusové body. Dve minúty strávil aj na trestnej lavici. Z jeho spoluhráčov skórovali Mattias Janmark a Miro Heiskanen. Ben Bishop opustil duel s 27 zákrokmi. Stars prvé dva zápasy v sezóne prehrali. „Samozrejme, je to frustrujúce, ale ešte je len úvod sezóny. Dnes nám neprialo šťastie,“ poznamenal Bishop.

Hviezdy duelu: 1. B. Schenn (STL), 2. S. Blais (STL), 3. J. Binnington (STL)

Floridské derby vyhrali Panthers. Hoffman s hetrikom

Odveta floridského derby tentoraz vyšla v prospech Panthers, ktorí porazili Tampu Bay 4:3, aby si pripísali na svojím rivalom prvú výhru od októbra 2017. Veľkú zásluhu na nej mal Mike Hoffman, ktorý zaznamenal hetrik. Strelecky sa presadil aj Noel Acciari a 29 zákrokov predviedol Sergej Bobrovskij. Bolo to prvé víťazstvo na lavičke tímu aj pre Joela Quennevillea. Aj vďaka dvom využitým presilovkám viedla Florida už 3:0. Potom z hostí skóroval Gemel Smith. Za stavu 4:1 skóroval Steven Stamkos, na ktorého nadviazal ešte Mathieu Joseph. Andrej Vasilevskij zastavil 24 striel. „Mali sme tri vylúčenia po sebe a oni dve z nich využili. To stanovilo tón zápasu,“ poznamenal tréner Jon Cooper. Erik Černák odohral necelých 19 minút a urobil najviac bodyčekov v zápase – šesť. Okrem toho si pripísal plusový bod, jednu strelu a dva bloky.


Bobrovskij vs. Kučerov:

Hviezdy duelu: 1. M. Hoffman (FLA), 2. J. Huberdeau (FLA), 3. S. Bobrovskij (FLA)

Sabres takmer vyrovnali rekord pri výhre nad Devils

Victor Olofsson a Sam Reinhart skórovali dvakrát a Buffalo vyhralo domáci otvárací zápas svojej 50. sezóny v NHL celkom jednoznačne – pomerom 7:2 nad New Jersey. Len dva strelené góly tímu chýbali k tímovému rekordu z domáceho otváracieho zápasu (1974) a štart do sezóny s bilanciou 2-0 je preň najlepší od ročníka 2012/13. Sabres pritom využili tri presilovky zo štyroch. Jack Eichel, Kyle Okposo a Jeff Skinner tiež skórovali a Carter Hutton kryl 18 striel. Prekonali ho Kyle Palmieri a Travis Zajac. Jack Hughes opäť nebodoval. MacKenzie Blackwood inkasoval sedem gólov z 36 striel.

Hviezdy duelu: 1. J. Eichel (BUF), 2. V. Olofsson (BUF), 3. S. Reinhart (BUF)

Zibanejad zažiaril pri výhre nad Ottawou

Mika Zibanejad zažíva úspešný vstup do sezóny a v sobotu ho potvrdil hetrikom a asistenciou, aby doviedol Rangers k výhre 4:1 nad Ottawou. Skóroval pritom v presilovke, oslabení i hre v plnom počte hráčov a bol to jeho druhý štvorbodový zápas v sezóne. Zvyšný gól strelil Artemij Panarin a Alexandar Georgiev kryl 31 striel. Ako jediný sa z hráčov Senators presadil Brady Tkachuk, kým Craig Anderson urobil 26 zákrokov. Kanadský tím v prvých dvoch dueloch sezóny inkasoval až deväť gólov. „Veľa hráčov sa snažilo, tak to nehádžme na všetkých. Sú tu však niekoľkí hráči, ktorí nehrali na úrovni, ktorá je akceptovateľná,“ poznamenal tréner D.J. Smith.


Hviezdy duelu: 1. M. Zibanejad (NYR), 2. P. Buchnevich (NYR), 3. B. Tkachuk (OTT)

Penguins opäť porazili doma Blue Jackets, Crosby vyrovnal Beliveaua

Jared McCann a Patric Hornqvist strelili po dva góly, aby Pittsburgh vyhral od decembra 2015 už 11. domáci zápas proti Columbusu v sérii. McCann pridal aj asistenciu a dve ich pri výhre 7:2 zaznamenali Alex Galchenyuk a Sidney Crosby, ktorý s 1219. bodom kariére vyrovnal Jeana Beliveaua na 41. mieste historického bodovania NHL. Z gólov sa tešili aj Marcus Pettersson, Kris Letang a Teddy Blueger. Matta Murraya prekonali z 30 striel len Zach Werenski a Gustav Nyquist. Werenski strelil svoj 38. gól v kariére a na klubový rekord obrancu mu chýbajú ešte dva presné zásahy. Elvis Merlikins vo svojom prvom zápase v lige inkasoval sedem gólov zo 40 striel. Duel nedohrali Jevgenij Malkin a Nick Bjugstad.


Hviezdy duelu: 1. J. McCann (PIT), 2. P. Hornqvist (PIT), 3. K. Letang (PIT)

Bertuzzi štvorbodový v úspešnom otváracom zápase Red Wings

Detroit vstúpil do sezóny tou pravou nohou, keď si na úvod poradil s Nahsvillom 5:3. Dva góly a dve asistencie si pripísal Tyler Bertuzzi, ktorý vyrovnal klubový rekord v počte bodov v otváracom zápase. Pred ním boli štvorbodoví len Bernie Federko (1989) a Mike Green (2017). Anthony Mantha zaznamenal gól a dve asistencie, strelecky sa presadili aj Dylan Larkin a Luke Glendening. Jimmy Howard čelil 42 strelám, z ktorých ho pokorili Viktor Arvidsson, Filip Forsberg a Mattias Ekhölm. Juuse Saros opustil duel s 23 zákrokmi. Bertuzzi dosiahol svoj druhý gól do prázdnej brány. Zaujímavé je, že Red Wings porazili Predators v 10. zápas z 11, od kedy je trénerom Nashvillu Peter Laviolette.

Hviezdy duelu: 1. A. Mantha (DET), 2. D. Larkin (DET), 3. M. Duchene (NSH)

Landeskog rozhodol o výhre Avalanche nad Wild

Colorado prišlo o dvojgólové vedenie vypracované Mikkom Rantanenom a Pierre-Edouardom Bellemarem, ale Gabriel Landeskog na konci druhej tretiny prelomil nerozhodný stav a Avalanche už vedenie z rúk nepustili. Ryan Graves pridal ešte poistku do prázdnej brány a na svete bolo víťazstvo 4:2 nad Minnesotou. Rantanen pridal aj asistenciu, Nathan MacKinnon si ich pripísal dve. Philippa Grubauera z 31 striel prekonali Ryan Suter a Zach Parise. Devan Dubnyk tiež čelil 31 strelám. Colorado vyhralo prvé dva zápasy sezóny, Minnesota ich prehrala.

Grubauer vychytal Donata:

Hviezdy duelu: 1. G. Landeskog (COL), 2. M. Rantanen (COL), 3. P. Grubauer (COL)

San Jose nestačilo ani na Anaheim

San Jose hrajúce tretí zápas za štyri dni prehralo aj tretí zápas v sezóne. Tentoraz ho porazil Anaheim pomerom 3:1. O výhre Ducks rozhodol Ryan Getzlaf, ktorý odpovedal na vyrovnávajúci gól Logana Couturea. Z gólov sa tešili aj Michael Del Zotto a Adam Henrique, kým Ondřej Kaše zaznamenal dve asistencie a John Gibson 35 zákrokov. Jeho náprotivok, Aaron Dell, opustil duel s 30 zákrokmi. Kým Sharks nevstúpili do sezóny najlepšie a momentálne sú na dne tabuľky NHL, ich kalifornský súper si pripísal druhú výhru po sebe. Sharks sa, navyše, zranil útočník Marcus Sorensen.

Hviezdy duelu: 1. O. Kaše (ANA), 2. H. Lindholm (ANA), 3. R. Getzlaf (ANA)

Rittich a Gaudreau doviedli Flames k výhre nad Canucks

David Rittich zneškodnil všetkých 34 striel, aby doviedol Calgary k výhre 3:0 nad Vancouverom. V domácom otváracom zápase vychytal nulu ako tretí brankár v klubovej histórii po Rickovi Tabaraccim (1996) a krajanovi Romanovi Turkovi (2001). Flames strelili po góle v každej tretine. Do čierneho sa trafili Elias Lindholm a Sean Mohana, do prázdnej brány Johnny Gaudreau. Ten mal prsty vo všetkých troch góloch – na prvé dva prihrával. Jacob Markström opustil duel s 27 zákrokmi a Canucks prehrali aj svoj druhý zápas v sezóne.

Hviezdy duelu: 1. D. Rittich (CGY), 2. J. Gaudreau (CGY), 3. S. Monahan (CGY)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 35/35 (100%) - - - - - - -
Z. Chára (BOS) 19:59 0 0 0 0 0 0 1
R. Pánik (WSH) 14:55 0 0 0 0 0 1 0
M. Fehérváry (WSH) 14:40 0 0 0 -1 0 3 2
M. Marinčin (TOR) 08:14 0 0 0 0 0 0 1
T. Tatar (MTL) 17:33 0 1 1 +2 4 2 1
E. Černák (TBL) 18:43 0 0 0 +1 0 1 6
A. Sekera (DAL) 19:03 0 0 0 +2 2 1 0
T. Jurčo (EDM) 08:31 0 1 1 +1 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies