Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Fehérváryho prvé tri zápasy v NHL možno považovať za úspešné

Slovenský obranca Martin Fehérváry zažil vydarený tréningový kemp, ale aj vďaka okolnostiam dostal šancu zažiť svoju premiéru v NHL. Bolo zrejmé, že práve preto časom odíde na „farmu“ do Hershey a tak sa aj stalo v nedeľu. Aký dojem za sebou zanechal?

Fehérváry stihol vďaka zraneniu Michala Kempného a trojzápasovej suspendácii Jevgenija Kuznecova odohrať za Washington tri zápasy. Pripísal si v nich štyri strely a dve trestné minúty, pričom v priemere hrával 14 a pol minúty na zápas. Čo v nich ukázal? Ukázal, prečo ho vedenie Capitals tak veľmi od rozvojového kempu vychvaľovalo.

Dvadsaťročný rodák z Bratislavy, ktorý bol draftovaný v minulom roku zo 46. miesta, zažil prvé tri zápasy v NHL, ktoré možno považovať za úspešné. Ukázal v nich svoje korčuľovanie, pokoj pri práci s pukom, rýchle rozohrávky a zvládol aj brániť jedných z top hráčov ligy.

V prvom zápase by sa od mladíka očakávala nervozita. Urobil aj pár chýb, ale tie sa môžu stať aj ostrieľanému obrancovi. Jedna strata puku však bola viditeľná a tiež sa nechal vylúčiť za zdržovanie hry. Inak to bola solídna premiéra, po ktorej dostal od Alexa Ovečkina ocenenia „hráč zápasu“, ktorým je baseballová prilba.

Článok pokračuje pod reklamou

Druhý zápas bol z Fehérváryho pohľadu ten najlepší. Počas jeho pobytu na ľade hrali Capitals lepšie a dokázal si poradiť aj s taktikou Islanders, ktorí mali výhodu posledného striedania. Hoci na mladíka púšťali hviezdneho Mathewa Barzala, dokázal si ho ustrážiť. Zviditeľnil sa aj jedným bodyčekom.

Kým prvé dva zápasy boli víťazné, v treťom už Washington na svojho súpera nestačil. Slovenský reprezentant pokračoval v prezentácii svojho kvalitného korčuľovania i šikovnosti pri rozohrávkach puku. Hoci už toľko priestoru proti top hráčom súpera nedostával, ukázal, že je už teraz schopný hrať v NHL.

Súper Ice-time G A B +/- TM S
#1 St. Louis 13:35 0 0 0 +1 2 0
#2 Islanders 15:31 0 0 0 0 0 1
#3 Carolina 14:21 0 0 0 -1 0 3

Fehérváry pri krátkej vzorke ukázal, že je budúcnosťou obrany Capitals a že jeho budúcnosť v NHL je svetlá. A nemuselo by trvať dlho, kým v nej dostane ďalšiu šancu.

„Fehérváry hral v tých troch zápasoch dobre. V určitom bode ho uvidíme opäť v prvom tíme,“ skonštatoval renomovaný zámorský odborník Tom Gulitti. „Odchod do Hershey nie je najhoršia vec pre jeho rozvoj. Bude tam hrávať cez 20 minút na zápas v prvých dvoch pároch.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies