Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Jurčo prihrával štvorgólovému Nealovi, Chára prekonal Gretzkyho

V utorok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo osem zápasov a v akcii sa predstavili štyria Slováci. Do bodovania sa zapísal Tomáš Jurčo.

Neal strelil štyri góly pri ďalšej výhre Oilers, Jurčo opäť prihrával

James Neal sa v minulej sezóne trápil, no v úvode tej aktuálne ukazuje, že do starého železa nepatrí. V utorok strelil štyri góly, z toho dva presilovkové, aby doviedol Edmonton k výhre 5:2 nad Islanders. Na štvrtý gól, už jeho šiesty v ročníku, mu pritom prihrával Tomáš Jurčo. Tri asistencie si z duelu odniesol Connor McDavid, dve Leon Draisaitl a zvyšný gól vsietil Zack Kassian. K vylepšeniu bilancie na 3-0-0 tentoraz pomohol aj Mikko Koskinen, ktorý vo svojom prvom zápase v sezóne urobil 25 zákrokov. Prekonali ho Anthony Beauvillier a Matt Martin. Semion Varlamov inkasoval štyri góly z 19 striel, Thomas Greiss následne jeden z ôsmich. Jurčo na ich bránu nevyslal ani jednu strelu. V akcii strávil 11 minút a pripísal si aj dva plusové body. Domáci Josh Bailey odohral svoj 800. zápas v NHL.


Jurčova prihrávka, štvrtý gól Neala:

Hviezdy duelu:: 1. J. Neal (EDM), 2. C. McDavid (EDM), 3. L. Draisaitl (EDM)

Článok pokračuje pod reklamou

Boston opäť uspel nad Vegas, Chára prekonal Gretzkyho

V T-Mobile Aréne na sebe narazili poslední dvaja neúspešní finalisti Stanleyho pohára. Oba tímy pritom vstupovali do zápasu s cieľom vyhrať aj tretí zápas v začínajúcej sa sezóne. Nakoniec sa to podarilo Bostonu, ktorý si vďaka triumfu 4:3 pripísal už štvrtú výhru z piatich vzájomných duelov proti Vegas, ktorému tentoraz nestačilo ani vedenie 2:0. Dva góly Bruins strelil Brad Marchand, po jednom si pripísali David Pastrňák a Torey Krug. Marchand pridal aj asistenciu, Pastrňák dve. Tuukku Raska z 34 striel prekonali Mark Stone, Reilly Smith a Max Pacioretty. Marc-Andre Fleury urobil 31 zákrokov. V akcii nechýbal ani slovenský obranca Zdeno Chára. Odohral 25 a pol minúty ako najvyťažovanejší hráč zápasu a pripísal si plusový bod, strelu, bodyček a blok. Bol to už jeho 1488. zápas v kariére, čím prekonal zápis Waynea Gretzkyho a osamostatnil sa na 23. pozícii historického poradia. Pred sebou má teraz Phila Housleyho (1495).

Ukážková spolupráca prvého útoku Bruins:

Hviezdy duelu: 1. B. Marchand (BOS), 2. D. Pastrňák (BOS), 3. R. Smith (VGK)

Seguin rozhodol o prvej výhre Dallasu v sezóne, Slováci nebodovali

V hlavnom meste spojených štátov došlo k súboju slovenských reprezentantov. S výsledkom bol spokojnejší Andrej Sekera, ktorého Dallas porazil Washington 4:3 po predĺžení, aby si ukončil trojzápasovú sériu prehier. Tím Richarda Pánika prehral druhý zápas po sebe. O prvej výhre Stars v sezóne rozhodol po 43 sekundách nadstaveného času Tyler Seguin, ktorý nadviazal na góly Roopeho Hintza, Alexa Radulova a debutového strelca Nicholasa Caamana. „Boli tam napäté časy, boli tam dobré časy, no získať dva body je vždy pekné. Teraz to všetko hodíme za nás a rozbehneme sa,“ skonštatoval Seguin. Ben Bishop kryl 29 striel, jeho náprotivok Braden Holtby 22. Góly Capitals strelili navrátilec zo suspendácie Jevgenij Kuznecov, John Carlson a Nicklas Bäckström, ktorý 31 sekúnd pred koncom vynútil predĺženie. Slováci nebodovali. Sekera bol s časom 23:47 druhým najvyťažovanejším hráčom tímu a pripísal si mínusový bod. Pánik odohral 11 a pol minúty so ziskom plusového bodu, strely a dvoch bodyčekov.


Seguinov víťazný gól:

Hviezdy duelu:: 1. T. Seguin (DAL), 2. N. Caamano (DAL), 3. N. Backstrom (WSH)

Reimer a Dzingel doviedli Hurricanes k štvrtej výhre v sérii

James Reimer predviedol proti bývalému tímu 47 zákrokov a Ryan Dzingel strelil dva góly, aby Carolina porazila Floridu 6:3 a vyhrala aj svoj štvrtý zápas v sezóne. Kým jej prvé tri duely skončili až po riadnej hracej dobe, tentoraz pomohli k triumfu po 60 minútach gólmi aj Jordan Staal, Teuvo Teräväinen, Dougie Hamilton a Sebastian Aho, ktorý pridal poistku do prázdnej brány. Hurricanes vyrovnali klubový rekord s najdlhšou víťaznou sériou od otvorenia sezóny, ktorý stanovil ešte Hartford v ročníku 1995/96. Florida prehrával už 0:5, keď sa presadil MacKenzie Weegar. Ďalšie dva góly pridali v presilovkách Keith Yandle a Jevgenij Dadonov. Yandle pritom ako piaty hráč v histórii odohral 800. zápas po sebe. Sergej Bobrovskij inkasoval štyri góly zo 14 striel a potom striedal. Sam Montembeault následne urobil 19 zákrokov.

Hviezdy duelu:: 1. R. Dzingel (CAR), 2. T. Teravainen (CAR), 3. J. Reimer (CAR)

Mladíci z obrany pomohli Jets k prvej výhre v Pittsburghu po dlhých rokoch

Winnipeg zakončil štvorzápasový trip prvým víťazstvom v Pittsburghu od 27. decembra 2006. Osemnásťzápasovú sériu prehier ukončil triumfom 4:1, o ktorom rozhodol gól Nikolaja Ehlersa. Cestu za obratom však začal mladík Ville Heinola, ktorý svojím prvým gólom v NHL vyrovnal stav na 1:1. Zvyšné dva góly pridali Tucker Poolman a Neal Pionk. Tri góly Winnipegu tak strelili mladí obrancovia. „Títo chlapci tam pracovali skutočne tvrdo. Učia sa každým striedaním. Myslím si, že boli skvelí,“ poznamenal tréner Paul Maurice. Connor Hellebuyck čelil 38 strelám, z ktorých ho prekonal po 32 sekundách hry len Sidney Crosby. Matt Murray opustil duel s 18 zákrokmi.


Hviezdy duelu:: 1. M. Scheifele (WPG), 2. P. Laine (WPG), 3. T. Poolman (WPG)

Ducks porazili Red Wings a zostali bez prehry

V Little Caesars Aréne sa stretli dva tímy, ktoré možno prekvapili, keď začali ročník dvoma výhrami po sebe. Svoju sériu si natiahol Anaheim, ktorý si štvorzápasový trip otvoril výhrou 3:1. Viedli k nej góly Rickarda Rakella, Nicka Ritchieho a Jakoba Silfverberga z tretej tretiny, ako aj 31 zákrokov Johna Gibsona. Ducks inkasovali v každom zápase len raz a vyrovnali svoj klubový rekord s najdlhšou víťaznou sériou od otvorenia sezóny z ročníka 2006/07. „Gibby nás držal v hre prvé dve tretiny. Vedeli sme, že sa musíme zlepšiť a v tretej tretine sa nám to podarilo. Strelili sme góly, ktoré sme potrebovali,“ skonštatoval Ritchie. Jediný gól Red Wings strelil Filip Hronek, kým Jimmy Howard kryl 26 striel. Do akcie sa domácim vrátil Andreas Athanasiou, ktorý si pripísal asistenciu.

Hviezdy duelu:: 1. J. Silfverberg (ANA), 2. N. Ritchie (ANA), 3. F. Hronek (DET)

Zlý štart Sharks nekončí. Zdolali ich aj Predators

Evander Kane síce pri návrate zo suspendácie skóroval a neskôr sa k nemu na listine strelcov pridal aj Brent Burns, no San Jose naďalej zažíva svoj najhorší vstup do sezóny od roku 1994. Ani 20 zákrokov Martina Jonesa nezabránilo štvrtej prehre po sebe. „Toto je liga, v ktorej musíte kombinovať pracovnú morálku s rozumnou hrou. My sme urobili niekoľko do očí bijúcich chýb, ktoré skončili pukom v našej bráne,“ povedal tréner Pete DeBoer. Z výhry 5:2 sa tešil Nashville, ktorému k nej dvoma gólmi pomohol Roman Josi. Aj v treťom zápase od otvorenia sezóny skóroval Filip Forsberg, ktorý tak vyrovnal klubový rekord Stevea Sullivana z roku 2010. Do čierneho sa trafil aj Kyle Turris a do prázdnej brány Dante Fabbro. Pekka Rinne predviedol 33 zákrokov.

Hviezdy duelu:: 1. R. Josi (NSH), 2. P. Rinne (NSH), 3. K. Turris (NSH)

Doughty aj Tkachuk trojbodoví. Obranca však rozhodol o výhre Kings

Debatu o tom, či je lepším hráčom Drew Doughty alebo Matt Tkachuk, dáme bokom. Podstatné sú víťazstvá a v utorok večer mal lepšiu náladu prvý menovaný, ktorého L.A. porazilo Calgary pomerom 4:3. O výhre rozhodol v predĺžení práve Doughty, ktorý si z duelu odniesol aj dve asistencie. „Milujem, keď som vybučaný vždy, keď sa dotknem puku, no chcete im to vrátiť a už pred predĺžením som vedel, že mám skvelú príležitosť, a tak som si povedal, že vždy, keď budem mať puk, tak ho vystrelím,“ povedal Doughty po zápase. K prvej výhre v sezóne pomohli gólmi aj Sean Walker a Iľja Kovaľčuk, ktorý si pripísal aj dve asistencie. Jack Campbell urobil 26 zákrokov. Tkachuk ho prekonal dvakrát a pridal aj asistenciu pri góle Noeaha Hanifina. David Rittich, ktorý v predošlom zápase vychytal čisté konto, opustil duel s 36 zákrokmi.

Víťazný gól Doughtyho:

Hviezdy duelu:: 1. M. Tkachuk (CGY), 2. D. Doughty (LAK), 3. A. Kopitar (LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 25:33 0 0 0 +1 0 1 1
T. Jurčo (EDM) 10:50 0 1 1 +2 0 0 0
R. Pánik (WSH) 11:29 0 0 0 +1 0 1 2
A. Sekera (DAL) 23:47 0 0 0 -1 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mešár znepokojuje, expert vyzýva fanúšikov: Urobíte najlepšie, ak na toto zabudneteCelebrini vytvoril nový rekord! Aké šance majú tímy NHL na jeho zisk? Príde ruský brankár, ktorý musel slúžiť v armáde, konečne do NHL? Slafkovský varuje: Len sa zahrievam! Aj ja chcem dosiahnuť túto métu V hre o post nového trénera Senators sú aj veľké mená Dvorský začal play-off zostra: Dva góly a víťazstvo! Bodoval aj ďalší Slovák + video Vzácnosť: Binnington bol produktívnejší ako autor víťazného gólu + videoJeden obranca sa Torontu zranil, ďalší sa vrátil. Ako je na tom hviezda?Obranca Buffala dostal maximálnu možnú pokutu + videoKraken podpísali zmluvu s nádejným obrancom Slafkovský len tretím Európanom histórie s takouto sériou, ďalšie tímy sú v play-offVideo: Bitky z 28. marca 2024 (4) Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies