Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Tatar zažil ťažký zápas, Eichel a Hart žiarili, Olofsson vyrovnal rekord

Len v jednom z troch stredajších zápasov malo svoje zastúpenie aj Slovensko. Tomáš Tatar však nebodoval a netešil sa ani z výhry.

Eichel štvorbodový, Olofsson vyrovnal rekord, Sabres zdolali Canadiens

Jack Eichel strelil dva góly v druhej tretine, jeden po prieniku cez Tomáša Tatara a troch brániacich hráčov, a pridal aj dve asistencie. Mal pritom ruky aj v góle, ktorým dvojbodový Marcus Johansson rozhodol v druhej minúte predĺženia o výhre Buffala 5:4 nad Montrealom. „Minulý zápas bol frustrujúci, a tak bolo pre nás dôležité, aby sme sa vrátili a doma hrali dobre,“ povedal Eichel. Strelecky sa presadili aj Jeff Skinner a Victor Olofsson, ktorý vyrovnal rekord NHL, keď aj svoj šiesty gól kariéry dosiahol v presilovke. Pred ním to dokázali traja hráči – Craig Norwich, Sylvain Turgeon a Jeff Norton. K bilancii 3-0-1, najlepšiemu štartu do sezóny od ročníka 2009/10, pomohol aj Carter Hutton s 23 zákrokmi. Trikrát ho ohrozil aj Tatar, ktorý však počas necelých 15 minút v akcii nebodoval. Pripísal si mínusový bod, dva bodyčeky a štyri trestné minúty za nedovolené bránenie a sekanie – obe jeho vylúčenie súper využil na strelenie gólu. Z jeho spoluhráčov skórovali Jesperi Kotkaniemi, Ben Chiarot a dvakrát Joel Armia (v oslabení aj v presilovke), ktorý pridal aj asistenciu. Keith Kinkaid opustil duel s 34 zákrokmi. Canadiens prehrali druhý zápas z troch.

Eichelov úspešný prienik:

Hviezdy duelu: 1. J. Eichel (BUF), 2. J. Armia (MTL), 3. M. Johansson (BUF)

Článok pokračuje pod reklamou

Hart vychytal prvú nulu pri výhre Flyers nad Devils

Philadelphia po návrate z Európy, kde v rámci Global Series porazila Chicago, dúfala aj v pozitívny štart na domácom ľade. Podaril sa jej. Carter Hart zneškodnil 25 striel, predviedol pár ukážkových zákrokov, a s prvým čistým kontom v kariére doviedol svoj tím k výhre 4:0 nad rivalom z New Jersey. Flyers ešte nemali mladšieho brankára s nulou na konte – Hart má 21 rokov a 57 dní. „Vždy, keď dosiahnete nejaký míľnik, tak je to cool,“ povedal Hart. Prvý gól strelil v strede druhej tretiny Ivan Provorov. V tretej dvadsaťminútovke sa k nemu na listine strelcov pridali Kevin Hayes, Sean Couturier a Travis Konecny. Cory Schneider inkasoval štyri góly z 34 striel. Wayne Simmonds bol privítaný vrúcne – po videu nasledovali ovácie v stoji. Jeho nový tím má po prehre bilanciu 0-2-1.

Privítanie Simmondsa:

Hartov zákrok lapačkou proti Hallovi:

Hviezdy duelu: 1. C. Hart (PHI), 2. I. Provorov (PHI), 3. S. Couturier (PHI)

Vancouver si významný večer spríjemnil jasnou výhrou nad Kings

Vancouver na tretí pokus zaknihoval svoju prvú výhru v sezóne. Stalo sa to príhodne v prvom domácom zápase a po tom, čo bol za nového kapitána menovaný Bo Horvat. Gólom a troma asistenciami pomohol k triumfu 8:2 nad Los Angeles J.T. Miller, ktorý vyrovnal klubový rekord v počte bodov v domácom otváracom zápase (štvorbodoví boli aj Alex Moglilnij, Greg Adams a Tony Tanti). Aj Canucks vyrovnali klubový rekord v domácom otváracom zápase – osem gólov strelili len druhý raz (prvýkrát 8. októbra 1987 proti Blues). Dva góly a asistenciu si pripísal Brandon Sutter a prvýkrát v NHL skóroval Quinn Hughes, ktorý pridal aj asistenciu. Chris Tanev, Elias Pettersson, Josh Leivo a Alex Edler sa tiež tešili z gólov. Jacob Markström zneškodnil 37 striel, kým jeho náprotivok Jonathan Quick urobil o 20 zákrokov menej. Tyler Toffoli a Sean Walker vsietili góly Kings, ktorí prehrali druhý zápas z troch.


Hviezdy duelu: 1. J.T. Miller (VAN), 2. B. Sutter (VAN), 3. Q. Hughes (VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 14:51 0 0 0 -1 4 3 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies