Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Chára skóroval, Tatar asistoval, Halák prehral. Skvelý návrat Marleaua

Vo štvrtok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo 11 zápasov. Zo Slovákov Zdeno Chára skóroval, Tomáš Tatar asistoval. V bráne sme videli aj Jaroslava Haláka.

Chára skóroval, ale Halák inkasoval viac gólov ako Grubauer

V Denveri sa stretli dva neporazené tímy. Séria troch výhier nakoniec skončila Bostonu, hoci po góloch dvojbodového Davida Pastrňáka a Zdena Cháru viedol už 2:0. Colorado si pripísalo tretiu výhru po sebe vďaka triumfu 4:2. O obrat sa postarali Nathan MacKinnon, Pierre-Edouard Bellemare a Andre Burakovsky, poistku do prázdnej brány pridal Gabriel Landeskog. Philipp Grubauer predviedol 39 zákrokov, Jaroslav Halák inkasoval tri góly z 35 striel. Chára odohral v zápase rovných 21 minút a prezentoval sa aj dvoma strelami, dvoma bodyčekmi a štyrmi blokmi. Jeho mužstvo privítalo naspäť v zostave Joakima Nordströma.


Chárov 1. gól v sezóne:

Burakovsky a jeho víťazný gól:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. P. Grubauer (COL), 2. A. Burakovsky (COL), 3. D. Pastrňák (BOS)

Mantha rozhodol o výhre Wings nad Canadiens, Tatar asistoval

Tomáš Tatar nastúpil proti svojmu bývalému tímu, ukončil sériu zápasov s vylúčeniami a pripísal si jednu asistenciu. Jeho Montreal zásluhou Joela Armiu a Maxa Domiho dvakrát dokázal vyrovnať stav, no nakoniec sa Detroitu podarilo vyhrať 4:2, aby ukončil deväťzápasovú sériu prehier vo vzájomných duelov. O prvej výhre nad „Habs“ od marca 2017 a tretej zo štyroch tohtosezónnych duelov rozhodol Anthony Mantha. Z gólov sa tešili aj Darren Helm, Tyer Bertuzzi a Luke Glendening, ktorý výhru istil zakončením do prázdnej brány. Jonathan Bernier urobil 33 zákrokov, Carey Price 30. Montreal hral druhý zápas za dva dni. Tatar v ňom dostal priestor na 16 a pol minúty. Okrem asistencie si pripísal štyri strely, dve „mínusky“ a dva bodyčeky. „Detroit nás prinútil k chybám a využil ich. Robíme veľa chýb, ktoré nás toho stoja veľa,“ povedal tréner Canadiens Claude Julien.

Hviezdy duelu: 1. A. Mantha (DET), 2. J. Armia (MTL), 3. J. Bernier (DET)

Point pri návrate do akcie pomohol Tampe k výhre nad Torontom

Brayden Point zažil sezónny debut, pri ktorom strelil dva góly a pridal asistenciu, aby pomohol Tampe k presvedčivej výhre 7:3 nad Torontom hrajúcim bez Martina Marinčina. Dva góly a dve asistencie si pripísal Nikita Kučerov, gól a tri asistencie Steven Stamkos. Do čierneho sa trafili aj Kevin Shattenkirk a Ondřej Palát, kým Braydon Coburn nazbieral tri asistencie a Andrej Vasilevskij urobil 25 zákrokov. Kým Lightning ukončili sériu dvoch prehier, Maple Leafs si pripísali tretiu prehru po sebe. „Som sklamaný. Nehrali sme správne. Nebol to pre nás veľmi dobrý večer,“ poznamenal tréner Mike Babcock. V štvrtom zápase za šesť dní skórovali Andreas Johnsson, John Tavares a Auston Matthews. Frederik Andersen inkasoval sedem gólov z 28 striel a v 47. minúte ho nahradil Michael Hutchinson. Ten zastavil zvyšných päť striel. V drese víťazného tímu nechýbal Erik Černák, ktorý odohral necelých 19 minút s troma streleckými pokusmi. Urobil aj päť bodyčekov – najviac v zápase.

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov (TBL), 2. S. Stamkos (TBL), 3. B. Point (TBL)

Draisaitl rozhodol o predĺžení sérii Oilers i Devils

New Jersey trikrát prišlo o vedenie a nakoniec aj o zápas. Leon Draisaitl ako jediný uspel v samostatných nájazdoch, aby rozhodol o výhre Edmontonu 4:3 a predĺžení víťaznej série na štyri zápasy. Devils medzitým štvrtý duel po sebe prehrali. „Musíte vyhrať viac ako štyri zápasy, ale s naším štartom som skutočne spokojný. Je to proces a musíme sa stále zlepšovať,“ povedal tréner Oilers Dave Tippett. James Neal potvrdil streleckú formu siedmym gólom v sezóne (viac ich v prvých štyroch dueloch v klubovej histórii nestrelil nikto) a strelecky sa presadili aj Draisaitl a dvojbodový Connor McDavid, ktorý vynútil predĺženie v 59. minúte počas presilovky. Mikko Koskinen čelil 31 strelám, z ktorých ho prekonali Kyle Palmieri (hrajúci v 500. zápase kariéry), Nikita Gusev a Damon Severson. Jack Hughes opäť nebodoval a MacKenzie Blackwood opustil duel s 19 zákrokmi. Tomáš Jurčo, ktorý odohral 13 minút, ho neotestoval ani raz. Pripísal si mínusový bod a dve trestné minúty za hákovanie. Oilers sú (po L.A. a Nashville) tretím tímom histórie, ktorý vyhral prvé štyri zápasy sezóny, hoci v každom z nich prehrával.

Hviezdy duelu: 1. L. Draisaitl (EDM), 2. C. McDavid (EDM), 3. N. Gusev (NJD)

Washingtonu proti Nashvillu nestačili ani štyri vedenia, Pánik opäť nebodoval

Washington vyhrával 1:0, 2:1, 4:2 a 5:4, ale nakoniec si pripísal tretiu prehru po sebe. Nashville potvrdil, že sa mu proti Capitals darí a predĺžil svoju sériu výhier vo vzájomných dueloch na sedem. O definitívny zvrat a výhru 6:5 sa postarali v rozmedzí 28 sekúnd v závere tretej tretiny Nick Bonino a Mattias Ekhölm. Dva góly strelil Ryan Johansen, po góle pridali dvojbodoví Matt Duchene a Filip Forsberg, ktorý vytvoril klubový rekord, keď skóroval v každom z úvodných štyroch stretnutí sezóny. Pekka Rinne čelil 26 strelám, z ktorých ho prekonali Lars Eller, T.J. Oshie, dvakrát v presilovke Alex Ovečkin a raz v oslabení Tom Wilson. John Carlson nazbieral tri asistencie, Richard Pánik počas necelých 12 minút v akcii opäť nebodoval. Prezentoval sa bodyčekom a blokom. Braden Holtby zaknihoval 32 zákrokov. Ovečkin s 248. gólom v presilovke prekonal Luca Robitaillea a je na štvrtom mieste historického poradia. Nicklas Bäckström odohral svoj 900. duel v NHL.

Hviezdy duelu: 1. M. Ekholm (NSH), 2. R. Johansen (NSH), 3. M. Duchene (NSH)

Gaudreauov nájazd rozhodol o výhre Flames nad Stars, Sekera odohral 24 minút

Dallasu sa proti Calgary zvyklo v posledných zápasoch dariť a do tretej tretiny išlo všetko dobre. Po góloch Joela L’Esperanceho a Jamieho Benna viedli Stars 2:0. Nakoniec však uspeli Flames 3:2 po tom, čo Elias Lindholm a Noah Hanifin vyrovnali stav a Johnny Gaudreau premenil rozhodujúci samostatný nájazd. K prvej výhre nad texaským súperom od marca 2017 viedlo aj 34 zákrokov Davida Ritticha, ktorý v predĺžení čelil trestnému strieľaniu Alexa Radulova. Ben Bishop opustil duel s 27 zákrokmi. Slovenský obranca Andrej Sekera odohral 24 minút s jednou strelou na bránu a troma blokmi.

Gaudreau si vychutnal Bishopa:

Hviezdy duelu: 1. D. Rittich (CGY), 2. M. Backlund (CGY), 3. J. L'Esperance (DAL)

Pittsburgh pripravil Anaheimu prvú prehru v sezóne

Pittsburgh dokázal aj napriek zraneniam v útoku poraziť dovtedy neporazený Anaheim 2:1. K vylepšeniu bilancie na 2-2-0 viedlo 31 zákrokov Matta Murraya, ako aj góly Sidneyho Crosbyho a Jakea Guentzela, ktorému na gól prihrával práve kapitán Penguins. Jediný gól Ducks, ktorí vstúpili do sezóny s troma výhrami, vsietil Ondřej Kaše. John Gibson opustil duel s 26 zákrokmi.


Gibsonov skvelý zákrok:

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby (PIT), 2. M. Murray (PIT), 3. J. Gibson (ANA)

Perron doviedol Blues k výhre nad Senators

Vladislav Namestnikov v prvom zápase po výmene asistoval a jeho Ottawa viedla 2:0 aj 3:2. Nakoniec však Jake Allen svoj prvý štart v sezóne pretavil na víťazstvo a St. Louis vyhralo 6:4. David Perron pomohol k tretej výhre po sebe dvoma gólmi, Ryan O’Reilly zaznamenal gól do prázdnej brány a tri asistencie. Z gólov sa tešili aj Oskar Sundqvist, Jay Bouwmeester a Brayden Schenn, spomínaný Allen urobil 25 zákrokov. Prekonali ho gólový debutant Vitalij Abramov, Artemij Anisimov, Chris Tierney a Anthony Duclait. Anders Nilsson kryl 31 striel a Senators prehrali aj tretí duel v ročníku.


Hviezdy duelu: 1. D. Perron (STL), 2. R. O'Reilly (STL), 3. V. Abramov (OTT)

Laine so štyrmi bodmi doviedol Jets k výhre nad Wild

Dmitrij Kulikov sa vrátil po narodení druhého dieťaťa, Josh Morrissey po zranení a obaja sa tešili z výhry Winnipegu 5:2 nad trápiacou sa Minnesotou, ktorá nevyhrala ani na tretí pokus. Patrik laine zaznamenal dva góly a dve asistencie, k tretej výhre z úvodných piatich duelov viedli aj góly Blakea Wheelera, Kylea Connora a Jacka Roslovica, ako aj 38 zákrokov Connora Hellebuycka. Keďže Laine strelil druhý gól do prázdnej brány, Devan Dubnyk inkasoval len štyri góly z 31 striel. Ryan Hartman a Brad Hunt sa postarali o góly Wild. Tí prehrali prvé tri zápasy sezóny po prvýkrát od pripojenia sa do NHL v ročníku 2000/01.

Hviezdy duelu: 1. P. Laine (WPG), 2. B. Wheeler (WPG), 3. C. Hellebuyck (WPG)

Marleau skóroval dvakrát, Sharks vyhrali prvý zápas

Patrick Marleau zažil návrat v drese Sharks ako z rozprávky. Strelil dva góly, aby pomohol San Jose odvrátiť piatu prehru po sebe. O triumfe 5:4 nad Chicagom rozhodol Barclay Goodrow. Strelecky sa presadili aj Kevin Labanc a Brent Burns, ktorý ako 23. obranca v histórii strelil svoj 200. gól v kariére. Aaron Dell urobil 26 zákrokov. Blackhawks, ktorí hrali prvý zápas po tom pražskom, si pripísali druhú prehru po sebe. Mrzieť ich môže, že štyrikrát vyhrávali. Dva góly strelil Andrew Shaw, po jednom pridali Dylan Strome a Dominik Kubalík, pre ktorého to bol prvý gól v NHL. Corey Crawford kryl 29 striel.


Hviezdy duelu: 1. P. Marleau (SJS), 2. A. Shaw (CHI), 3. L. Couture (SJS)

Garland a Kuemper doviedli Arizonu k výhre nad Vegas

Connor Garland strelil dva góly, Darcy Kuemper predviedol 36 zákrokov a Arizona si na tretí pokus pripísala prvú výhru v sezóne, keď zdolala Vegas pomerom 4:1. O góly Coyotes, ktorým sa v predošlých dvoch dueloch podarilo skórovať len raz, sa postarali aj Nick Schmaltz a Niklas Hjalmarsson. Phil Kessel odohral svoj 777. zápas po sebe, aby predbehol v dĺžke „železnej série“ Craiga Ramseyho na siedmom mieste historického poradia. O čestný úspech Golden Knights sa postaral Shea Theodore. Malcolm Subban inkasoval dva góly zo 14 striel, Marc-Andre Fleury následne dva góly z 15 striel. Ich tím prehral druhý zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. C. Garland (ARI), 2. D. Kuemper (ARI), 3. B. Hayton (ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 32/35 (91,4%) - - - - - - -
Z. Chára (BOS) 21:00 1 0 1 0 0 2 2
E. Černák (TBL) 18:46 0 0 0 0 0 3 5
T. Tatar (MTL) 16:27 0 1 1 -2 0 4 2
T. Jurčo (EDM) 13:07 0 0 0 -1 2 0 0
R. Pánik (WSH) 11:50 0 0 0 0 0 0 1
A. Sekera (DAL) 23:59 0 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies