Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:30info
CGY
WSH
NHL live
03:00info
SEA
BUF
NHL live
18. 03.
kurzy
01:30info
CGY
WSH
NHL live
03:00info
SEA
BUF
NHL live
19. 03.
kurzy
00:00info
BOS
OTT
NHL live
00:00info
DET
CBJ
00:00info
NJD
PIT
00:00info
NYR
WPG
00:00info
PHI
TOR
00:30info
NYI
CAR
01:00info
NSH
SJS
01:00info
STL
COL
02:00info
EDM
MTL
03:00info
ANA
MIN
03:30info
LAK
CHI
03:00info
VAN
BUF
03:00info
VGK
TBL
NHL live
«

Sumáre

Tatar pomohol k výhre, Halák prehral, Černák sa pobil

Bohatý sobotný program nebol bohatý na slovenské body. Ako jediný bodoval Tomáš Tatar. Jaroslav Halák prehral, Andrej Sekera sa konečne tešil z výhry a Erik Černák sa pobil. Videli sme hetrik i čisté kontá.

Tatar bodoval pri víťazstve Montrealu nad obhajcom

Slovenský útočník Tomáš Tatar si pripísal štvrtú asistenciu a šiesty bod v sezóne, ktorým prispel ku triumfu Montrealu 5:2 v St. Louis. Získal ho pri otváracom presilovkovom góle Jordana Weala, ktorého na listine strelcov doplnili Brendan Gallagher, Jonathan Drouin, Nick Suzuki a dvojbodový Shea Weber. Ten uzavrel skóre strelou do prázdnej brány Jakea Allena, ktorý inkasoval štyrikrát z 24 striel. Carey Price predviedol 32 zákrokov, vrátane 15 v druhej tretine, ktorú Canadiens vyhrali 3:0. Prekonali ho len Jaden Schwartz a David Perron. S 325. výhrou v NHL sa dostal na 27. miesto historického poradia brankárov. Tatar odohral 16 minút a 40 sekúnd aj s jednou strelou na bránu a menším trestom za hrubosť. Bol najvyťaženejším hráčom tímu v presilovkách (4:42). Montreal uštedril obhajcovi Stanley Cupu štvrtú prehru v sérii. Zdolal ho aj druhýkrát v ročníku.

Tatarova 4. asistencia v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. C. Price, 2. J. Drouin, 3. N. Sukuzi (všetci MTL)

Článok pokračuje pod reklamou

Rielly rozhodol o výhre nad Bruins, traja Slováci v akcii

V Toronte sa predstavili v akcii traja Slováci a radosť z výhry mal Martin Marinčin. Morgan Rielly strelil svoj druhý gól v zápase v štvrtej minúte predĺženia, aby domáci porazili Boston 4:3. V normálnom hracom čase skórovali aj Alexander Kerfoot a Dmytro Timashov, kým Mitch Marner nazbieral dve asistencie a Frederik Andersen zastavil 42. striel. Oproti nemu stál Jaroslav Halák, ktorý ukončil zápas s 25 zákrokmi. Streleckú formu potvrdil David Pastrňák, ktorý ku gólu pridal aj asistenciu. O zvyšné góly sa postarali Jake DeBrusk a Danton Heinen. Slováci nebodovali. Marinčin odohral necelých 12 minút so ziskom plusového bodu, jednej strely, jedného bodyčeku a jedného bloku. Ďalšie takmer celé štyri minúty strávil na trestnej lavici, kam putoval dvakrát po sebe za tvrdosť a hákovanie. Zdeno Chára odohral necelých 23 minút a bol strelecky aktívny – vyslal na bránu 5 striel. Oba tímy sa znovu stretnú už v utorok v Bostone. Či bude hrať aj Andreas Johnsson je otázne – sobotný duel nedohral pre poranenie nohy.


Rielly v predĺžení tečoval strelu Marnera:

Hviezdy duelu: 1. M. Marner (TOR), 2. D. Timashov (TOR), 3. D. Pastrňák (BOS)

Jost a Francouz doviedli Colorado k výhre nad Tampou

Erik Černák sa pobil na začiatku druhej tretiny za stavu 1:1 a kým sa vrátil z trestnej lavice, Colorado strelilo tri góly a nasmerovalo sa k výhre 6:2 nad Tampou Bay a natiahnutiu bodoval série na osem duelov – len tím v ročníku 2000/01 začal sezónu dlhšou bodovou sériou (9-0-2). Tri góly za menej ako tri minúty strelili Gabriel Landeskog a Tyson Jost, ktorý dvoma gólmi zavŕšil svoj hetrik. V tretej tretine ešte skórovali Nazem Kadri a Mikko Rantanen. Colin Wilson zaznamenal tri asistencie. K siedmej výhre z posledných ôsmich duelov významne pomohol aj Pavel Francouz, ktorý vo svojom druhom štarte kariéry zneškodnil 44 striel. „Frankie bol skvelý. Urobil niekoľko úžasných zákrokov,“ povedal Landeskog. Českého gólmana prekonali len Yanni Gourde a Victor Hedman. Kevin Shattenkirk asistoval pi oboch góloch. Černák odohral 18 a štvrť minúty, pričom sa prezentoval aj jednou strelou, dvoma blokmi a dvoma bodyčekmi.


Hviezdy duelu: 1. T. Jost (COL), 2. P. Francouz (COL), 3. C. Wilson (COL)

Dallas ukončil sériu prehier, Philadelphia si tú svoju natiahla

Dallas sa vráti domov s novou nádejou, keď ukončil trip ešte len svojím druhým víťazstvom v sezóne. Ben Bishop zneškodnil 38 striel, aby ho doviedol k výhre 4:1 nad Philadelphiou. Corey Perry strelil svoj prvý gól v drese Stars, do čierneho sa trafili aj Roope Hintz a Esa Lindell, do prázdnej brány Miro Heiskanen. Na bránu domácich pritom smerovalo len 16 striel. „Dva body sú všetko, čo sme chceli. Skutočne je jedno, ako sme ich dosiahli,“ povedal Jamie Benn. Slovenský obranca Andrej Sekera odohral 22 minút a 42 sekúnd, počas ktorých si pripísal jeden plusový bod, jednu strelu a predviedol aj tri bloky. Flyers hrali svoj prvý domáci zápas za ostatných 10 dní a pripísali si štvrtú prehru po sebe. Ich jediný gól strelil Sean Couturier, Carter Hart opustil duel s 12 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. C. Perry (DAL), 2. R. Hintz (DAL), 3. B. Bishop (DAL)

Hughesov prvý gól rozhodol o výhre Devils, Blackwood s nulou

Jack Hughes strelil svoj prvý gól v NHL, ktorým zároveň rozhodol o najtesnejšom domácom triumfe New Jersey 1:0 nad Vancouverom. Pre Devils išlo o druhý triumf v rade po úvodných šiestich prehrách v sezóne. MacKenzie Blackwood zastavil všetkých 25 striel a vychytal svoje tretie čisté konto v súťaži. Najviac práce mal v druhej tretine, keď čelil 14 streleckým pokusom hostí. Jeho náprotivok Thatcher Demko opustil duel s 23 zákrokmi. Kým Hughes využil jednu zo štyroch presiloviek Devils, Canucks premárnili všetkých sedem. Tím z Newarku ukončil tomu kanadskému štvorzápasovú víťaznú sériu a zdolal ho v desiatom vzájomnom súboji po sebe.


Hviezdy duelu: 1. J. Hughes, 2. M. Blackwood (obaja NJD), 3. T. Demko (VAN)

Arizona potvrdila formu výhrou nad Ottawou

Antti Raanta zneškodnil 34 striel, Conor Garland zaznamenal gól a asistenciu a Arizona si natiahla víťaznú sériu na tri zápasy, keď porazila Ottawu 5:2. „Od začiatku sezóny sme hrali tak, ako sme chceli, len sme v prvých dvoch zápasoch nezískali výsledok, aký sme chceli. Inak sme hrali dobre,“ poznamenal Garland, ktorého tím bodoval v piatom zápase po sebe a vyhral piaty vzájomný zápas so Senators v sérii. Prvým gólom v NHL k tomu prispel Kyle Capobianco, strelecky sa presadili aj Oliver Ekman-Larsson a Carl Söderberg, poistku do prázdnej brány pridal Lawson Crouse. O góly Senators sa postarali Vladislav Namestnikov a Chris Tierney, Craig Anderson zastavil 23 striel. Kanadský tím prehral tretí zápas po sebe.


Hviezdy duelu: 1. C. Garland (ARI), 2. K. Capobianco (ARI), 3. C. Soderberg (ARI)

Fleury vynuloval svoj bývalý tím, Penguins boli ešte viac oslabení

Marc-Andre Fleury nastúpil proti svojmu bývalému tímu a zneškodnil 29 striel, aby s 57. čistým kontom v kariére doviedol Vegas k výhre 3:0 na ľade Pittsburghu, ktorá bola pre jeho súčasný tím štvrtá z posledných piatich duelov. „Naposledy som v Pittsburghu inkasoval päť gólov. Chcel som sa uistiť, že sa to nestane opäť. Som rád, že sa mi darilo lepšie,“ poznamenal Fleury, ktorý so 445. víťazstvom kariéry vyrovnal zápis Terryho Sawchuka na siedmom mieste historického poradia. Ukončiť domácim sériu piatich výhier pomohol aj Paul Stastny, ktorý strelil rozdielový gól v presilovke počas druhej tretiny. Následne do prázdnej brány pridal poistku William Karlsson a po ňom dokázal ešte prekonať Tristana Jarryho Mark Stone. Jarry duel opustil s 21 zákrokmi. Penguins hrali druhý zápas za dva dni. Do duelu nezasiahol obranca Brian Dumoulin ani útočník Jared McCann. Golden Knights zaregistrovali svoje 100. víťazstvo v 173. dueli v NHL.

Hviezdy duelu: 1. M. Fleury (VGK), 2. T. Jarry (PIT), 3. W. Karlsson (VGK)

Nelson rozhodol o výhre Islanders nad Blue Jackets

Islanders dvakrát prišli o vedenie, ale nakoniec Brock Nelson skóroval po 33 sekundách predĺženia, aby newyorský klub porazil Columbus 3:2 a pripísal si štvrté víťazstvo po sebe. V normálnom hracom čase skórovali Mathew Barzal a Michael Dal Colle, Nelson si pripísal asistenciu, Anthony Beauvillier dve. Thomas Greiss čelil 36 strelám, z ktorých ho prekonali Seth Jones a Boone Jenner, pre ktorého to bol 200. bod v NHL. V bráne Blue Jackets, ktorí prehrali druhý zápas za dva dni po nadstavenom čase, stál Joonas Korpisalo. Urobil 31 zákrokov. V zápase sme videli len jedno vylúčenie – na strane newyorského tímu.

Nelson rozhodol o výhre v predĺžení:

Hviezdy duelu: 1. T. Greiss (NYI), 2. S. Jones (CBJ), 3. B. Nelson (NYI)

Trocheckov nájazd doviedol Panthers k výhre nad Predators

Florida síce hrala druhý zápas za dva dni, ale dokázala natiahnuť svoju bodovú sériu na päť zápasov a pripísala si nakoniec aj druhé víťazstvo z posledných troch duelov, keď v Nashville uspela 3:2 po nájazdoch. V nich ju potešil Vincent Trocheck. Trochu ju však predsa mohlo mrzieť stratené vedenie 2:0, o ktoré sa v druhej tretine postarali Denis Malgin a Brett Connolly. V tretej tretine ho zmazali Roman Josi a Kyle Turris, ktorí využili prihrávky Ryana Ellisa a prekonali Sama Montembeaulta. Ten kryl 25 striel, o tri menej ako Pekka Rinne. Fínsky veterán si pripísal aj asistenciu. Predators prehrali druhý zápas po sebe.

Víťazný nájazd Trochecka:

Hviezdy duelu: 1. V. Trocheck (FLA), 2. K. Turris (NSH), 3. R. Ellis (NSH)

Kings takmer vynulovali Flames a ukončili sériu prehier

Los Angeles po troch prehrách v rade opäť zabralo doma naplno a zdolalo Calgary presvedčivo 4:1. Tyler Toffoli, dvojbodový Jeff Carter, Anže Kopitar (oslabenie) a Iľja Kovaľčuk (presilovka) prekonali Davida Ritticha z 28 striel, pričom až 20 z nich čelil v druhej tretine. Po nej ho v bráne vystriedal Cam Talbot, ktorý kryl zvyšných osem striel. Jonathan Quick mal na dosah čisté konto, ale v 58. minúte mu ho zmaril Mikael Backlund úspešným trestným strieľaním. Duel opustil s 23 zákrokmi a s 310. výhrou v NHL sa vyrovnal Karimu Lehtonenovi na 30. mieste historického poradia. Kings zdolal Flames aj v druhom vzájomnom súboji v sezóne. Kanadský tím prišiel o krátku sériu dvoch výhier a prehral vonku tretíkrát po sebe.

Backlundovo trestné strieľanie:

Hviezdy duelu: 1. J. Carter, 2. J. Quick, 3. A. Martinez (všetci LAK)

Sharks prišli o víťaznú sériu. Doma podľahli Buffalu po takmer štyroch rokoch

San Jose trikrát dohnalo jednogólovú stratu, ale napokon prehralo doma s Buffalom 3:4 a prišlo o trojzápasovú víťaznú sériu. Rozhodujúci bol gól Zemgusa Girgensonsa z 53. minúty. Z jeho spoluhráčov skórovali dvojbodový Marcus Johansson, Casey Mittelstadt a Jeff Skinner. Henri Jokiharju dvakrát asistoval a Linus Ullmark prispel k piatej výhre v posledných šiestich dueloch 29 zákrokmi. Recept na neho našli Timo Meier, Tomáš Hertl a Marcus Sörensen, prví dvaja v presilovkách. Erik Karlsson si pripísal dve asistencie a Martin Jones 31 zákrokov. Sabres uspeli v San Jose prvýkrát od 26. februára 2016.

Hviezdy duelu: 1. M. Johansson, 2. J. Skinner, 3. S. Reinhart (všetci BUF)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 25/29 (86,2%) - - - - - - -
Z. Chára (BOS) 22:44 0 0 0 0 0 5 0
M. Marinčin (TOR) 11:43 0 0 0 +1 4 1 1
A. Sekera (DAL) 22:43 0 0 0 +1 0 1 0
E. Černák (TBL) 18:17 0 0 0 0 5 1 2
T. Tatar (MTL) 16:40 0 1 1 0 2 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Anaheim priniesol nemilú správu o RegendoviLepší ako velikáni slovenského hokeja: Šimon Nemec má na dosah rekord! Bedard medzi hráčmi týždňa. Na čele je ruská hviezda Život v prvom útoku: Nový parťák je skvelý, no musíte byť neustále v strehu, tvrdí Pospíšil Slafkovský by s týmto tempom dokázal, čo naposledy zvládli Hossa a Gáborík!Dvorského gólová séria je mimoriadna. Len jeden hráč v lige zažil dlhšiu! Gretzky odmietol podiel v kanadskom tíme! Aký som len hlúpy, ľutuje s odstupom časuBoj o Celebriniho: Aké šance majú aktuálne tímy na zisk draftovej jednotky? Petrovský zatienil Dvorského a bol terčom veľkej špinavosti! Slovák vychytal výhru nad Mešárom + videoKelemen a Kňažko potvrdili formu pri víťazných góloch. Koch prišiel o sériu Latkóczy to dokázal, zahrá si finálový turnaj! Výhru vychytal aj ďalší Slovák Zhodenie rukavíc sa mu vypomstilo: Obranca Oilers utrpel zlomeninuPôjde na koberec: Ruského obrancu čaká konfrontácia s disciplinárkou NHL Nemec viedol svoj tím, prvý tím so Slovákom je vyradený z hry o play-off!Mešár: Mužský hokej by mi pomohol. MS alebo AHL? Rastie nám hviezda: Dvorský má lepší gólový priemer aj ako najlepší strelec ligy!Nemec atakoval Top 10, na rekord stratil 5 minút. Nedrží ho Zdeno Chára Na ľade si nič nedarujú: Pospíšil hovoril o účasti na MS i incidente so SlafkovskýmSlafkovský klubový rekord neohrozí. Už je v top 40 všetkých čias, prekoná aj Tomáša Jurča? Nemec: K novému trénerovi máme bližšie, otočilo sa to v môj prospech Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies