Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Chárovci sa revanšovali Torontu, Jurčov Edmonton nestrelil ani gól

V utorok sa v NHL odohralo až desať zápasov, ale v akcii sme videli len dvoch slovenských zástupcov. Ani jeden z nich nebodoval, no Zdeno Chára sa tešil aspoň z výhry. Videli sme aj jeden hetrik.

Rask, Pastrňák doviedli Bruins k výhre nad Maple Leafs

Boston v domácom prostredí vrátil Torontu víkendovú prehru. Tuukka Rask sa stal prvým brankárom v klubovej histórii, ktorý zasiahol do svojho 500. zápasu v NHL. Predviedol v ňom 28 zákrokov, aby doviedol Bruins k výhre 4:2. David Pastrňák strelil gól a pridal aj asistenciu. Gól bol zároveň jeho 300. bodom v NHL. Realitu bol v jeho 329. dueli. V klubovej histórii dokázali rýchlejšie dosiahnuť na túto métu len Barry Pederson, Bobby Orr a Ray Bourque. Ďalšie góly pridali Brad Marchand, Brett Ritchie a Par Lindholm. O góly Maple Leafs sa postarali Kasperi Kapanen a Alexander Kerfoot, ktorí si pripísali aj po asistencii. Michael Hutchinson predviedol 35 zákrokov. V drese hostí chýbal slovenský obranca Martin Marinčin, no za domácich nastúpil Zdeno Chára. Kapitán Bruins odohral 22 a pol minúty, zblokoval tri strely, pripísal si plusový bod, jednu strelu a dve trestné minúty za sekanie. Celé ich však na trestnej lavici nestrávil. Pastrňák má po prvých deviatich dueloch na konte 10 gólov, čo ako druhý hráč v klubovej histórii dokázal viacnásobne – vlani bol na tom rovnako.

Pastrňákov 300. bod v kariére:

Hviezdy duelu: 1. D. Pastrňák (BOS), 2. B. Ritchie (BOS), 3. B. Marchand (BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Staal pomohol zdolať Oilers, Wild nekapitulovali

Minnesota prežila zranenie brankárskej jednotky, dokázala utlmiť ofenzívu Edmontonu a po prvýkrát v ročníku vyhrala druhý zápas po sebe. K výhre 3:0 viedli góly z prvej dvadsaťminútovky. Prvé dva strelil Eric Staal, ktorý asistoval aj pri presnom zásahu Brada Hunta. Asistenciu si pri návrate do akcie pripísal aj Mats Zuccarello. Devan Dubnyk v 22. minúte po kolízii v bránkovisku striedal. Na jeho deväť zákrokov potom nadviazal Alex Stalock 16 zákrokmi. Stalo sa len po druhýkrát v histórii, či sa dvaja brankári Wild podieľali na čistom konte. Mike Smith kryl na opačnej strane 27 striel. V akcii nechýbal ani slovenský útočník Tomáš Jurčo, ktorý odohral 11 minút a 41 sekúnd. Prezentoval sa jednou strelou na bránu a bol aj na jednom vhadzovaní, ktoré vyhral. Jeho tím neskóroval v dvoch zápasoch po sebe. Domáci Jared Spurgeon odohral svoj 600. zápas v kariére.


Hviezdy duelu: 1. E. Staal (MIN), 2. M. Zuccarello (MIN), 3. A. Stalock (MIN)

Eichel dirigoval víťazstvo Sabres nad Sharks

Jack Eichel si pripísal svoj druhý gól a štvrtý bod v zápase v štvrtej minúte predĺženia, v ktorom rozhodol o výhre Buffala 4:3 nad San Jose. K tretej výhre v sérii a šiestej z posledných siedmich duelov pomohli gólmi aj Sam Rienhart a Jeff Skinner, kým Rasmus Ristolainen zaznamenal dve asistencie a Carter Hutton 25 zákrokov. Martin Jones urobil rovnaký počet zákrokov, ale na odvrátenie druhej prehry po sebe to v jeho prípade nestačilo. Sharks pritom viedli po prvej tretine 2:0 po góloch Dylana Gambrella a Marc-Edouarda Vlasica. Svojím druhým bodom v zápase nakoniec musel vynútiť predĺženie Erik Karlsson. „Nie sme tam, kde by sme chceli byť, ale aspoň ukazujeme náznaky bojovnosti proti skutočne dobrým tímom. Musíme sa však vyvarovať vylúčeniam a stratám pukov,“ povedal tréner Žralokov Pete DeBoer. Buffalo si zlepšilo bilanciu doma na 5-0-0, čo sa mu podarilo od začiatku sezóny po štvrtýkrát v histórii. Rasmus Dahlin si pripísal asistenciu, aby mal na konte 10 bodov po 10 zápasoch – len šesť obrancov vo veku 20 a menej rokov nazbieralo v prvých 10 dueloch sezóny v histórii NHL viac bodov.

Víťazný gól Eichela:

Hviezdy duelu: 1. J. Eichel (BUF), 2. E. Karlsson (SJS), 3. S. Reinhart (BUF)

Florida aj bez absentujúcich hráčov zdolala Pittsburgh

Jonathan Huberdeau a Denis Malgin zaznamenali po góle a asistencii, aby Florida aj bez chorého Aarona Ekblada a zraneného Vincenta Trochecka porazila Pittsburgh 4:2 a pripísala si tretiu výhru z posledných štyroch zápasov. K natiahnutiu bodovej série na šesť zápasov (3-0-3) pomohli gólmi aj Noel Acciari a Franka Vatrano, ktorý zakončoval do prázdnej brány. Sergej Bobrovskij zastavil 23 striel a puk vyberal z brány po góloch Teddyho Bluegera a Patrica Hornqvista, na ktoré prihrával Jake Guentzel. Matt Murray urobil 18 zákrokov a Penguins, ktorým sa do zostavy vrátil Jared McCann, prehrali druhý zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. J. Huberdeau (FLA), 2. D. Malgin (FLA), 3. B. Boyle, Fla

Arizona si v New Yorku natiahla víťaznú sériu

Arizona dvakrát prišla o vedenie, ale v predĺžení už Rangers nemali šancu na odpovedanie. Hrdinom Coyotes sa stal Christian Dvorak, ktorý rozhodol o výhre 3:2 po 64 sekundách nadstaveného času. V kariére predtým ešte gól v predĺžení nestrelil. K štvrtej výhre v sérii a piatej zo šiestich duelov viedli aj góly Lawsona Crousea a Alexa Goligoskiho. Nick Schmaltz asistoval, aby bodoval v šiestom zápase po sebe. Darcy Kuemper čelil len 19 strelám, z ktorých ho prekonal len dvojgólový Tony DeAngelo. Alexandar Georgiev kryl 32 striel, ale piatej prehre newyorského klubu v sérii nezabránil. Po prvej tretine, v ktorej mali Rangers len štyri strely na bránu, boli dokonca vybučaní.

Víťazný gól Dvoraka:

Hviezdy duelu: 1. D. Kuemper (ARI), 2. C. Dvorak (ARI), 3. T. DeAngelo (NYR)

Horvat pomohol v tretej tretine otočiť zápas proti Detroitu

Detroit bol na ceste za víťazstvom. Po presilovkových góloch Anthonyho Manthu a Dennisa Cholowskiho vstupoval do tretej tretiny s vedením 2:0. Nakoniec si pripísal piatu prehru po sebe. Bo Horvat dvoma presilovkovými gólmi vyrovnal stav v úvode tretej tretiny a potom pridal gól do prázdnej brány, aby s hetrikom pomohol Vancouveru k triumfu 5:2. Jake Virtanen a Tim Schaller sa postarali o zvyšné dva góly, Jacob Markström urobil 31 zákrokov. Canucks, ktorí strelili päť gólov v tretej tretine po šiesty raz v histórii, vyhrali šiesty duel z ostatných siedmich. Jimmy Howard čelil 40 strelám a v tretej tretine inkasoval štyri góly z 15 striel. „V prvých dvoch tretinách sme boli lepším tímom, určite sme mali viac šancí,“ poznamenal tréner Detroitu Jeff Blashill.


Hviezdy duelu: 1. B. Horvat (VAN), 2. J. Virtanen (VAN), 3. J. Markstrom (VAN)

Rinne doviedol Predators k potrebnej výhre, Ducks opäť prehrali

Pekka Rinne urobil 26 zákrokov a zneškodnil aj trestné strieľanie Troya Terryho, Roman Josi a Viktor Arvidsson zaznamenali po góle a asistencii, a Nashville sa po dvoch prehrách tešil z víťazstva 6:1 nad Anaheimom. Pomohli k nemu aj góly Coltona Sissonsa, Rocca Grimaldiho, Mattiasa Ekhölma a Calleho Järnkroka. „Bolo fajn hráč s vedením. To sa nám v tomto ročníku často nedarilo,“ skonštatoval tréner Peter Laviolette. V bráne Ducks, ktorí prehrali prvýkrát v sezóne dva zápasy po sebe, štartoval John Gibson, ktorý po druhej tretine opustil bránu s 15 zákrokmi. Ryan Miller následne urobil deväť zákrokov. O čestný úspech kalifornského tímu sa postaral Ryan Getzlaf.

Rinne si poradil s trestným strieľaním:

Hviezdy duelu: 1. P. Rinne (NSH), 2. R. Josi (NSH), 3. V. Arvidsson (NSH)

Kopitar rozhodol o tesnej výhre Kings nad Jets

Anže Kopitar skóroval v úvode tretej tretiny, aby sa priblížil o krok bližšie k 900.bodovej méte a zároveň rozhodol o výhre Los Angeles 3:2 nad Winnipegom, pre ktorý to bola štvrtá prehra z ostatných piatich duelov. Kings vyhrali druhý zápas po sebe aj vďaka presným zásahom Austina Wagnera a Kurtisa MacDermida, kým Jonathan Quick zneškodnil 26 striel a pripísal si aj asistenciu. Jets sa podarilo dvakrát vyrovnať stav zápasu, keď sa presadili Kyle Connor a dvojbodový Nikolaj Ehlers. Connor Hellebuyck opustil duel s 38 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck (WPG), 2. A. Kopitar (LAK), 3. J. Quick (LAK)

Theodore rozhodol v nájazdoch o výhre, Fleury prepísal históriu

Kirby Dach strelil svoj prvý gól v kariére a dlho to vyzeralo tak, že by mohol byť aj víťazný. Nick Holden však v 59. minúte stav vyrovnal a Shea Theodore nakoniec v nájazdoch rozhodol o výhre Vegas 2:1 nad Chicagom, ktoré ešte nikdy najnovší tím v NHL neporazilo. Marc-Andre Fleury urobil 31 zákrokov a vychytal svoje 446. víťazstvo v kariére, čím sa osamostatnil na siedmom mieste historického poradie pred Terrym Sawchukom. Jeho náprotivok, Robin Lehner, urobil 33 zákrokov. Kým Vegas vyhralo tretí zápas z posledných štyroch, Chicago prehralo druhý po sebe. Zranil sa mu aj obranca Connor Murphy.


Hviezdy duelu: 1. M. Fleury (VGK), 2. K. Dach (CHI), 3. R. Lehner (CHI)

Capitals si natiahli sériu výhier, Carlson dvojgólový

Washington si natiahol svoju víťaznú sériu na štyri zápasy v Calgary, ktoré porazil 5:3, hoci raz prišiel aj o dvojgólové vedenie. John Carlson strelil prvý gól Capitals a pridal aj poistku do prázdnej brány. Na svoj 20. bod v sezóne dosiahol už 11. zápase – v histórii sa to podarilo z obrancov rýchlejšie len Paulovi Coffeymu. Do čierneho sa trafili aj Chandler Stephenson, Alex Ovečkin a Tom Wilson. Braden Holtby čelil 35 strelám, z ktorých ho prekonali Elias Lindholm, Austin Czarnik a Tobias Rieder. Jeho na gól prihrával Andrew Mangiapane, ktorý sa po dvoch vynechaných dueloch vrátil do akcie. Cam Talbot zastavil 25 z 29 striel.

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin (WSH), 2. E. Lindholm (CGY), 3. B. Holtby (WSH)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 22:32 0 0 0 +1 2 1 0
T. Jurčo (EDM) 11:41 0 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies