Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Tatar hral, Jurčo nie. DeAngelo napodobnil Gáboríka

Vo štvrtok sa v NHL odohralo desať zápasov, v ktorých sa predstavili len dvaja Slováci. Nebodovali, ale potešilo, že Tomáš Tatar bol dostatočne zdravý, aby mohol hrať. Nepotešila absencia Tomáša Jurča.

Tatar hral, ale sériu prehier proti Sharks ukončiť nepomohol

Evander Kane strelil dva presilovkové góly a pridal asistenciu, Tomáš Hert nazbieral tri asistencie a San Jose porazilo Montreal 4:2, aby si pripísalo už deviatu výhru vo vzájomných zápasoch v sérii. Ani raz počas nej pritom neinkasoval viac, ako 2 góly. K ukončeniu krátkej série dvoch prehier viedli aj góly Kevina Labanca a Melkera Karlssona, ako aj 35 zákrokov Aarona Della. Toho prekonali Nick Cousins a Joel Armia, ktorí otvorili a uzavreli skóre stretnutia. Carey Price urobil 19 zákrokov. V drese Canadiens sa ukázal aj slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý nedokončil posledný tréning pre zranenie nohy. Nakoniec odohral necelých 15 minút. Na bránu vyslal jednu strelu a nazbieral dva mínusové body. Max Domi asistoval, aby bodoval v siedmom zápase po sebe.

Hviezdy duelu: 1. E. Kane (SJS), 2. T. Hertl (SJS), 3. N. Cousins (MTL)

Gurianov a Bishop doviedli Stars k výhre nad Ducks

Z posledných 12 vzájomných zápasov vyhrávali len domáci a Anaheim v Dallase uspel naposledy v marci 2015. Trend pokračoval aj vo štvrtok, keď Stars vyhrali 2:1 vďaka prvým dvom gólom v sezóne Denisa Gurianova a 29 zákrokom Bena Bishopa. Gurianov ukončil 26-zápasové suchoty. Hosťujúci John Gibson predviedol o dva zákroky menej a o gól jeho tímu sa postaral Max Comtois, ktorý tiež v tomto ročníku predtým neskóroval. Andrew Cogliano v prvom zápase proti bývalému tímu asistoval. Corey Perry v rovnakej situácii nebodoval. Nebodoval ani slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý viedol svoj tím so štyrmi blokmi. V akcii strávil 20 a pol minúty. Prezentoval sa aj jednou strelou a jedným bodyčekom. Kým Stars vyhrali tretí zápas po sebe, Ducks tretí zápas po sebe prehrali.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. D. Gurianov (DAL), 2. A. Cogliano (DAL), 3. J. Gibson (ANA)

Draisaitl a McDavid pomohli Oilers poraziť Capitals, Jurčo na tribúne

Edmonton v ostatných dvoch stretnutiach neskóroval a dúfal, že doma, kde mal doteraz bilanciu 4-0-0 a súperom nastrieľal 17 gólov, svoju ofenzívu oživí. Proti nemu však stál Washington, ktorému sa vonku v úvode sezóny darí. Capitals po vydarenej druhej tretine, v ktorej raz skóroval dvojbodový Jakub Vrána a dvakrát Alex Ovečkin (strelil aj svoj 250. presilovkový gól v kariére), viedli 3:1. Edmonton sa však vďaka svojím hviezdam nakoniec tešil z výhry 4:3, ktorou súperovi ukončil štvorzápasovú sériu výhier. Leon Draisaitl a Connor McDavid stav v tretej dvadsaťminútovke vyrovnali a prvý menovaný skóroval aj v druhej minúte predĺženia. Draisaitl si pripísal aj asistenciu, McDavid dve. Prvý gól vsietil obranca Darnell Nurse. Svoj sezónny debut zažil Sam Gagner, no bolo to na úkor Tomáša Jurča. Mikko Koskinen prispel k výhre 25 zákrokmi, Braden Holtby ich urobil 36. John Carlson, ktorý odohral svoj 700. duel v lige, si konto obohatil o asistenciu na 21 bodov. Už len Al MacInnis nazbieral v októbri viac bodov – 24.

Víťazný gól Draisaitla:

Hviezdy duelu: 1. L. Draisaitl (EDM), 2. C. McDavid (EDM), 3. A. Ovečkin (WSH)

Islanders vyhrali piaty zápas po sebe. Porazili Arizonu

V Nassau Coliseum sa stretli dva tímy so štvorzápasovými víťaznými sériami. Nakoniec si tú svoju predĺžili domáci Islanders, ktorí porazili Arizonu 4:2. Semion Varlamov urobil 21 zákrokov a do čierneho sa trafili Derick Brassard, Josh Bailey a Anders Lee. Poistku do prázdnej brány ešte pridal Scott Mayfield. „Sú to dobré pocity. Náš tím ide správnym smerom, ale nemôžeme sa uspokojiť. Toto je skutočne dobrá liga. Musíme v tom pokračovať aj naďalej,“ povedal Brassard. O góly Coyotes, ktorí nevyhrali na Long Islande v siedmich zápasoch po sebe od decembra 2010, sa postarali Michael Grabner a Conor Garland. Na oba prihrával Jakob Chychrun. Darcy Kuemper kryl 18 z 21 striel. Prišiel o sériu 13 zápasov, v ktorých inkasoval dva alebo menej gólov. Dokázal to ako jeden z 11 gólmanov v histórii. Do zostavy domácich sa vrátil Casey Cizikas.

Hviezdy duelu: 1. J. Bailey (NYI), 2. A. Lee (NYI), 3. B. Nelson (NYI)

Rangers si ukončili sériu prehier výhrou nad Buffalom

Rangers potvrdili, že to na Buffalo vedia a zlepšili si bilanciu v posledných ôsmich vzájomných zápasoch na 7-1. Podstatnejšie však bolo, že víťazstvom 6:2 si ukončili aj aktuálnu sériu piatich prehier. Henrik Lundqvist predviedol 31 zákrokov a Ryan Strome strelil dva góly. „Bolo jedno, kto skóruje. Potrebovali sme toto víťazstvo ako tím. Pracovali sme tvrdo a teraz sa cítime dobre,“ povedal Strome po zápase. Okrem neho skórovali aj Artmij Panarin, Brett Howden, Tony DeAngelo a Chris Kreider. DeAngelo pridal aj asistenciu, aby ako prvý hráč tímu od Mariána Gáboríka (14. februára 2013, 1+1) zaregistroval viacbodový duel v deň svojich narodenín. Sabres, ktorí prišli o sériu troch výhier, korigovali stav gólmi Marca Scandellu a Vladimira Sobotku. Carter Hutton ho opustil s 18 zákrokmi. Jimmy Vesey odohral prvý zápas v Madison Square Garden od letnej výmeny.

Panarin ukradol puk, aby neskôr otvoril skóre:

Hviezdy duelu: 1. R. Strome (NYR), 2. B. Howden (NYR), 3. T. DeAngelo (NYR)

Carolina prehrala tretí duel po sebe. Nestačila teraz na Columbus

Cam Atkinson skóroval v štvrtej minúte predĺženia, aby Columbus zdolal Carolinu 4:3 a pripísal si druhú výhru po sebe. K predlženiu bodovej série na šesť duelov (4-0-2) pomohli aj Alexandre Texier, Ryan Murray a Sonny Milano. Murray si pripísal aj asistenciu, David Savard dve. Joonasa Korpisala z 24 striel prekonali Dougie Hamilton, Ryan Dzingel a Sebastian Aho, ktorí skórovali po sebe. Petr Mrázek kryl 27 striel. Hurricanes, ktorí mali za sebou päťdňové voľno, prehrali tretí zápas po sebe a štvrtý z posledných piatich. „Neboli sme dostatočne ostrí. V tretej tretine sme zabojovali, ale určite to na úspech nestačilo,“ poznamenal tréner Rod Brind’Amour.

Spolupráca Duboisa s Atkinsonom a rozhodujúci gól:

Hviezdy duelu: 1. R. Murray (CBJ), 2. C. Atkinson (CBJ), 3. D. Savard (CBJ)

St. Louis zdolalo Los Angeles, ale prišlo o Tarasenka

Brayden Schenn potvrdil formu dvoma gólmi v tretej tretine, aby potvrdil víťazstvo St. Louis 5:2 nad Los Angeles. Druhý gól strelil do prázdnej brány. Okrem neho skórovali aj Vince Dunn, Alex Pietrangelo a Robert Thomas. Prví dvaja menovaní vyrovnávali stav na 1:1, resp. 2:2. Colton Parayko a Jaden Schwartz si pripísali po dve asistencie a Jordan Binnington 33 zákrokov. Recept na neho našli Jeff Carter a Alex Iafallo. Jonathan Quick inkasoval štyri góly z 34 striel – tri z nich počas oslabenia. Kým Blues vyhrali druhý zápas po sebe, Kings prišli o sériu dvoch výhier. Duel nedohral pre zranenie hornej časti tela Vladimir Tarasenko.

Hviezdy duelu: 1. R. Thomas (STL), 2. A. Pietrangelo (STL), 3. B. Schenn (STL)

Rinne vychytal nulu, Nashville opäť zdolal Minnesotu

Pekka Rinne zneškodnil všetkých 26 striel, aby so svojím prvým čistým kontom v sezóne a 56. v kariére doviedol Nashville k výhre 4:0 nad Minnesotou, ktorú jeho tím porazil už v siedmom vzájomnom zápase po sebe. Rinne si vylepšil bilanciu v tejto sezóne na 6-0-1. K druhej výhre po sebe pomohli gólmi Colton Sissons, Miikka Salomäki, Calle Järnkrok a Craig Smith. Alexa Stalocka, ktorý má v kariére bilanciu proti Predators 0-5-1, prekonali z 21 striel. Wild prišli o sériu dvoch výhier. Zápas nedohral Matt Duchene, ktorý v tretej tretine utrpel zranenie dolnej časti tela. Wild sa zase do zostavy vrátil Victor Rask.

Hviezdy duelu: 1. P. Rinne (NSH), 2. M. Salomaki (NSH), 3. C. Jarnkrok (NSH)

Philadelphia opäť zdolala Chicago, ktoré prehralo treté duel v sérii

Philadelphia porazila Chicago v Českej republike a teraz aj v Illinois. Pomerom 4:1. K piatej výhre nad Blackhawks v sérii viedlo 23 zákrokov Briana Elliotta, ako aj presné zásahy Oskara Lindbloma, Claudea Girouxa, Kevina Hayesa a Jamesa van Riemsdyka. Posledný menovaný aj raz asistoval. O čestný úspech domáceho tímu, ktorý prehral tretí zápas po sebe, sa postaral Brandon Saad. Robin Lehner opustil duel s 19 zákrokmi. Zápas nedohral Michael Raffl, ktorého trafil do pravej nohy puk.

Hviezdy duelu: 1. C. Giroux (PHI), 2. K. Hayes (PHI), 3. B. Elliott (PHI)

Tkachuk doviedol Flames k výhre nad Panthers, Barkov štvorbodový

Sean Monahan a Matt Tkachuk uspeli v nájazdoch, David Rittich v nich nekapituloval a Calgary zdolalo Floridu 6:5. Tkachuck strelil aj dva góly. Okrem neho skórovali aj Austin Czarnik, Mark Giordano a navrátilec Sam Bennett, ktorý vynútil predĺženie. Flames pritom predtým viedli 1:0, 2:1 aj 4:2. Ritticha z 23 striel prekonali Jonathan Huberdeau, MacKenzie Weegar, Josh Brown, Jevgenij Dadonov a Mark Pysyk. Aleksander Barkov nazbieral štyri asistencie a Sergej Bobrovskij urobil 19 zákrokov. Do akcie sa vrátil aj Aaron Ekblad, ktorý odohral svoj 400. zápas v NHL. Panthers bodovali v siedmom zápase po sebe.

Hviezdy duelu: 1. M. Giordano (CGY), 2. M. Tkachuk (CGY), 3. A. Barkov (FLA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 14:52 0 0 0 -2 0 1 0
A. Sekera (DAL) 20:30 0 0 0 0 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies