Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Absolútna dominancia: Bergeron trojgólový, Pastrňák a Marchand päťbodoví + video

Prvý útok Bostonu má za sebou ďalšie gala predstavenie. Dominantné trio Patrice Bergeron, Brad Marchand a David Pastrňák pri výhre 7:4 nad Rangers dokopy nazbierali 13 bodov. Prvý menovaný dosiahol hetrik, zvyšní dvaja boli päťbodoví.

Bergeron začal cestu za svojím piatym hetrikom v kariére po 11 sekundách druhej tretiny, keď vyrovnával stav na 1:1. Ďalšie dva góly pridal v tretej tretine – v 52. minúte zvyšoval na 6:2 a v poslednej minúte poistil víťazstvo gólom do prázdnej brány.

Silu prvého útoku Bruins podčiarkol Marchand dvoma gólmi a troma asistenciami, Pastrňák piatimi asistenciami. Obaja momentálne ťahajú významné bodové série – prvý menovaný desaťzápasovú, druhý deväťzápasovú.

Článok pokračuje pod reklamou

Marchand sa dokonca stal len šiestym hráčom za ostatných 10 rokov starším ako 31 rokov, ktorý bodoval v 10 a viac zápasoch. Dlhšie série ťahali len Patrick Sharp (12) a Pascal Dupuis (17).

Spoločne s Pastrňákom sa pritom stali len tretím párom spoluhráčov Bruins za ostatných 30 rokov, ktorí dokázali v jedinom zápase zaznamenať po päť bodov. Pred nimi to dokázali Dmitrij Christič s Jasonom Allisonom v roku 1998 a Joe Thornton s Glenom Murrayom v roku 2001.

Pastrňák sa postaral o 13. prípad v klubovej histórii, čo jeden hráč Bruins v jednom zápase nazbieral päť asistencií. Momentálne je najlepším strelcom i najproduktívnejším hráčom ligy a spolu s Marchandom potreboval na dosiahnutie méty 20 bodov len 11 duelov, čo naposledy v tíme dokázal Adam Oates v ročníku 1992/93.

Pastrňák má momentálne na konte 23 bodov za 11 gólov a 12 asistencií. Marchand si pripísal 20 bodov za 7 gólov a 13 asistencií. Bergeron má na konte 11 bodov za 5 gólov a 6 asistencií. Ako útok sa postarali až o 63 % všetkých gólov Bostonu.

„Je to kombináciou viacerých vecí. Odrážajú sa k nám puky a Pastrňák s Bergeronom sú neustále nebezpeční. Momentálne sme každý večer sebavedomí a jednoducho si to prenášame do ďalšieho duelu. Dúfajme, že to bude takto pokračovať,“ poznamenal Marchand.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies