Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Chára pomohol k výhre, videli sme dva hetriky i drvivú výhru Pens v derby

V deviatich utorkových zápasoch sme videli veľa zaujímavej akcie, vrátane dvoch hetrikov a jedného čistého konta. Videli sme aj derby a ukončenie dlhej série prehier. Z troch Slovákov bodoval len Zdeno Chára, ktorý sa ako jediný zároveň tešil aj z víťazstva.

Krejčímu vyšiel návrat do akcie, Chára prispel k výhre nad Sharks

David Krejčí sa vrátil do akcie a hneď strelil gól a pridal asistenciu, aby pomohol Bostonu k výhre 5:1 nad San Jose. S rovnakou bilanciou skonči aj ďalší navrátilec, Chris Wagner. K natiahnutiu víťaznej série na štyri zápasy a bodovej na osem zápasov (6-0-2) viedli aj góly Davida Pastrňáka, Charlieho Coylea a Brandona Carla. Tuukka Rask urobil 16 zákrokov a ako jediný ho prekonal Brent Burns. Martin Jones kryl 36 striel, vrátane jednej z hokejky Zdena Cháru. Slovenský obranca zaznamenal aj asistenciu, dva plusové body, tri bodyčeky a dve trestné minúty za hrubosť. V tretej tretine sme videli viacero potýčok. Sharks inak prehrali tretí zápas po sebe a piaty z ostatných šiestich. Naposledy vyhrali v Bostone v roku 2015. Bruins od roku 2013 vyhrali doma šiesty vzájomný zápas z posledných siedmich. Pastrňák bodoval v 10. zápase po sebe a ako tretí hráč v klubovej histórii strelil 12 a viac gólov v mesiaci október. Pred ním to dokázali Phil Esposito (14 v roku 1973) a Charlie Simmer (12 v roku 1985).

Krejčího prvý gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. D. Krejčí (BOS), 2. C. Wagner (BOS), 3. C. Coyle (BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Detroit ukončil sériu prehier výhrou nad Edmontonom

Dylan Larkin a Patrik Nemeth strelili góly v prvej tretine, Larkin potom svojou defenzívnou prácou pomohol obmedziť vplyv Connora McDavida a Detroit dosiahol vytúžené víťazstvo 3:1 nad Edmontonom, ktorým si ukončil osemzápasovú sériu prehier. „Myslím si, že Larkinova formácia urobila skutočne dobrú prácu pri pokrývaní McDavida až do druhej polovice tretej tretiny. Larks hrá svoj najlepší hokej, keď hrá proti najlepším hráčom súpera,“ poznamenal tréner Jeff Blashill. Filip Hronek pridal poistku do prázdnej brány, Jimmy Howard predviedol 31 zákrokov a Red Wings vyhrali po prvýkrát od 10. októbra. Jediný gól Oilers, ktorí prehrali štvrtý duel z piatich, vsietil v 53. minúte po prihrávke McDavida Leon Draisaitl. Mikko Koskinen urobil 25 zákrokov. V akcii bol aj slovenský útočník Tomáš Jurčo, ktorý odohral osem minút s jedným streleckým pokusom. McDavid hral vo svojom 300. zápase v NHL.

Draisaitl skóroval po spolupráci s McDavidom:

Hviezdy duelu: 1. D. Larkin (DET), 2. J. Howard (DET), 3. M. Koskinen (EDM)

Rangers vďaka tretej tretine porazili Lightning

Rangers podali jeden zo svojich najlepších výkonov v sezóne, v tretej tretine strelili tri góly za šesť a pol minúty, aby porazili Tampu Bay 4:1 a pripísali si len druhú výhru z ostatných ôsmich zápasov. Kaapo Kakko v presilovke vyrovnal stav, do čierneho sa trafili aj Filip Chytil a Adam Fox, do prázdnej brány dvojbodový Ryan Strome. Pre Foxa išlo o prvý gól v kariére. Alexandar Georgiev urobil 29 zákrokov a newyorský tím porazil Lightning v Madison Square Garden prvýkrát od októbra 2016. O jediný gól floridského tímu, ktorý vyhral predošlých päť vzájomných zápasov, sa postaral Nikita Kučerov, ktorý otvoril skóre. Andrej Vasilevskij predviedol 38 zákrokov. V zápase si zahral aj slovenský obranca Erik Černák, ktorý počas 19 minút a 32 sekúnd v akcii zaznamenal jednu strelu a dva bodyčeky. Jeho tím prehral tretí zápas z ostatných štyroch. „Máme veľa zručností, ale niekedy ich nevyužívame. Naše prihrávky sú momentálne trochu mimo,“ poznamenal Brayden Point. Lightning dohrávali duel bez Victora Hedmana.

Hviezdy duelu: 1. F. Chytil (NYR), 2. A. Georgiev (NYR), 3. A. Fox (NYR)

Štvorbodový Ovečkin doviedol Capitals k výhre nad Leafs

Torontu sa vrátil do akcie obranca Travis Dermott, no zranil sa mu bek Jake Muzzin. Medzitým kanadský tím stratil aj dvakrát vedenie, aby nakoniec prehral štvrtý zápas z posledných piatich. Nad jeho sily bol Washington, o ktorého triumfe 4:3 rozhodol štvorbodový Alex Ovečkin. Najskôr zaznamenal dve asistencie predtým, ako gólmi vynútil nadstavený čas a v ňom aj skóroval – so 669 gólmi v kariére sa dostal pred Luca Robitaillea na 12. miesto historického poradia NHL. Zvyšné dva góly vsietil John Carlson, Nicklas Bäckström nazbieral tri asistencie. Prvý menovaný tak s 23 bodmi vytvoril klubový rekord v počte bodov získaných obrancom za jeden mesiac. K šiestej výhre z ostatných siedmich duelov pomohol aj Braden Holtby, ktorý urobil 28 zákrokov. O jeden zákrok viac predviedol Frederik Andersen. O góly jeho tímu sa postarali Andreas Johnsson a dvakrát Auston Matthews, ktorý si pripísal aj asistenciu.

Ovečkin rozhodol o výhre:

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin (WSH), 2. A. Matthews (TOR), 3. J. Carlson (WSH)

Pennsylvánske derby jednoznačnou záležitosťou Penguins

V prvom pennsylvánskom derby v ročníku sa Pittsburgh snažil ukončiť sériu štyroch domácich prehier vo vzájomných zápasoch s Philadelphiou. A aj sa mu to podarilo. Matt Murray zastavil 29 striel a o góly sa postaralo sedem rôznych strelcov, aby Penguins triumfovali 7:1. Do streleckej listiny sa postupne zapísali Justin Schultz, Jared McCann, Dominik Simon, Sidney Crosby, Jake Guentzel, Zach Aston-Reese a Dominik Kahub. O čestný úspech Flyers sa postaral v tretej tretine Oskar Lindblom. Brian Elliott inkasoval šesť gólov z 28 striel a v tretej tretine ho nahradil Carter Hart. Ten kryl osem striel z deviatich.

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby (PIT), 2. D. Simon (PIT), 3. D. Kahun (PIT)

Svečnikov rozhodol o výhre nad Flames, videli sme súboj českých brankárov

Andrej Svečnikov strelil dva góly v tretej tretine, vrátane jedného „lakrosového“, aby otočil zápas proti Calgary a doviedol Carolinu k výhre 2:1. Petr Mrázek pomohol ukončiť sériu troch domácich prehier vo vzájomných zápasoch 28 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal bývalý „Hurikán“ Elias Lindholm v úvodnej dvadsaťminútovke. David Rittich opustil duel s 26 zákrokmi a Flames prehrali štvrtý zápas z ostatných šiestich.

Mrázek a jeho skvelá práca:


Hviezdy duelu: 1. A. Svečnikov (CAR), 2. P. Mrázek (CAR), 3. J. Slavin (CAR)

Bonino a Rinne doviedli Predators k výhre nad Chicagom

Nick Bonino strelil jeden gól v každej tretine, na každý mu prihrával Rocco Grimaldi a Nashville porazil Chicago 3:0, aby si natiahol víťaznú sériu na štyri stretnutia. Pekka Rinne zneškodnil všetkých 20 striel, aby vychytal svoje druhé čisté konto po sebe. Craig Smith pridal dve asistencie. Robin Lehner, ktorý bojoval o svoje 100. víťazstvo v kariére, nakoniec skončil zápas so 48 zákrokmi. Blackhawks prehrali piaty duel z ostatných šiestich. „Moji obrancovia dnes so mnou skutočne pracovali. Robili, čo bolo v ich silách, aby mi pomohli, čo je pozitívne. Blokovali strely, ale človeče, tí Predators sa s nami dnes hrali,“ poznamenal Lehner.


Hviezdy duelu: 1. N. Bonino (NSH), 2. R. Grimaldi (NSH), 3. P. Rinne (NSH)

Dallas otočili zápas s Minnesotou, Radulov dosiahol hetrik

Dallas bez zraneného Andreja Sekeru privítal Minnesotu a oba tímy bojovali o štvrtú výhru zo svojich posledných piatich duelov. Nakoniec sa jej dočkal práve texaský tím, ktorý aj vďaka hetriku Alexa Radulova zvíťazil pomerom 6:3. Z gólov sa tešili aj Roope Hintz, Joe Pavelski a Tyler Seguin. Až päť ich Stars strelili v tretej tretine. Ben Bishop inkasoval dva góly z 10 striel a od druhej tretiny chytal Anton Chudobin, ktorý predviedol 11 zákrokov. Wild mohlo mrzieť, že premárnili trojgólové vedenie, ktoré mali ešte v poslednej minúte druhej tretiny. Vzniklo po góloch Jasona Zuckera, Erica Staala a Ryan Sutera. Zucker a Staal, ktorý oslavoval 35. narodeniny, pridali aj po asistencii, Alex Stalock predviedol 31 zákrokov. Radulov svoj tretí gól strelil do prázdnej brány.


Hviezdy duelu: 1. A. Radulov (DAL), 2. M. Heiskanen (DAL), 3. E. Staal (MIN)

Fowler prekonal zápis Niedermayera pri výhre nad Jets

Winnipegu sa v ostatných rokoch proti Anaheimu darilo – porazil ho v šiestich z posledných siedmich súbojoch. V utorok sa však z víťazstva 7:4 tešili Ducks, aby ukončili sériu štyroch prehier s Jets. Dva góly strelil Carter Rowney, tri asistencie nazbieral Josh Mahura a 36 zákrokmi sa prezentoval John Gibson. Mahura ako druhý nováčik v klubovej histórii nazbieral tri body v jednej tretine – v roku 1996 to dokázal Patrik Carnback. Z gólov sa tešili aj Cam Fowler, Ryan Getzlaf, Adam Henrique, Troy Terry a Derek Grant. Fowler sa so 61. gólom v kariére osamostatnil na čele historického poradia obrancov Ducks pred Scottom Niedermayerom. Winnipeg dvakrát viedol po góloch Nikolaja Ehlersa a Blakea Wheelera. Ehlers neskôr pridal aj druhý gól a duel opustil aj so ziskom asistencie. Connor Hellebuyck inkasoval štyri góly z 18 striel, Laurent Brossoit následne dva z deviatich. Kanadský tím prehral piaty duel z ostatných siedmich.

Hviezdy duelu: 1. J. Mahura (ANA), 2. J. Silfverberg (ANA), 3. A. Henrique (ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 18:02 0 1 1 +2 2 1 3
E. Černák (TBL) 19:32 0 0 0 0 0 1 2
T. Jurčo (EDM) 08:03 0 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies